Glædelig jul

Endelig d. 21. december og vi går mod lysere dage igen. Jeg har juleferie nu og nyder i den grad at komme ud i dagstimerne. I år har jeg været på forkant i forhold til vinterklargøring af haven, julepyntning og sørme også med julegavekøb og indpakning. 
Jeg er klar til at fejre jul, mangler blot mine drenge og juletræet her i stuen. Drengene kommer d. 23/12 og da bliver juletræet også båret ind og pyntet. Træet skal være så friskt som muligt når lysene tændes juleaften. Jeg glæder mig.
Selvom jeg virkelig elsker countrystilen med masser af pynt, puder og tæpper, så er min egen indretning meget nordisk. Den dyb røde farve hører til i min jul ligesom der stadig er nogle nisser som jeg hvert år glæder mig til at finde frem fra julekassen. 
Hylden over sofaen er så hyggelig og jeg er især glad for mit nye rensdyr som står til højre.

I karnappen står eucalyptusgrene i vand, perlemorsfugle hænger på grenene og foran store kobberæbler på rad

I tallerkenrækken hænger julemænd på rad som de plejer.

Mit Carl Larsson julebillede står også i tallerkenrækken i havestuen. Der står det året rundt for jeg holder så meget af Carl Larssons billeder af hans hjem Lilla Hyttnäs og hans familie. For nylig var jeg på Ordrupgaard og så udstillingen “Det gode liv”. Der står om udstillingen at Carl Larsson skabte et nordisk livsstilideal som stadig gælder den dag idag og hvor er det sandt. 

På konsolbordet i havestuen står blomsterne i flok sammen med min hjemmesyede julemand og kone.

I anledning af julen er der rødt på sofaen i form af tæpper og puder og min søsters Tilda-nissepar.
Medusa julekrybben er også fremme som altid
Og med billedet af de fire tændte adventslys vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul.

33 Comments

 • Madame

  Hvor har du pyntet smukt til jul – I bor bor skønt!
  Jeg må en tur på Ordrupgaard og se Carl Larsson-udstillingen, for jeg er lige så vild med hans billeder, som du er 🙂
  Rigtig god jul!

 • CuginaK

  Det ser dejligt julet ud, på en stille og rolig måde, smukt Lisbeth. Jeg vil lige hilse dig og familien en glædelig jul, håber I får nogle gode dage sammen.
  Knus Anne Mette

 • TANTE GRØN

  Søde Lisbeth.

  Tak for et rigtigt smukt kig ind i dit juleudsmykkede hjem. Hvor er det fint og diskret altsammen. Nænsomt og kærligt så man tydeligt ser, hvor megen omtanke og sjæl du har lagt i hver en detalje.
  Dit Medusa krybbespil er helt uimodståeligt. Hvorfor har jeg egentlig ikke sådan et? Det er da en stor mangel i min julepyntssamling.

  Ja, Carl Larsson han er indbegrebet af nordiske indretningsdrømme. Kan man lige snige sig til at se et glimt af Emil fra Lønneberg eller Alle vi børn i Bulderby fejre jul, så bliver man også helt blæverblød om hjertet. De svenskere, de kan altså noget.

  Hos os er julepynten meget diskret iår. Jeg har vist egentlig pyntet mere til vinter end jeg har pyntet til jul. Min højtelskede lillesøster er alvorligt syg af cancer og december mere end almindelig vejrmæssig grå. Jeg har brugt hvidt, natur, brunt og grønt. Vaser med lærkegrene (med masser af kogler på) kombineret med hvide amaryllis, eucalyptusbuketter, mos, krogede fyrgrene med "spidser", multiflora-hyacinter, olivenkviste, kogler, granatæbler, korkelm-grene, pigeonæbler, echveria, hvide stearinlys og masser af lyskæder. Levende blomster og masser af lyskæder er nok mit mest elskede og uundværlige julepynt. Et par Mailegnisser for Emmas skyld er det også blevet til. Jeg bilder mig ind, at de stadig betyder noget for hende, selvom hun er blevet teenager. Jeg tager nok grueligt fejl.

  Hvor er det dejligt for dig, at alt er klappet og klart, så du rigtig tage juleferien ind og for alvor lade julefreden sænke sig over dig. Jo mere tid har du også til at nyde drengene, når de kommer hjem.

  Hvis jeg har lært noget om julen og dens inderste væsen iår, så er det virkelig for alvor, at lade være med at stresse over døde og køb-bare ting og piske en stemning af for højt juleambitionsniveau op.

  Kære Lisbeth,

  med tak for utroligt dejligt samvær i sommeren 2014, vil jeg ønske dig og dine kære en rigtig dejlig og afslappende jul, samt et lyst og bekymringsfrit 2015.

  Knus og kærlige tanker fra os alle 3

  • Countryliv

   Kære Jytte
   Af hjertet tusind tak 🙂 Jeg håber at I for en dejlig jul på trods af de mørke skyer der endnu engang har ramt jer. Det gør mig ondt for din søster og jeg håber inderligt at hun bliver rask igen.
   Ja, barnedrømmen om julen som den holdes i Bulderby, Vimmerby og Lilla Hyttnäs lever inde i mange af os, det er måske også den der får os til at pynte og dekorere, så vi har noget smukt at se på og til stadighed glædes over – gudskelov for den.
   Din jule- og vinterpynt lyder utrolig smuk og jeg kan se det hele for mig. Nisserne hører til og jeg er sikker på at Emma nyder dem om end hun på teenager vis måske ikke udtrykker det så voldsomt 🙂 Jeg har nisser her mest for min egen skyld, men jeg bilder mig også ind at drengene synes at nisser hører til i deres barndomshjem.
   Rigtig glædelig jul til dig, John, Emma og jeres familie og tusind tak for de dejlige dage vi havde i 2014.
   Knus
   Lisbeth

 • Lene

  Kære Lisbeth,
  Hvor er det et fint julehjem du har. Så enkelt og delikat, ligesom jeg elsker det. Jeg er især vild med din julehylde – og krybbespillet er bare så …… wow!

  Da vi jo mest bruger stuen nedenunder, og den ikke er så stor, synes jeg min julepynt står tæt i år, men på den anden side kan jeg slet ikke styre mig, når jeg først kommer i gang :).

  Det bliver skønt at få dine drenge hjem til jul. Vi skal kun holde jul med den ene af sønnerne. Den store er taget til USA for at holde jul og nytår med kæresten (nytår på Bahamas – tror du mor er misundelig?), men så må Tobias bare få kram for to :).

  Tak for hyggelig tur i år. Glæder mig allerede til den næste i 2015, hvor vi forhåbentlig stikker østpå.

  Rigtig god til dig dig og dine "drenge".

  Knus fra
  Lene

  • Countryliv

   Kære Lene
   Selv tak for en hyggelig tur, jeg glæder mig også til vi skal afsted igen på nye oplevelser.
   Jul på Bahamas? Jo, der tror jeg gerne du ville være og især hvis du kunne samle alle dine drenge der. Jeg håber at I får en hyggelig jul og tror også at Tobias vil nyde alle de ekstra kram fra mor 🙂
   Jeg har jo nydt at se flere af dine smukke og naturlige dekorationer på HAVEFOLKET og forestiller mig at din stue ser skøn ud i al sin julepragt.
   Knus fra
   Lisbeth

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor har du pyntet smukt op til jul i dit hjem.Elsker også hylder………….de er bare så gode at pynte på.
  Dejligt at du nu har juleferie og kan hygge med dine drenge.
  Jeg skal holde jul hos min søster Gitte og hendes familie……………glæder mig rigtig meget til nogle dejlige dage.
  Rigtig god jul til dig og din familie Juleknus Jette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *