GRÆSSET VOKSER

Hver vinter når den første rimfrost ligger på græsplænen, tænker jeg, at det nu er slut med græsslåning. Således også d. 6. oktober 2019 hvor jeg vågnede til det smukke syn på øverste billede.

Jeg var helt tilfreds med at græsset var nyklippet til den langhårede side, for selvom det kun tager 15 min. at klippe vores lille plæne, så kan jeg godt lide vinterpausen efter en sommer med meget havearbejde.

Men græsset er altså ikke holdt op med at vokse og en måned efter den første frostnat klippede jeg græs igen.

Også i december og januar har jeg observeret at plænen er blevet længere og længere og de lange totter har generet mig så meget, at jeg for et par uger siden trak græsslåmaskinen frem. Jeg følte mig helt til grin, at klippe græs i januar, det er jo helt skørt.

Jeg fik dog ikke gang i plæneklipperen, men måtte ty til Flemming for at få den startet og i lørdags lød der motorstøj fra baghaven.

Er der noget at sige til, hvis naboerne har tænkt deres? Men altså det græs vi har sået er af den grovillige slags og når jeg kikker ind over nabohækkene til de rullegræsbelagte plæner ser de ikke ud til at vokse.

Nu må vi se hvor længe der går før lange græsstrå igen hænger ind over spejlbassinets kanter, men indtil videre er det godt at græstoppen er nogenlunde plan.

Min grønne januarhave

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *