Forspiring i vindueskarmen

Jeg har ikke tidligere haft Klokkeranke så det er svært at sige om de vil lykkes for mig, men indtil videre går det fint. Her kommer lidt tips som også kan bruges til forspiring af andre sommerblomster. Stik de ovale frø på højkant ned i så- og priklejord i minidrivhuse eller potter med en plasticpose over. Husk lufthuller. Det er vigtigt at jorden er lun- altså her mener jeg at jorden ikke må være kold og våd så rådner frøene. Dæk jorden med et lille lag vermiculite – det holder overfladen tør og beskytter spirerne mod råd. Når spirerne har et bladpar ud over kimbladene er det tid til at prikle over i større potter – jeg bruger jord fra plantesække – den jordstruktur kan jeg godt lide og plantesække er rimelige i pris, men blomsterjord er også ok. Giv småplanterne en lille pind de kan støtte sig op ad. Det allervigtigste i al dyrkning af egne sommerblomster er at vente med udplantning til rette tid – vi kan få nattefrost langt ind i maj og det kan sjældent betale sig at udplante eller så på friland for tidligt – planterne går i stå eller i værste fald dør de. Klokkeranke må ikke udplantes før vejret er stabilt så vent til juni. Plant evt. om i større potter hvor de kan vokse videre indtil udplantning. Og så glæder jeg mig til at vise flere billeder af mine egne klokkeranker:-)

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *