Nyt svensk haveprogram

Gennem tiderne er der altid blevet konkurreret havefolk imellem – den fineste græsplæne, det største græskar, den første erantis der viser sig, de sundeste roser o.s.v. men kan man konkurrere i at lave en have og vise det i TV?
Ja, svenskerne kan. I mit yndlingsprogram Trädgårdstoppen, rejser man rundt i Sverige og ser på private haver af forskellig slags og i sidste program kårers en vinder og lige for tiden vises Trädgårdskampen, hvor ti haveentusiaster kæmper om titlen som Sveriges bedste Trädgårdsmester.

Selvom jeg efter det første afsnit af Trädgårdskampen var lidt skeptisk, så må jeg efter andet program overgive mig – min opmærksomhed og kampgejst er fanget og jeg er alllerede spændt på udviklingen i det næste program.

Der konkurreres ikke udelukkende på deltagernes evner til at designe og beplante en have, men også i beskæring, plantenavne, podning af kaktus o.l. og det er her programmet overrasker – det er ikke let at forudsige hvem der til slut skal forlade konkurrencen.
Nu vil jeg jo ikke tage fornøjelsen fra dig og begynde at fortælle vidt og bredt om programmet, men hvis du har set det synes jeg, at det er interessant at høre hvad du synes?
Er det mon kun svenskerne der er havenørdede nok til at det går an at sende et konkurrenceprogram hvor man først kan se det endelige resultat når sæsonen er gået? Det er jo ikke som i den store bagedyst hvor man ser den færdige kage i hvert program.

Klik på billedet hvis du vil se Trädgårdskampen og god fornøjelse.
OPDATERING:
Ina har skrevet et indlæg og om sin holdning om programmet HER og som du kan se i hendes kommentar længere nede har hun en helt anden holdning end jeg:o)

18 Comments

 • Gro

  Kære Lisbeth
  Jeg har kun set et par programmer og jeg kunne rigtig godt lide dem. Jeg tror jeg vil følge dit link og se lidt mere her i weekenden.
  K.Gro

 • Ina

  Du har sikkert set mit indlæg fra i tirsdags om nogenlunde det samme, og jeg er som sagt ikke til konkurrencer og gider ikke se den slags programmer. Men hvor er det dejligt, at vi har forskellige holdninger, interesser, smag m.m.
  Nogen gange har jeg det sådan, at tingene også kan blive lidt for kedelige og uden debat her på vores danske haveblogge for jeg kan godt lide forskellighed. Jeg ved ikke om andre har skrevet noget i de sidste par dage om det, for jeg har ikke fulgt med p.g.a. arbejde.
  Jeg vil linke til dit indlæg fra min kommentarstreng, for det er et godt med et andet synspunkt.

  Havehilsner
  Ina

  • Countryliv

   Jeg synes som dig at det er forfriskende med forskellige holdninger og savner også lidt debat i blogverdenen;))
   Jeg kunne godt lide deltagernes gode humør og åbenhed over for hinanden – endnu spilles der ikke på tårer og sørgelige personhistorier, men det hele foregår som når havefolk mødes – de deler og griner:) Om det så forsætter vil tiden vise:o)

 • Villrose

  Et litt snodig konsept som også kommer på norsk TV snart. Jeg har blitt spurt om å være med, men takket nei. Haging for meg dreier seg ikke om konkurranse (annet enn med meg selv), men klart jeg kommer til å se på 🙂

  • Countryliv

   Jeg kan godt forstå at du har takket nej til at deltage for det må virkelig være hårdt at deltage – man skal være hurtig på mange ting, der er bestemt ikke tid til at tænke sig om to gange.
   Jeg er overhovedet ikke konkurrencemenneske og jeg hader at blive bedømt selvom det sker meget ofte i mit nuværende job som underviser på et kursuscenter. Men jeg synes at programmet er underholdende.

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Hvor interessant med et andet synspunkt på Trädgårdskampen. Jeg har fulgt debatten via Ina´s indlæg og den har været overvejende negativ. Nu synes jeg personligt, at livet er for kort til konkurrence med andre end en selv (om altid at forbedre sig), så jeg kommer ikke til at bruge tid på programmet, men det er altid forfriskende med forskellige synspunkter. Hvor ville livet være kedeligt, hvis vi alle var ens.

  • Countryliv

   Jeg er bestemt heller ikke konkurrencemenneske og kunne ikke selv deltage i et program som Trädgårdskampen, men følte mig underholdt:)
   Når det handler om Trädgårdstoppen synes jeg det er spændende at se alle de forskellige haver og ejernes ideer og jeg kan egentlig også lide experternes kommentarer efterfølgende, men at der kåres en vinder over alle haverne er uden betydning for underholdningsværdien, synes jeg.

 • Nana Hecquet

  Tak for linket! Jeg havde ikke set Inas indlæg, men det har jeg så nu 🙂 Jeg aner faktisk ikke hvad jeg mener … Umiddelbart tror jeg at jeg vil synes det er meget sjovt at se. Jeg vil i hvert fald følge dit link når jeg har tid.
  God lørdag!

 • Jette

  Hej Lisbeth.Tak for linket.Har også kommenteret Inas indlæg………..men vil vente med at udtale mig til jeg har set udsendelsen.
  Dejligt med lidt meningsforskelle her på bloggen-
  God weekend knus Jette

 • Bente

  Jeg blev grebet af programmet, som jeg nu har set. Det er jo konkurrence for sjov, og tænk jeg synes jo de er søde og hjælpe hinanden. Jeg elsker og lege, og for mig er det leg for voksne mennesker på en harmløs måde.
  Det er jo frivilligt om man vil deltage eller ej. Jeg fik da også lært lidt undervejs.

 • TANTE GRØN

  Søde Lisbeth.

  Man bliver lidt misundelig på broderfolkets mange haveprogrammer. Dit link til Havekampen vil jeg glæde mig til at se en dag, hvor der er masser af tid til at hygge sig ved computeren.

  Varme knus i en kold tid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *