Georginerne overvintring og forspiring

Jeg har aldrig haft stor succes med overvintring af knolde (eller planter som pelargonier). Jeg kan ikke holde ud at se på visne og indtørrede planter i huset og jeg har ikke haft faciliteter til overvintring altså rum som holdt en temperatur på min 5 ºC. Men sidste efterår fik jeg den ide at forsøge overvintring af bl.a. mine georgineknolde i en kapilærkasserne i drivhuset med et låg af 250 cm tyk flamincoplader som var tilovers efter ombygning i kælderen.
Det lykkedes!! I marts kunne jeg fiske alle knolde op og efterfølgende lå de på et lag tørvestrøelse og dækket af tykt fiberdug i drivhuset, mens jeg tilså deres tilstand i en periode.

I påsken pottede jeg dem alle og nu skyder de lystigt nye friske skud. Se nu her……..

Jeg har pottet georginerne med jord helt op over knolden, men hvis man ønsker at tage stiklinger skal knoldene bare ligge oven på jorden og spire så det er nemt at afskære stiklingerne helt nede ved knolden, uden at man skal rode rundt ned under jorden.

5 Comments

  • Fru Friis

    Hvor ser det fint ud. Der er nu et eller andet ved at få det til at overvintre og blomstre igen. Jeg har heller ikke de store muligheder for overvintring, men sidder og tænker på at lave noget tilsvarende dig, bare oppe på loftet!! Det har jeg så lige sommeren til at tænke igennem. Glæder mig til at se dine dahlia i blomst :o9

  • Countryliv

    Tak begge to – det dejlige når det lykkes er at man kan bruge pengene på at købe lidt nyt;)) og dermed få større og større blomsterflor. Men på den igen begge 2:o)

  • Ninni

    Så flott at overvintringen av dine kjære georginer lyktes! Så vakre bilder du viser av dem 🙂 Jeg har kjøpt knoller av cactustypen i år og er velig spent på overvintringen. Jeg har ikke kaldere overvintring enn minimum 10 grader å tilby dem, men det skal visst gå det også har jeg hørt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *