Blodblomme

EN DAG I HAVEN

Idag hvor Danmark er blevet lukket ned og vejret viser sig fra en voldsom side med storm, hagl og regn, føles det lidt underligt at have planlagt et blogindlæg om en dejlig dag i haven…

For helt ærligt, hvor lalleglad har man lov til at være, når situationen er så kritisk? Men så tænker jeg alligevel at det måske kan være interessant for læsere, at vide hvad man kan lave i haven, nu hvor man helst skal holde sig hjemme – så her lidt om hvad jeg har haft gang i derude..

På dage med regn og blæst, virkere det ret koldt og jeg føler mig ikke i tvivl om at vi er i marts måned. Men når solen dukker op varmer den og i lørdags var det decideret forårsvejr. Jorden er varm for årstiden og løgplanterne i alle bedene vokser godt til, så jeg besluttede at klippe stauderne ned, hvilket fik løgplanterne til at syne af endnu mere.

Græsset blev klippet for anden gang i år og det pyntede, nu mangler jeg at tage de værste græskanter, det kan jo gøres når som helst, men det er nemmest hvis jorden ikke er alt for våd.

Stauderne i det lange staudebed ud mod vejen blev plantet sent, så der var ikke meget at klippe ned.

Samme dag klippede jeg også de få roser som skal beskæres. Man siger at roserne kan beskæres når forsytiaen blomstrer og det gør den her i byen – nogle steder i hvert fald. Inden vi blev bedt om at drosle ned på aktiviteter udad til havde jeg købt rosenmuld af kogødning som jeg lægger på jorden under roserne nu.

En af dagene skal jeg dele forårsløg som jeg har fået af Lisbeth, hun har været så sød at forære mig en spandfuld med enkelte- og dobbelte vintergækker, Dorotealiljer, krokus og frøplanter af påskeklokker. Jeg er så taknemmelig – det er godt så at have havevenner 🙂

13 Comments

 • Lisbeths Haveblog

  Det er nemlig dejligt at have en have i sådan en nedlukningsperiode. Så kan man stadig komme ud og gå en lille tur og nyde livet.
  Du har vel nok nået meget. Du er et rigtigt havejern 🙂
  Billedet med den lille rosa blomst er så fin. Hvad er det?
  Mange hilsener Lisbeth

 • Lisbeth

  Ja det er jo en blodblomme 🙂 nå jeg svarede lige på spørgsmålet.
  Det er nemlig dejligt at kunne gå i haven, når man bliver trist over de ting, der sker for tiden.
  Jeg nyder også at dele ud af min overflod, en ny have kan virkelig have gavn af planter fra gamle haver, så selvfølgelig skal vi dele, når jeg har noget at dele. Jeg håber, de kommer til gavn i din fine have. Tænk for et år siden, var I ikke en gang flyttet ind, det er imponerende, hvad I har nået.

  • Lisbeth (countryliv)

   Du har ret med blodblommetræet 🙂
   Det er dejligt at kunne øse af sin overflod, det husker jeg fra den gamle have. Og så er det dejligt for mig nu at modtage og det er den bedste måde at få vintergækker på.
   Det er fantastisk og dejligt så hurtigt vi har fået en have stablet på benene

 • Nana

  Ja, det er en mærkelig tid lige nu. Men haver og havevenner kan man heldigvis godt glædes over 🙂 Jeg er – som Lisbeth – vildt imponeret over, hvad I har nået. Men det ved du 🙂

  • Lisbeth (countryliv)

   Ja det er så underligt at man pludselig skal forholde sig til ikke at køre for at se sine børn og deres familier…. Det går virkelig stærkt.
   Det er dejligt at vi har nået så meget i haven. I år skal vi så opdele den i mindre rum vha. læhegn hist og her

 • Elna Slot

  Det er spændende at læse om, hvad du arbejder med i haven. Du har sikkert skrevet det, men jeg har glemt, hvad det er for et træ, du har plantet i det lange staudebed langs vejen?
  Jeg har købt noget komposteret kogødning til roserne, men har ikke fået det lagt ud endnu. Lægger du det bare oven på jorden, eller forsøger du at blande det i det øverste jordlag?

  Hilsen Elna

  • Fredes

   Det er skønt, at haven ikke er lukket! Jeg tager små skridt derude, men alt tæller! Mit knæ er nu i et stadie, hvor jeg egentlig kan mange ting, men hvor det hurtigt bliver overbelastet, så jeg øver mig i at finde balancen – men det kræver en god portion selvdiciplin at tøjle sin trang til at springe i haven!
   I har nået meget, og det er dejligt at følge med i 🙂

   • Lisbeth

    Ja det er dejligt at haven ikke er lukket:-) Uha, du må virkelig passe på dit knæ, det er ikke et godt tidspunkt at overbelaste det nu hvor havesæsonen rigtig står for døren.
    Dejligt at du kan lide at følge med 🙂

  • Lisbeth

   Hej Elna
   Træet er Norden oliven eller Pyrus salicifolia ‘Pendula’. Jeg plejer egentlig bare at lægge rosenmulden oven på jorden, men jeg vil muligvis arbejde noget ned i jorden i et lille trekantet bed som har stået under vand den sidste måned. Roserne der har misfarvede gule skud.
   Tak fordi du har lyst til at følge med her 🙂

 • Madame

  Det er bare så rart, at vi så tidligt på året kan få ordnet lidt i haven. Hvor er det dejlige billeder, Lisbeth. Her har vi også slået græs allerede nu for 2. gang.
  Jeg prøver at blogge lidt igen efter at have været syg.

 • Linda

  Hej Lisbeth, man må gerne være lalleglad på en solskinsdag og glemme lidt om alt det der sker ude i på den anden side af hækken i et par timer :o)) der er så meget man kan glædes over i haven lige nu og det går stærkt når solen varmer det hele op.
  Din have ser helt vild flot ud og der er da helt styr på det med græsslåning, det kommer jo til at ligne det flotteste Green :o)
  Her bliver haven og solen også nydt når den er der og det er kommet så vidt at havemøblerne er kommet ud. Så jeg er klar til en weekend med sol.
  Knus fra Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *