Fugle og frø

Efter kulden og blæsten har sat ind er en anden af mine julegaver taget i brug. Smørhytten som du kan se til højre i collagen nedenunder. Jeg har fået to, men de blev ikke ligefrem modtaget med klapsalver – eller også har fuglene været udemærket tilfredse med de peanuts som de kan hente i mine foderrør. I smørhytten kan de hente specialtillavet peanutbutter (se evt. mere hos Vivara)

Det er yndstesønnen der har været fotograf på disse fuglebilleder
Det har været et værre sjap i denne uge, men det var hyggeligt at sneen indfandt sig og der var helt julestemning på terrassen. Vi har dog ikke meget sne tilbage nu, men hold op hvor er det koldt og blæsende.

Trangen til blomster og drømme om den kommende sæson presser på og lidt frø er allerede købt og ankommet til matriklen her. Alle frø er købt hos Frøskuffen. Jeg har kun fået 2 slags valmuer med i collagerne (ja der er billede af samme blanding i begge), men jeg har købt fire slags valmuefrø. Jeg skriver navne på dansk, men bare spørg efter de latinske.

Ovenover – Fregnefjæs, Kornblomst, Olieplante, Valmue, Salvia

Valmuer, Gyldenlak, Stauderose, Petunia.
Jeg har aldrig hørt om stauderose, eller prøvet at så en rose, men det skal blive spændende.

Jeg slutter med et hundebillede – det nye kamera testes på livet løs og efter en frisk tur i skoven ved Bagsværd sø, var det skønt at komme hjem i varmen og få en lur, synes hundene.

15 Comments

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Har læst på bloggen at fuglene ikke er så interesseret i foder lige nu.
  Men flotte billeder din søn har taget af fuglene.
  Men dine collager får en til at længes efter sommer og sol.
  Har også lige ryddet op i mine frø……….og skal ikke have så mange nye i år.
  Jeg har også siddet og bøvlet med mit nye kamera………et Samsung.
  Og har lavet et indlæg med billeder af alle mine ture rundt omkring i landet i 2013……….og der er flere billeder af dig.
  Godaften knus Jette

 • Madame

  Sikke nogle dejlige billeder, og hvor lyder det spænende med dine nye frø! Jeg har ikke hørt om specialtillavet peanutbutter til fugle, men de elsker jo alt, hvad der er fedt her om vinteren. Mine fugle er desperate efter mad i øjeblikket. Ja, sikke et blæsevejr – det føles som om, vi har stærk frost 🙂

 • Ina

  Det er lige før man kunne mistænke havens fugle for at være kræsne og forkælede 😉
  Det skyldes nok den milde vinter, så de har nok at vælge af i naturen indtil videre.
  Jeg synes, at vi har vinter nok. Den bidende kulde, som kommer med blæsten, kan nok holde en indendøre.

  Det kribler godt nok, når jeg ser alle de skønne frø du har købt. Jej holder mig på måtten endnu 😉

 • Høneballehaven

  Tænk sådan noget fint foder, og så vil fuglene ikke en gang have det, der kan man bare se.
  Det er spændende frøkøb du har gjort, jeg har ikke investeret i mange frø, kan ikke overkomme at prikle, når den tid kommer, så jeg må købe mig til nyt.

 • Nana Hecquet

  Tænk at det engang bliver tid til valmuer igen! Det er godt at vide! Mine hunde (jeg har også en westie – og så en collie) ligger lige nu præcis som dine gør på billedet 🙂

 • Bente

  Jeg har heller ikke et velbesøgt fuglehus i år. Det er som om, at fuglene finder føden selv i år.
  Nu har jeg lige bemærket at nogle af frøene er begyndt at spire. Tja og jeg har skiftet foderet for en uge side, fordi det var blevet for vådt, tænkte jeg.
  Spændende nye valmuer. Ja snart er det tid til såning igen.

 • Lea

  Jeg foder med Hampefrø, solsikke og jordnødder, der er tomt hver dag.
  Ja, det er vel ikke for tidligt at købe ind til haven. Man sidder jo og længes især med de billeder du lægger op.
  Dine hunde har fundet det bedste sted.

 • Gro

  sikke dog nogle spændende frø du har købt Lisbeth! En hel masse valmuer kan jeg se 😉 – Det er en overraskelse for mig at man kan få en stauderose… Den ser rigtig yndig ud!
  Mange knus
  Gro

 • Frøken Solhat

  Så smukke collager Lisbeth……og fuglene….ja jeg ved ikke….her er det mest solsortene og skovspurvene der holder sig til endnu…..så fedt og kugler er heller ikke det der ryger mest af her. Tror også den milde vinter spiller ind….de har måske ikke haft det store behov for at søge alternative fødemuligheder endnu…….men hvis forsten holder ved så er jeg sikker på de nok skal rykke ind i stor stil – også til peanutbutter ;0)

  Knus Dorthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *