Efteråret

Efteråret skrider fremad og sætter hurtigt spor i haven nu. Der dukker flere og flere gule blade frem på træerne og det fugtige vejr får hurtigt hortensiablomsterne til at blive brune. Græsplænen  skal stadig klippes, men ikke så ofte.
Jeg har gravet dahliaknolde op og lagt dem til tørre i drivhuset. Nogle af krukkerne på terrassen er også båret ind i drivhuset. Her kan de stå og pynte endnu en måneds tid.

Sidste år købte jeg en pærekvæde og plantede den i en krukke. I år bærer træet én (hel) frugt. 
Det har hele tiden været min plan at den skulle plantes rigtigt, men jeg har ikke kunne bestemme mig for placeringen. Jeg tror dog at det skal stå ved drivhuset, hvor krukken står nu. Jeg har set flere ret store eksemplarer af pærekvæde, men om det er samme type som min, ved jeg ikke. Jeg håber at kunne holde den i ave både i højde og bredde, det er jo ikke meningen at det skal blive alt for overvældende.

Portugisisk Pærekvæde (Cydonia oblonga Mill.)
Det runde staudebed ser stadig rigtig fint ud og både roser, stauder og sommerblomster har farver stadigvæk. Jeg har købt lidt tulipanløg som skal fyldes i – jeg tænker at lægge dem i weekenden.

Det runde staudebed.
Baghavebedet ser lidt mere efterårsagtigt ud måske nok fordi hjertetræet er helt gult og uden for billedet er hasselbusken også gul. 
Det kan være svært at se på billedet nedenunder, men jeg har beskåret syrenbusken ret meget for at give plads til blodblommetræernes kroner.

Baghavebedet
Der er så hyggeligt i drivhuset med alle de sammenstuvede blomster- jeg har ofte drømt om at eje en blomsterbutik og det er næsten det jeg har her.
Jeg er lidt spændt på om jeg overhovedet når at se blomster i krukken til venstre. Det er Nerine bowdenii som har skudt de lange grønne blade, men umiddelbart er der ikke tegn på blomster.
Der har heller ikke været tegn på blomster i min Stuelind (Sparmannia africana) før den kom ind i drivhuset i begyndelsen af september, den har absolut ikke nydt sommeren på terrassen og burde nok have været inde hele sommerem. Jeg er bare ikke så glad for at holde stueplanter i drivhuset sammen med agurker, chili og peberplanter for de rager alt til sig af utøj som spindemider, lus o.l.
Purpurvinge (Tibouchina uryvilleana) plejer at blomstre på terrassen, men nej heller ikke den havde det godt derude i sommeren 2017 og selvom den har stået i drivhuset i over to uger har den stadig ikke foldet knopperne ud.
Og så lidt genbrug og verdens nemmeste krans – blade trukket på ståltråd er altid dekorativt, her er det bladene fra en buket eucalyptus som var tørret ind.
God weekend til jer derude, jeg tager jo forskud og holder fri fredag – det er nu ikke dårligt med tid til lidt af hvert både ude og inde.

14 Comments

 • Høneballehaven

  Det ser hyggeligt ud i dit drivhus, men efteråret er over os, så det kniber med at få knopper til at springe ud, det er lidt ærgerligt, men det må vi tage med her i det danske klima.
  Pærekvæde træer er forhåbentlig forskellige, jeg har set et så stort som et æbletræ med de mest fantastiske smukke gamle stammer, det ville ikke være godt at have et så stort træ foran vinduerne, men dit er nok ikke magen til.
  God fridag og weekend

  • Countryliv

   Tak Lisbeth. Ja der er på slutningen med knopper der springer ud. Jeg lytter selvfølgelig til dine og Maries kloge ord og finder et andet sted til pærekvæden, den skal jo nødig ødelægge drivhusglassene, tak for rådet:-)

  • Countryliv

   Jeg tager jeres ord for troende og finder et andet sted til pærekvæden, det kan jo være at jeg ikke kan holde den nede i højde og drøjde og jeg vil jo gerne have blomster og frugter i den, så tak for din kommentar:-)

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Fnis..:o)) sad lige og tænkte,syntes altså den pærekvæde har nogle sjove blå frugter :o))
  Heldigvis så viser du lidt længere nede den rigtige frugt :o))
  Så fin ide med kransen, og drivhuset ser altså så hyggeligt ud med alle planterne.
  Det kan da være hvis solen kan komme lidt mere frem at der er flere der vil blomstre.
  Hubba Bubba, har fået det noget bedre efter den er kommet ind i glashuset, den var heller ikke så imponeret over den danske sommer.
  Nu kommer den snart hjem i mit køkkenvindue, så kan jeg snuse den gode duft ind hele vinteren.
  Knus fra Mig

 • Birgitte

  Hej. Spændende med knoppen. Jeg kunne rigtig godt lide billedet med stativet. Det er et smukt bed. Men opstillingen med det lille grønne bord er også meget flot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *