Februar

Hvor har det været dejligt med lidt vinter, til en afveksling fra det våde grå og grønne, som vi havde sidste år. Og “lidt vinter” er måske også underdrevet i betragtning af at vi har haft nattefrost på -15 grader C, men det var en kort fornøjelse og nu er det hele vendt og bliver nok hurtigt glemt.

I køkken- og skærehaven var der godt gang i franske anemoner, ranunkler og skabiosa inden frosten slog ned og jeg er spændt på om de har klaret mosten. Mine artiskokplanter er jeg også ret spændt på og umiddelbart tvivler jeg på om de liver op. Hvis de ikke gør køber jeg nye planter, jeg fortvivler ikke.

Haven er fin med sne og især den brune bøgehæk og de stedsegrønne gør sig godt i en sneklædt have. Nogle af de spinkle græsser er segnet under snevægten, men de fleste står fint.

Spejlbassinet frøs helt til og der flyder stadig en stor isflage rundt i det som eneste tegn på at det har været koldt. Igår landede i fiskehejre i det, men den måtte jo sande at her ikke var nogen fisk og lettede inden jeg fik taget et foto – typisk!

På to sjaskvåde dage er landskabet igen vendt og nu nærmer tiden sig, hvor jeg skal klippe græsserne og stauderne. Der kan selvfølgelig komme både frost og sne igen i marts, men planterne kan klare det. Mange klipper allerede ned i efteråret, men jeg kan lide synet af strå og frøstande igennem vinteren.

Idag er der en stemning af forår i luften – solsortene fløjter fornøjet og på min tur med Bjørn her sidst på eftermiddagen, fik jeg den der stemning af at den gode tid nærmer sig. I haven har jeg idag plukket vinterklokke og vintergækker – dejligt!

10 Comments

 • Lisbeth

  Ja nu må det godt blive forår, snart er der slet ingen tegn på vinteren, selvom den blev lidt hård.
  Jeg er også begyndt at klippe ned, jeg var lidt bekymret for, om det var for tidligt med græsserne, men det mener du så ikke er et problem. Jeg synes, at jeg har læst, at de rådner hvis de bliver klippet for tidligt.

  • Lisbeth

   Jeg er ikke ekspert i græsser, men jeg tror at den største fare for at nedklippe græsserne for tidligt, hænger sammen med et vejr der over lang tid fryser, tør, fryser og tør igen på en måde så græsset står og sopper i vand. Jeg fik bogen Design med græsser i julegave, men jeg kan ikke finde noget om vedligeholdelse af græsserne og det skuffer mig selvom bogen hedder Design med….
   Her må man sige at det frøs voldsomt på kort tid og tøede lige så hurtigt – det sopper kun lidt i græsplænen og mine bede er ret godt drænede.

 • Lisbeths Haveblog

  Det var et kæmpe spring fra minus til plus. Din have ser dejlig ud med sneen, men det er nu også rart at tænke på foråret, der er på vej.
  Dit kobberæg er så smukt med vintergækker i. Jeg drømmer om en dag at få sådan et.
  Mange hilsener Lisbeth

  • Lisbeth

   Ja det var et spring. Det var bare så skønt at gå ude i den knasende sne.
   På et døgn d. 13/2 i glashuset, havde vi -6 grader som laveste temperatur til +31 grader som højeste.
   Jeg drømte også om det kobberæg i flere år og til sidst købte jeg det – det er lige perfekt til et par vintergækker 🙂
   Mange hilsner Lisbeth

 • Elna Slot

  Det kan da godt være, vi må et par ture til planteskolen . Det vil vist være for optimistisk at tro, at alle planter overlever. Men så har vi chancen for at få lidt nyt, og planteskolerne skulle jo også gerne overleve nedlukningen.

  Hilsen Elna

 • Hos Villa Fryd

  Tænk Lisbeth…..
  Jeg har sovet i timen. Har ikke troet du har blogget længe. Åbenbart først nu jeg opdager du er flyttet
  Nå men nedre sent end aldrig.
  Her er sneen væk men…. sø og spejlbassin er stadig lukket af is.
  Her har været lang vinter og stadig frost om natten.
  Sne giver så smukt et lys. Nu er der met brunt at kigge ud af vinduerne
  Har virkelig lyst som dig til at klippe ned nu. Men må lige vente lidt.

  Klem og skøn onsdag
  Charlotte

  • Lisbeth

   Hej Charlotte
   Jeg tror at der er flere som ikke har set min blogflytning:-) Og når jeg kommenterer på blogspotblogge linkes der til den gamle blog fordi google spænder ben for min kommentering og det bliver så besværligt hvis jeg hver gang skal skrive den nye blogadresse på mine kommentarer.
   Det letter at få klippet ned så de nye grønne skud kan komme frem:-)
   God weekend til dig
   Lisbeth

 • FrkAnemone/Ulla

  Det var så dejligt med et par vinteruger – det pynter jo allevegne og nu er der fuld fart på foråret, det er også dejligt. Håber dine små planter overlevede.
  Sjovt med fiskehejren når man ingen fisk har – vi har desværre også haft besøg, og det var jo knapt så sjovt, for den åd alle fiskene i den lille dam (der var kun 3-4 stykker). Nu har vi lagt net på den store dam, for der er mange fisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *