Sæsonstart

Der var travlhed på planteskolen igår – alle mand var igang med at ordne, sætte på plads, pudse af feje o.s.v. til weekendens rykind. Et par timer gik jeg der og hyggede mig på min fridag – række op og række ned mellem træer, buske, roser, stauder, slyngplanter, skyggeplanter – studerede skilte, løftede på potter, studerede knopper og rødder – havde masser af plads og ro og hold nu op hvor jeg nød det!

Selvfølgelig røg der noget i vognen, men dette var ikke impulskøb (som jeg sagde til Flemming) – på seddelen stod 3 slags roser: William Shakespeare 2000, Reine des Violettes og ikke mindst Mme Alfred Carriere. Desuden fandt jeg en Lysegul Cytisus Praecox som jeg har ledt efter i 5 år (jeg elsker vårgyvel), en Hydrangea Anabelle samt et Hjertetræ (Cercidiphyllum).
Idag er alle herlighederne blevet plantet og jeg har nydt det fantastiske forårsvejr!
I morgen må jeg nok bide i det sure æble og vaske drivhuset indvendigt – øv jeg hader det – men først vil jeg nyde denne aften med en dejlig portion Sushi;o)
Forsat rigtig god weekend til jer alle!

13 Comments

 • Iben

  Skønne billeder du viser, ja, det er super skønt at mærke de varmere himmelstrøg, nøj vi trænger til det 🙂

  Eeeelsker Sushi 🙂 🙂 🙂

  Go´weekend

  Iben

 • Monica fra Koseleg

  Hei Lisbeth! For en deilig dag du har hatt! Det er så fint når man endelig kommer over den ene planten som man har vært på utsikt etter! Lykke! Slik hadde jeg det da jeg endelig fant min Trollius Alabaster og Lysimachia clethroides.
  Jeg har også koset meg med litt "hageliv" i dag. Jeg mottok pakke i posten med masse stauder og tre forskjellige rosebusker som jeg har benyttet det meste av dagen til å plante. Har også motatt mail fra Ninni at oversiktsplanen over hagen er ferdig- bare følg med så legger jeg den nok ut på bloggen etterhvert! Endelig er den nye havesesongen kommet i gang!
  Ønsker deg en fortsatt flott helg.
  Mvh Monica

 • Ina

  Herligt med en dag på planteskolen. Impulskøb kender jeg heller ikke til. Det er altid noget, jeg gerne vil have. Jeg ved bare ikke altid, hvor jeg skal plante dem 😉

 • Fru Friis

  Det lyder som både en perfekt start og en perfekt slutning på dagen, og så god fornøjelse med afvaskningen, – det bliver jo nok aldrig et "juhuueee-job"!!!

 • Diana`s

  fine billeder og indkøb ikke mindst.ja man bliver nemt fristet når man bliver sluppet løs i et have center,,og så kan det være rart at ha`en indkøbs seddel at holde sig til..så længe det varer..go weekend. Diana

 • Staudefeen

  Kan godt forstå, du bliver fristet (din ordre bliver i øvrigt sendt i næste uge). Jeg er også altid på udkig efter spændende buske.

  Rengøring af drivhus er (også) lidt af et hadejob her hos os – fik heldigvis gjort det i sidste uge. Ellers plejer vi altid at gøre det om efteråret, når drivhusene er tømt.

  Sushi… umm… min yndlingsspise 😉

  Fortsat god weekend.

 • Linda

  Å for en herlig gjeng med planter:) Hjertetre skal jeg ha i hagen også, men hvor…:):)
  Når du skal vaske drivhuset, så ikke tenkt på hele jobben med en gang, tenk på litt av gangen og plutselig så er hele jobben gjort i en fei:):)

 • Madame

  Jeg ved ikke noget bedre ed at tulle rundt på en planteskolen – din lørdag lyder vel nok dejlig, Lisbeth!
  Glædelig forårssøndag til dig 🙂

 • Gro

  Hej 🙂
  Aj nogle dejlige roser du har købt! Jeg har også kig på William S 2000 og Reine des viiolets, som jeg syntes er super dejlige 🙂 Men må "nøjes" med en ordentlig potion af Kinarosen Irene Watts.
  Mange regnfulde sødsags hilsner Gro

 • Pondside

  Annabelle – a gorgeous hydrangea, and one that will give you years of pleasure.
  It is still very cold and damp here – too wet to even go into the garden. I am still yearning for sunshine, but I know that when the rain stops, the ground will dry quickly and then we will have the opposite problem – that's the challenge of living on an island that gets no rain in the summertime.

 • Landliggeren

  Skønt at have planteskolen næsten for sig selv. Lørdag har der helt sikkert set ganske anderledes ud! Og, så er det da bare perfekt med regnvejr i dag, hvis du plantede i går og i øvrigt nåede ind i drivhuset tidligere på dagen :-).

  Ha´en god uge
  Birgitte

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth:o)

  Ja, er der noget så skønt som at gå og ose rundt i en planteskole:o)? Jeg er bange for, at jeg ikke er en "rigtig" kvinde, for jeg kan sagtens gå forbi en skobutik eller tøjbutik uden at SKULLE ind og kigge. Men kommer jeg forbi en planteskole eller en blomsterbutik, så er historien en HEL anden:o)

  Herlig lørdag du har haft, med at udplante alle dine blomstrende nyerhvervelser. Dejlige dejlige roser, du har fået. Det bedste havearbejde i min optik, er at plante. Jeg ELSKER det. På "hitlisten" over værste haveaktivitet, er jeg bange for, at drivhusvaskeri også er en klar etter, her hos mig.

  Perfekt lørdag du har haft Lisbeth, altså lige bortset fra sushi`en:o) Jeg får røde knopper af sushi…..den er forbudt ifølge min religion….øh …øh…og jeg får vabler på næsen af det:o) Nej, sandheden er, at jeg ikke kan lide fisk og desværre kun spiser fisk i pilleform.

  Håber du viser billeder af dine nye flotte roser, når de blomstrer:o)

  Hav en rigtig dejlig aften og mange tantelige og grønne hilsner til dig fra mig<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *