Glædelig jul

Det er jul og julestemningen indfandt sig d. 1. december da sneen lagde en fin hvid overflade i haven og landskabet omkring os – perfekt stemning til at julepynte inden døre.

Haven var smuk i efterårsfarverne, men blev endnu smukkere med sne. Decembervejret har dog været noget omskiftelig og efter den første sne blev det virkelig koldt og jeg fik travlt med at få tømt og båret krukker indendørs.

Idag d. 23 december sner det igen en smule og bedene bærer præg af at noget af den sne vi har haft i løbet af måneden har været så tung at de graciøse græsstrå og flere staudetoppe nu ligger hulter til bulter.

Det er ikke havearbejde der står øverst på min ønskeliste i december, men forleden dag skinnede solen og vejret var så smukt og klart at jeg alligevel følte det som en gave at gå og pusle derude. Jorden fra havekrukkerne blev fordelt i frugthaven og endelig fik jeg pakket artiskokplanterne ind i gran i håbet om at de ikke rådner eller fryser ihjel.

I køkkenhaven mangler jeg at at rydde flere højbede for visne blomster. Jeg forsøger at kværne stilkene i kompostkværnen for jeg har desværre overbelastet mine hænder og albuer og kan ikke bruge beskæresaksen overhovedet. Jeg mangler også at hente tang til at dække aspargesplanterne med, men det skal nok også komme, det handler mest om at jeg husker at medbringe poser når vi lufter Bjørn.

I det lille drivhus har Flemming sat overvintringsteltet op og heri står de krukker med planter som kan tåle kulde, men som har bedst af at stå lidt beskyttet. Jeg vil ikke bruge varmeblæseren derude denne vinter, hvor eludgifterne er steget så meget. I glashuset står også planter som kan klare kulde og jeg har valgt at sende de frostfølsomme træer på plantehotel.

I år har vi købt en lille brændeovn til glashuset og hvis vi vil sidde derude varmer den fint

Som I kan se står juletræet og venter på at komme ind og blive pyntet. Vi hører til dem der først tager træet ind i stuen lige før juleaften, for jeg bryder mig ikke om at se på et halvvissent træ når julen fejres. I år skal Flemming og jeg holde jul alene uden vores børn for første gang siden 1988 og Flemming luftede en tanke om at juletræet ikke behøvede at være så stort…

Selvfølgelig skal det være stort 🙂 Jeg ser jo kun juletræspynten en gang om året og den skal nydes den kommende uge! Og da det ikke er pyntet endnu får I billeder af juletræet med sin pynt som det så ud i 2020 – Rigtig glædelig jul!

6 Comments

 • Lisbeth

  Ja det var skønt med lidt julesne. Vi sidder også alene i år, men vi er ved at være vant til det, så det går fint.
  Vi har ikke en gang juletræ, men det går nu nok alligevel. Coronaen gør at vi ikke ved, om vi skal ses med familien, det er jo tryggest herhjemme, hvor vi ikke ser mange mennesker, men selvfølgelig vil vi gerne være sammen med familien. God jul til jer trods alt.

  • Lisbeth

   Julen gik jo fint og juletræet med pynten nyder jeg:-)
   Det er trættende at Corona forstyrrer vores tid sammen med familien, men der kommer heldigvis en tid hvor vi igen kan åbne for besøg igen. Jeg føler mig også mest tryg herhjemme og har ikke behov for at komme ud i menneskemylderet. Vi nyder turene til vandet eller i skoven med hunden:-)

 • Elna Slot

  Du ønskes en rigtig glædelig jul. Tak for alle dine spændende blogindlæg. Det har været sjovt at følge tilblivelsen af jeres nye have.

  Hilsen Elna

  • Lisbeth

   Tak Elna, jeg håber at du har haft en glædelig jul? Og tak fordi du har lyst til at følge med her på bloggen, jeg synes stadig at det er hyggeligt at skrive om haven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *