Endelig havearbejde

Forskellige omstændigheder har forhindret mig i at nyde de gode havedage der ellers har været i denne måned, men endelig i søndags lykkedes det mig at komme ud i haven og begynde forårsrengøringen – og hvor var det skønt!
Jeg koncentrerede min arbejdsindsats om skyggebedet som jeg nåede at udvide og tilplante i november og som jeg har haft blandede følelser overfor i løbet af vinteren.
I mange år har bedet set ud som på billedet nedenunder – grønt og tæt med strejf af lidt lysegult og hvidt og jeg har ønsket at udvide bedet for at gøre plads til flere hvide og lysegule blomster.

september 2010
I efteråret gik vi så igang med at inddrage en bid af græsplænen, fræse, forbedre jorden og plante, men pludselig blev jeg ramt af en følelse af fortrydelse – jeg døjer nemlig med dårlige arme, skuldre og nakke efter mange års arbejde og frygten for at jeg ikke kunne vedligeholde alle bedene nagede mig.
Bedet er tilplantet med buxbom og stauder i november 2010 – den bare jord er dækket af ukrutsdug da en del græstotter blev ved med at poppe op til overfladen.
Efter sneen forsvandt har jeg været ude og tjekke bedets tilstand adskillige gange – og da jeg i søndags endelig var ude med kultivator og spade synes jeg slet ikke det var så slemt som frygtet – det skal nok gå og det skal nok blive tæt og jeg skal nok klare det!
Skyggebedet set fra modsatte side – man skal meget tæt på for at se roser og stauder:)

På spiresiden går det stille og roligt, Perovskia og tomater er kommet op – i weekenden vil jeg så Lathyrus i potter på terrassen og Valerina og Opiumvalmuer i bedene udendørs – de lover op til 14 graders varme jeg glæder mig!

16 Comments

 • Frøskuffen

  Du skal nok klare det – ellers er ulykken da ikke større, end at du kan lægge græs i det igen.

  Jeg har ofte disse uoverskuelighedsoplevelser, og når man så får fat, så var det ikke så slemt endda.

 • Vivik

  Det ser godt ud, det du har lavet.
  Bliver arbejdet for meget, må du plante hostaer og andre planter i, som dækker jorden, i så fald har ukrudtet ikke de store chancer.
  Håber du klarer den 🙂

  Hilsen Vivik

 • Fru Friis

  Kan sandelig godt forstå din frustration, men dejligt at høre at du pt har overvundet den. Rigtig god fornøjelse med bedet, bliver spændende at følge.
  Ha' en dejlig dag :o)

 • Madame

  Jeg glæder mig til at følge dit nye bed! Kender også til, at det er vigtigt at være et projekt, man kan overkomme. Jeg tyr gerne til miraklet bunddækkeplanter, som kan holde en del ukrudt fra livet 🙂
  Jeg må straks ud og kigge til min potter og se, om der er kommet små spirer op …
  Ha' en dejlig dag, Lisbeth!

 • Diana`s

  hej lisbeth… et fint kik til din have..mon ikke nok du skal nå det ..og ellers er hosta jo et flot og nemt alternativ til at dække af ..jeg har også haft mange planer for vores have..men efter års ærgelser og frustration over ikke altid at kunne nå at luge her og der ,har jeg nu plantet pænt til med hosta i forskellige størrelser og farver..og så er der lidt flere farver i krukkerne..spændende med dine frø..puhh det er jeg slet ikke nået til..mon det skal være mit weekend projekt?? ha en dejlig dag…Diana

 • Pondside

  Yes, a new bed is a lot of work. Two years ago we built a bed along the drive and it is easily two hundred feet long. The round bed in the drive is 50X50 and the round bed in the back is the same. Sometimes I despair of ever getting them to look full and beautiful – it's an ongoing process. Right now I'm getting ready to plant a small knot garden. The Great Dane started about 24 small box plants for me last year and now they need to be planted. I think I am crazy for starting another bed!
  Good luck with your arms and shoulders – don't overdo things.

 • Monica fra Koseleg

  Hei!
  Så deilig det hørtes ut- 14 varmegrader og hagearbeid!
  Her hos meg var det -9 i dag (det ble varmere ut på dagen når solen tittet frem) og vi har ca. 20-30cm med snø….Sukk-Jeg vil også ut i hagen!
  Lykke til med det nye bedet!
  Mvh Monica!

 • Ina

  Du klarer det helt sikkert, ellers ville jeg også ty til nogle bunddækkeplanter. Geranier er også fantastiske til det.
  Glæder mig også til det varme vejr i weekenden, så skal der have-nørdes 😉

 • Frøken Solhat

  Hvor dejligt at høre at du er haveklar igen du skønne kvinde – og bedet bliver skønt er jeg sikker på……du skal bare plante på hver en kvadrat cm. så holder bedet sig selv :0)

  Skulle du komme forbi tror jeg godt jeg kan undvære et par hvide solhat til alt dit hvide og gule :0)

  Knus Dorthe

 • Countryliv

  Kære alle søde piger, tak for jeres opmuntrende hip til mig og selvfølgelig går det og det er jo ikke værre end man kan lægge om igen. Faktisk var der mange Hosta i det eksisterende, men snegle bestanden var vokset og planterne så herrens ud om efterråret
  Ja Mette det er en Hydrangea Limelight og den er så flot.
  Anette jeg glæder mig til at vise dem når de er længere fremme 🙂
  Dorthe du er da også bare en skøn kvinde og jeg tager dig på ordet! Jeg håber at køre gennem jylland til haven i Hune i æøbet af sommeren:0)
  Monica 30 cm sne?! Jeg håber at det snart forsvinder så du kan komme ud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *