Klar til at trække indendørs.

Nej jeg er absolut ikke færdig i haven for i år, men mit værelse er klar med nyt skrivebord og plads til at jeg går igang med diverse indendørssysler.

Ude i haven er jeg gang med lidt “omrokering. Kender I det med at man først skal fælde/flytte noget, dernæst grave noget andet op for at flytte det, så skal der ryddes op og så kan man plante……….. osv. osv.?

Idag har jeg fældet min uægte jasmin – den var så forvokset og grim undtaget i den korte tid hvor den blomstrer. Du ser den i baggrunden på billedet nedenunder.

Der er kommet et grimt hul og kik ind til naboen, men det skal nok blive udbedret. Rema havde billige pæne Thuja og jeg har købt nogle stykker som skal lukke for noget af udsynet. Desuden blev der nu luft til et lille hjortetaktræsom jeg købte for nylig og jeg håber at det i løbet af et par år vil vokse sig stort og skabe lækkert flimmer med sit smukke løv.
De af jer som følger mig på Instagram har muligvis set, at jeg har fået en del lys i skyggebedet langs vesthækken fordi naboerne har fældet en masse meget store træer. Jeg er spændt på hvilke  nye muligheder jeg får i det hvid-gul-grønne bed. En del af det vil få sol også om eftermiddagen, men en anden del vil stadig ligge i skygge.
Før tv. og efter th. der kom lys.
De sidste stauder blomstrer nu og det gælder bl.a. høstasters, som jeg holder utrolig meget af. 
På plantemarkedet i Søborg købte jeg en ny asters hos Annestine stauder, men jeg fik desværre ikke navnet på den.  Den er nærmest på højde med mig og har mørke stængler, blomsten er lys lilla. 
Den skal stå i det lange baghavebed, hvor jeg ved at skabe luft og lave bedre sammenhæng.
Hvis jeg skal anbefale en staude som blomstrer fra sommeren over efteråret til frosten og passer til mange bedtyper, må det være Geranium ‘Rozanne’. Den er helt forunderlig. 
I foråret ser den ikke ud af meget, men hen ad sommeren kravler ‘Rozanne’ stille og roligt opad og udad og lægger sig blødt oven på sine naboer. På denne årstid fylder mine næsten en kvadratmeter – ligger bare der og blomstrer så smukt.
Mine Hortensia blomstrer også smukt og har gjort det siden sidst i juni – ja i det hele taget er her stadig meget at nyde på de dage hvor solen skinner.

13 Comments

 • Birgitte

  Hej. Wov sikken en forskel der er på dine før og nu billeder. Jeg tror, du bliver glad for det nye lys, der er kommet ind. Det ser helt fantastisk ud med dine hortensia hen mod lågen. Det er virkelig stemningsfyldt og man tænker, ih, der er da havevejr lidt endnu!

 • Pondside

  How beautiful it all looks! The change in sunlight will open up so many possibilities in your garden. I have made note of the geranium and will look for it here.

 • Høneballehaven

  Ja når bare solen kan få lov til at skinne, så ser det hele så dejligt ud.
  Godt I har fået mere lys ind i haven. Jeg kender godt det med at fælde og flytte rundt, det har vi gjort en del i efteråret. Hjortakstræet er et smukt træ, jeg viser billeder af mit i dag, desværre sætter den rodskud, hold øje med dit, hvis du altså ikke har fået en af dem, der ikke gør det.
  Spændende asters der er så høj, synd du ikke har navnet.
  Jeg er helt enig med dig om Rozanne, det er en af de lækreste geranier, der findes, den er så flittig.

 • Fruens Flora

  Hei. Det er godt å få inn litt mere lys i hagen. Her hos meg er det også flere store trær rundt. Håper at naboene vil felle de etter hvert. Nydelige asters og rozanne. Alt blir så mye flottere når solen skinner. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

 • Frk. Anemone

  Ja, Rozanne er en skøn geranium, en perle – faktisk 🙂

  Fint med mere lys. De der træer kan altså blive for store. Mht. flytte og fælde – så er det bare nogle gange sådan, at man må konstatere at "den plante HAR vi så haft" – og så skabe plads til noget nyt.
  Man kan sagtens se at din kreativitet ikke kun er i haven – det bliver dejligt snart at komme indenfor og dyrke den.

 • Elna Slot

  En dejlig tur rundt i din have. Jeg falder især for det sidste billede. Det viser et smukt kik hen ad græsstien og ud igennem lågen, som skjuler lidt af udsigten og pirrer nysgerrigheden. Hjortetaktræet skal nok blive et smukt træ. Jeg synes træet er så dekorativt, vi har selv et stort eksemplar, og det hygger i haven. Jeg tilgiver det gerne alle rodskuddene.

  Hilsen Elna

 • Esther - Min lille store have

  Sikke dog et skønt arbejdsværelse du har dig der. Jeg har jo mit krearum, hvor computerne også står – men jeg mangler godt nok bordplads. Jeg har et lille bord, hvor jeg både laver skolearbejde (der ikke involverer computeren) og kreative ting…dvs…ofte flytter jeg baduljen ind i stuen på spisebordet, der kan trækkes ud, fordi jeg får fnidder af for lidt plads.

  Jeg er da lidt spændt på, hvordan min uægte jasmin kommer til at se ud med tiden. De første par år stod den i en potte og blev beskåret på det forkerte tidspunkt, så den har kun haft et par blomster på den nederste gren. For to år siden blev den sat i jorden og i år er den ikke blevet klippet, så nu håber jeg den får flere blomster til næste sommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *