Siden sidst

Siden sidst har jeg været en tur omkring Torvehallerne og Tivoli i København. Torvehallerne er særdeles velbesøgt og man kanter sig rundt imellem boder og mennesker. Jeg holder mest af at kikke på standene med frugt, grønt og blomster som ligger ude i fri luft – de er superflotte og alting ser delikat ud, men priserne er også derefter. 

Juletræer og jordbær m.m.
Vi går gerne en tur igennem gaderne som ligger parallelt til hovedstrøgene i Københavns centrum, der er mange hyggelige butikker og caféer og jeg købte årets første julepynt i den hyggelige kælderbutik Kirk i Kompagnistræde. 
Turen gik videre til Tivoli, hvor der er hældt 22.000 græskar ud over haven. Jeg tror på at det er sjovt for børn og familier at forlyste sig med uhyggelige skeletter og fugleskræmsler i Tivoli, men jeg havde også håbet på et par steder med lidt mere raffineret græskarpyntning – det var der så ikke.

Men den gamle have er hyggelig uanset hvad og jeg nød især Lin Utzons bassiner foran glassalen.
Hjemme ved hoveddøren har jeg pyntet med vindhekse og græskar – hyggeligt, men heller ikke specielt raffineret. 
Og selvom jeg ikke havde lavet græskarlygter men blot tændt lanternerne, vovede nogle af kvarterets uhyggelige børn sig op til hoveddøren i tirsdags og jeg var glad for, at jeg havde købt slik så jeg undgik ballade (eller nogle flade som der var et par der sagde)
Endelig idag fik jeg tid til at gå i haven! De indkøbte forårsløg har ligget som en dårlig samvittighed i baghovedet og råbt på opmærksomhed. Når jeg endelig kommer ud i haven, er det jo også dejligt at arbejde lidt og kroppen har vidst godt af det, men jeg synes ikke vejret har været med mig, når jeg har tid til haven.
Jeg fik sat “tjek” ved løglægning og gik videre til årets rigtig kedelige arbejde – opgravning af frostfølsomme planter så som stauden Lobelia Hadspen Purple og marmelukærmebusken. Det bliver så tomt og trist i det runde staudebed, men det er den vej det går nu.
I mellemtiden havde Flemming samlet skelettet til overvintringsteltet og da vi havde trukket bobleplastteltet hen over og jeg begyndte at sættet mine citrustræer derind, slog det mig hvor kort denne sæson egentlig har været – teltet kom jo først ned i slutningen af maj, fordi vi havde gang i facadefuger.

Inde i drivhuset står bl.a. nogle søde og fine duftpelargonier og blomstrer. Den lyse er P. Australe som jeg købte i Paradehuset for nogle år siden – (det er den som Linda fra Casa Rosen kalder “Hubbabubba”) bladene i baggrunden på mørke stængler tilhører den. 
Den mørke købte jeg på plantemarkedet i Søborg, den har gråt løv og jeg har desværre ikke navnet lige nu, men den har et skilt derude.

Dagens sidste billede er af min vildvin Parthenocissus Henryana.

6 Comments

 • marie

  Den lobelie har jeg også gravet op for et par dage siden, og bobleplastdrivhuset er på køreplanen for den kommende uge. Den mørke pelargonie ligner en, jeg har, som hedder schottii. Jeg er vild med de små, elegante blomster.

 • Nana

  Jeg er ret vild med Torvehallerne. Der er så meget liv, og der er så mange lækre varer.
  Jeg købte sidste år fire marmelukærmebuske, og de tre overlevede den første vinter. Det var dér jeg blev opmærksom på at de ikke er fuldt hårdføre! Jeg havde tænkt at dække dem med noget halm og gran, men nu ser jeg at du graver din op … Hvordan er det så med vanding i løbet af vinteren?
  Kh Nana

 • Lisbeths Haveblog

  Det lyder som hyggelige sysler – også havearbejdet, der jo er en slags pligtarbejde på dette tidspunkt.
  Din vindheks, græskar og lanterne ser også hyggeligt og ikke mindst afslappet ud :-). Sidstnævnte er ment som en ros. Jeg kan blive helt forpustet af overdådige raffinementer. Her i Ebeltoft har jeg klaret det med en dørkrans. Købt! Så bliver det ikke mindre 🙂
  Mange hilsener, Lisbeth

 • Høneballehaven

  Ja sæsonen var kort i år, men heldigvis er der stadig lidt at nyde hist og her.
  Jeg havde ellers besluttet ikke at grave min Lobelia op i år, jeg plejer at gøre det, men jeg har delt den, dem jeg ikke tager ind, har klaret sig fint i vinter, men nu var der jo heller ikke meget vinter.

 • Frk. Anemone

  Dejligt med en tur til Tivoli og Torvehallerne, kan næsten forestille mig mylderet.
  Jeg har slet ikke tænkt på at man skal grave frostfølsomme planter op påmden måde, men jeg har vist heller ikke rigtigt nogen. Godt at du har mulighed for at rigge et overvintringstelt til.
  Jeg synes også at sæsonen har været kort, men alligevel – når jeg tænker tilbage på april, så er det jo også lang tid siden.
  Din græskarpynt er nu fin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *