FORÅRSLØG

Som I nok fornemmer så bliver haven anlagt med alt hvad der hører til en have året rundt og jeg har altså også købt forårsløg så der bliver en lille fest til foråret.
Da jeg nu starter med et helt blankt lærred, har jeg i år ladet mig inspirere af den Tivolibog som udkom i foråret. På bogens forside er et lille billede af et bed med udelukkende liljeblomstrende tulipaner og det ser så yndigt ud, at jeg lod mig lokke af en blanding hos Bulbi.nl.
Det betyder selvfølgelig at jeg ikke selv har valgt farverne, men nu krydser jeg fingre for at det er en ordentlig blanding.
Jeg har haft god erfaring med at købe forårsløg hos Bulbi, de er til at få for en god pris og ankommer få dage efter man har sendt ordren.

Her ud for køkkenvinduet, hvor der var Dahlia, er der lagt et mix af liljeblomstrende tulipaner

I det hvide- og gule bed har jeg lagt tulipanen Spring Green samt en stor mængde hvide og gule Narcisser. Derudover er der hvide balkananemoner Anemone blanda ‘White Splendor’, en lille portion blandede vibeæg  og ikke mindst nogle små portioner vintergækker.
Tænk, at man skal lægge vintergækker – dem havde jeg jo til overflod i min gamle have. Jeg håber og tror at jeg kan tiltuske mig nogle klumper hos havevenner til foråret, det er  den måde man bedst får gang i vintergækker.
I tvillingebedene ved spejlbassinet er der lagt prydløg – Allium Aflatunense

I det lille rosenbed ligger indtil videre kun blandede blå, hvide, lilla og lyserøde balkananemoner (Anemone blanda), men heri skal bestemt nogle tulipaner af navn ‘Negrita’, ‘Recreado’, ‘Ronaldo’ og ‘Queen of Night’ – engang. Hvis jeg orker og finder dem til en god pris bliver det i år.
For enden af haven under syrenhækken ligger nu en blanding Viridiflora tulipaner (kendetegn ved dem er den grønne stribe) ‘Spring Green’, ‘Flaming Spring Green’ og ‘Golden Artist’. Derudover er lagt Fritilla uva vulpis – en gul-violet vibeæg og uha, hvorer jeg spændt på det bed til foråret….

LIDT om løglægning – og ikke reklame:
Jeg havde fået anbefalet en løglæggerting på et langt skaft og købte Burgon & Ball udgaven for hele 500 kr. Ideen er god for det er hårdt for både hænder og ryg at lægge løg, men jeg har simpelthen ikke tålmodighed til at stikke et hul ad gangen for derefter at putte løget ned og fylde hullet igen og vores våde lerjord “dryppede” heller ikke så nemt ud af hullet igen – så tommel ned herfra. Måske fungerer det hvis man er to om arbejdet, hvor den anden person har løgene i favnen og dropper dem ned, når hullet er gravet.

Mit temperament rækker bedre til ned på knæ og bruge en lang smal planteske som jeg stikker i jorden, trækker lidt imod mig og stikker løget ned. Løgene har jeg blandet og smidt ud over arealet før jeg går igang, på den måde bliver det tilfældigt hvordan de forskellige løg blander sig.

Ha’ en god novemberdag derude 🙂

24 Comments

 • Madame

  Hvor er det smukke billeder! Det bliver et dejligt syn med et mix af liljeblomstrende tulipaner. Jeg glæder mig til at se din forårshave med tulipanen Spring Green, hvide og gule Narcisser, hvide balkananemoner, vibeæg og vintergækker.

 • Høneballehaven

  Det bliver spændende at se dine bede til foråret, det må være underligt at skulle starte helt forfra. Jeg har mængder af vintergækker, men bor for langt væk.
  Jeg holder meget af de liljeblomstrende tulipaner. Du har plantet mange flotte tulipaner og andet godt.

  • Countryliv

   Jeg har virkelig nydt at starte helt forfra også fordi vi begge er virkelig glade for vores beslutning om at flytte hertil. Men jeg har selvfølgelig tænkt på alle de dejlige planter som jeg havde og som jeg desværre ikke kunne tage med.
   Jeg er meget spændt på at se hvordan det bliver til foråret:-)

 • Elna Slot

  Hvor må det være spændende – men også et stort arbejde – at lægge løg i en ny have. Din plan lyder fin. Når man, som jeg, har en gammel have og lægger nye løg hvert år, bliver det let noget rod, fordi man ikke kan huske, hvilke løg der er i bedene i forvejen.
  Hvor er det allerede groet meget i jeres have i sommer. Når man ser billederne, vil man næsten ikke tro, at haven er anlagt i år.

  Hilsen Elna

  • Countryliv

   Jeg ved hvad du taler om mht. løglægning i en eksisterende have, og jeg nyder at begynde forfra. Og så krydser jeg fingre for at mine blandinger fungerer:-) Ja det er groet pænt til og flere bede er lukkede af stauderne, det er jeg også ret glad for.

 • marie

  Systematisk som løglægger er du unægteligt. Sådan et redskab står også og samler spindelvæv hos os. Desværre er jeg ikke omhyggelig nok, når jeg lægger løg. Det er ligesom noget, der skal overstås i en fart.

 • Lisbeths Haveblog

  Super, at du bruger Tivolibogen. Jeg håber, den får status af havebog og ikke bare sofabog med pæne billeder, for jeg synes, det er så godt, at der er plantelister til alle billederne.
  Jeg glæder mig til at se dine mange blomstrende forårsløg. Til den tid har man heldigvis glemt bøvlet med at lægge løgene 🙂
  Mange hilsener Lisbeth

  • Countryliv

   Jeg tror det samme som dig om Tivolibogen selvom jeg ikke helt har købt samme løg som i den, så nyder jeg også plantelisterne. Det er så fedt når der kommer en bog som både er værd at læse og nyde:-)
   Jeg er spændt på at se haven med blomstrende løg, og jeg har allerede glemt hvor hårdt det var at lægge dem og kom til at købe 60 løg på tilbud til det sidste bed…

 • Frk. Anemone

  Det bliver da dit helt eget Keukenhof til foråret, skønt at have det at glæde sig til. Liljeblomstrende tulipaner er så smukke, jeg har kun Tres Chic, den er lysegul først og bliver så hvid og står i lang tid.
  Jeg har også købt fra Bulbi i år, så jeg er spændt på resultatet.
  Det er helt vildt at du efter det første haveår har fået en hel "færdig" have 🙂

  • Countryliv

   Ja det tror jeg også og jeg glæder mig. Tres Chic lyder smuk og det er dejligt når tulipanerne står længe så man rigtig kan nyde sæsonen. Jeg glæder mig meget til næste år, i denne tid er det et år siden byggeriet begyndte og det er så underligt at se billeder af en tom mark og sammenligne med nu 🙂

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Hvor er du flittig med de mange løg, og det skal helt sikkert nok blive smukt til foråret.
  Et forår uden tulipaner, det går ikke. Jeg er den dovne type der har lagt løg i krukker :o)) og i år har det taget lidt overhånd :o)) jeg fandt Queen of night på bud i Jem og Fix.

  Knus fra Alma Og mig

  • Countryliv

   Nej uden tulipaner går det simpelthen ikke… Jeg har aldrig haft succes med tulipaner i krukker, de rådner for mig, men jeg har nok ikke været omhyggelig med lægningen. Men det er så fint når de er i krukker og man kan sætte dem hvor det er smukkest.
   Jeg er doven på den måde at jeg kun lægger tulipaner som kommer igen år efter år 🙂 Ja det kan nemt tage overhånd med de løgindkøb, det tror jeg også der er nogle her der synes, haha. Jeg har også allerede fundet nogle på tilbud som jeg er kommet til at købe, så nu bliver der også tulipaner sammen med de lyserøde roser 🙂
   Knus fra Bjørn og mig.

 • Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün

  Hold nu op der er mange løg at ligge på et nyt lærred.
  Men det bliver flot og sikke din have tager form.
  Jeg har genbrugt alle mine løg i krukker i år og så har jeg…….. hmmmmmm atter mange Alium der skal lægges i den nye forhave.
  Kan mærke det må blive i dag. Første dag uden regn i en evighed.

  Skøn lørdag
  Klem

  Charlotte

  • Countryliv

   Allium er fantastiske og på det punkt er jeg kun i opstartfasen her for der skal komme flere med årene 🙂 Jeg håber at du fik dine i jorden.
   Ja det var mange løg og med et helt nyt lærred er jeg selv ude om det hvis de ikke kommer til at fungere 🙂

 • Eva Bendix

  Jeg er ked af, at mit dahliabed er tomt hele forsommeren, så jeg forestillede mig at man kunne have forårsløg før dahliaerne. Men – så bliver man vel nødt til at grave løgene op når dahliaerne skal ned? Jeg håber du eller andre i denne chat har et godt og praktisk råd. Jeg synes det er et stort arbejde at lægge løg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *