Glædelig overraskelse i det fri

Idag tilbringes for mit vedkommende under den varme dyne med et stort lager af lommetørklæder inden for rækkevidde….
Madame har lagt en udfordring på Huskebloggen idag.  En udfordring om at vise om der er billeder i gråvejrsdage? Hvis man følger Madames huskeblog vil man vide at hun kan tage billeder i al slags vejr og de er altid værd at se på.
Jeg tager gerne udfordringen op, men må indrømme at vejret var meget skiftende for en uge siden, da disse billeder blev taget og helt gråt var det ikke hele tiden. Men bare vent Madame, jeg vil huske på det fremover;o)
Fårenes grå- og plørede udseende vidner dog om at vi for tiden har et vejr der ikke er værd at skrive hjem om.

I nærheden af hvor fårene græsser, ligger der et stort område, hvor der er plantet et udvalg af almindelige danske træer og buske. Så vidt jeg husker kaldes området for Plantebanken. Da vi krydsede igennem området, var der et par ting der gjorde indtryk.

På denne årstid er Kornel med deres farvede grene vældig dekorative, her er det Cornus Alba Sibirica som har røde grene, og når de er plantet i en klynge som her, synes jeg, at de tager sig godt ud.

At støde på mistelten frit i naturen er et sjældent syn. Jeg ved godt at misteltenfrøet ikke er havnet på denne Malus ved et tilfælde, men det usædvanlige er, at den har fået lov at være i fred. Jeg krydser fingre for, at folk vil respektere dens tilstedeværelse her, hvor den ikke er beskyttet af strømførende hegn.

Så fin den er..

Alle ovenstående billeder er taget med vores nye kamera. I lang tid har jeg udelukkende fotograferet med min iPhone5, da jeg synes vores spejlreflex var for stort og tungt at slæbe rundt med.
Endnu er det meget nyt og meget afprøves – det er så spændende.
Jeg glæder mig gevaldigt til at komme ud og tage solskinsbilleder med dette (systemkamera) Sony NEX 5T.

Jeg har forresten tidligere skrevet om Smør- og Fedtmosen HER

21 Comments

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Ja, jeg hører jo til dem som synes det er allernemmest at tage fotos i gråvejr. Hvis jeg ikke tager meget fejl, så er dine fotos fra indlægget om vinterhaven taget i gråvejr og viser det eksemplarisk.

  Rigtig god bedring – håber du har fået manden til at konstruere en "pudsemaskine" som den på billedet 😉
  Birgitte

 • Madame

  Det var sødt af dig at tage tråden op, Lisbeth, og sikke nogle smukke billeder, du har taget med det nye kamera. Tænk at du har set en mistelten – ja, så fin den er!
  Rigtig god bedring for forkølelsen!

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Det er en super udfordring der her "kastes" op, opfordre om at tage billeder i gråvejr, jeg selv har svært ved ikke at vente på at der kommer et solstrejf, så dette er virkelig en udfordring for mig.
  God bedring.
  Mange hilsner
  Anita

 • Marianne

  Jeg er også gråvejrs-entusiast. Både med kameraet, da farver og former træder så smukt frem, men også med havearbejdet eller såmænd en frokost i det grønne. Efter min skade er det blevet sådan, førhen kunne jeg ikke få sol nok, men nu bliver vi nok nødt til at få os nogle pergulaer, tror jeg! 😉

  God bedring Lisbeth. Det værker også i min krop. Indtager ginseng og hyldebær + hvidløg (men ikke på samme tid) for at holde sygdom stangen.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Surt meden forkølelse………..så god bedring med dig.
  Følger også Madames blog………..og der er altid skønne billeder.
  Men dine kan nu godt være med.
  Mit kamera er stået af i dag—øv–øv,
  Så jeg har fundet mine billeder frem fra Hampton i dag..
  Kan du anbefale dit nye kamera………..er det let at betjene,og er det meget dyrt?
  Hvad er forskellen på et spejlreflekskamera og et systemkamera?
  Undskyld alle de mange spørgsmål God bedring knus Jette

  • Countryliv

   Hej Jette
   Vores kamera er stadig så nyt at jeg ikke har afprøvet det ud i alle kanter, men det lover godt. Største fordel er at det ikke er stort og tungt. Prismæssigt ligger de fra 2-3000 og opad og så kommer alt det løse som memory kort, linser, filtre, taske o.s.v. Man kan godt få lov at give mange penge;)
   Et systemkamera er et kompakt kamera med udskiftelig linse – som et spejlrefleks uden spejl.
   Vi er meget optaget af at fotografere så det er et område hvor vi gerne ofrer lidt, men generelt synes jeg at der er mange gode kamaraer på markedet i alle prislag.

  • Jette

   Hej Lisbeth.Tak for dit svar……….det er jeg rigtig glad for.
   Har været lidt inde på nettet,men ved ikke nok om de forskellige kamera.
   Håber jeg snart finder et som dit der ikke er så tungt.
   Godaften knus Jette

 • Fru Friis

  Dejlige gråvejrsbilleder du har skudt! Og selv om det også er gråvejr i dit hoved lige nu, ser det ud som humoren har det godt nok… ;o)
  Fantastisk at støde på en mistelten derude i den vilde natur, lad os håbe den får lov til at vokse sig rigtig stor og smuk.
  God bedring til dig fra mig. :o)

 • Pondside

  I hope you are soon feeling better, Lisbeth! A cold is not fun at all.
  Your shots of a grey day are very good. We are having one grey day after another here – but that is our winter. I much prefer grey skies to snow!

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Skønt billede af den fikse lille toiletrulle-hat:o) Mon ikke gemalen lige kan kreere sådan en til sin forkølede frue?:o) Jeg kunne faktisk også godt bruge een i disse snøftende og hostende dage,

  Hvor er det en smuk lille mistelten, der vokser derude i Guds frie natur, og jeg håber virkelig også den får lov, at blive hængende til glæde og nydelse for alle forbipasserende.

  Jeg klistrede også alle bærrene / frøene fra julens mistelten på vores frugttræer igen igen igen. Måske en skønne dag, når jeg helt har opgivet det og glemt alt om det, vil der vokse en lille mistelten frem. Det kunne være fedt. Jeg glemmer aldrig synet af de fantastisk store og flotte misteltenbehængte træer, vi har set på rejser i Normandiet og Polen.

  Stort tillykke med jeres nye kamera og rigtig god og snarlig bedring med de dumme baktusser og baciller.

  Knus og tanker

 • Frk. Anemone

  Håber du har fået det lidt bedre siden du postede dette indlæg… Billederne er smukke af gråvejret og det med fårene tager prisen i dag, synes jeg. Men sikke fint misteltenen lyser op der i gråvejret, den burde fredes.

  Tillykke med dit nye camera – der er ikke noget som nyt "legetøj".

 • Bente

  Fine gråvejrs billeder fra Smørmosen. Tænk at der vokser mistelten i fri natur dér. Sjovt hvis de kunne brede sig i hele området. Hvis fuglene spiser af bærrene og sætter dem rundt omkring.
  Herligt billede af pigen med toiletrullen på toppen. Det er vi flere der kan bruge lige nu.
  Rigtigt god bedring til dig.

 • Frøken Solhat

  Jeg håber at du nu har brugt toiletrullen op og IKKE behøver at sætte ny i…….en vinterforkølelse kan være så nederdrægtig :0) Tillykke med dit nye kamera….og fund af mistelten i mosen – den er super smuk….håber min om et par år er lige så fin og frodig. Fed julegave du der fik dig…..den er super smuk og det bliver spændende at få den op når vinteren ligger bag os….det glæder jeg mig til at se :0)

  Knus Dorthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *