Det hvide- og lysegule bed og dejlige Aicha

 I de seneste 4 år har jeg arbejdet på at skabe et bed med lysegult og hvidt blandt de grønne hosta, storkonvallerne (Polygonatum multiflorum) og lodden løvefod (Alchemilla Mollis) langs vesthækken. Jeg vil ikke sige det har været nemt. Purpur solhatten Echinacea purpurea ‘Sunrise’ har jeg plantet flere af, men efter en sæson viser de sig desværre ikke igen. Gule lupiner ‘Kronenleuchter’ gider ikke frøså sig og kun én enkelt er kommet igen i år. Derimod kommer der gladeligt blå knopurt og blå akelejer – slet ikke passende i dette bed, men jeg nænner ikke at rive dem op før de er færdige med at blomstre i juni derefter får de saksen helt i bund!
En af mine absolutte yndlinge er rosen Aicha, den er så let, så smuk og så trofast.
De lysegule hovedpersoner i bedet er Roserne Aicha, The Pilgrim og Alkymist, derudover er der Trollius Alabaster, Digitalis ‘Primrose Carousel* som dog ikke blomster før næste år, Clematis orien. ‘Orange Peel’ , en lysegul Iris som jeg har forlagt navnet på, derudover kæmpe skælhoved (Cephalaria gigantea) som er cremefarvet og Digitalis Purpurea ‘Alba’ – der er sået hvide Cosmos og hvide kornblomster og også den fantastiske Euphorbia polycroma findes flere steder i dette bed og sidst en Hydrangea Limelight som slutter bedet nede ved den hvide bænk. Dette bed skal udvides – ingen tvivl om det og jeg har planen inde i hovedet, såeh næste forår……. det er som sædvanligt med mig “The never ending Story”
Trollius Alabaster  og Lupinus polyphyllus ‘Kronenleuchter’ – i dette skyggebed er der kamp med sneglene.

7 Comments

 • Pondside

  I love the yellow theme. Over here all-white beds are very popular, but all-yellow would be a new idea. Snails and slugs are a problem all over the world – you need a duck!

 • Hyacinth Bucket

  Hej Lisbeth….-o)

  Og tak for navnet på Slangeurten.
  Gult/hvidt/grønt er en skøn farvesammensætning.
  De blå knourt og akeleje har nok sneget sig ind i bedet til ære for det svenske bryllup skal du se..:-o)

  Jeg har ikke set en snegl endnu, kan ikke huske vi har haft nogen her vi bor nu.
  Bank uder bordet!
  Måske det er fordi vi bor på landet og ikke tæt på naboer?
  Eller så kan de ikke tåle bondens gylle og hvsd det nu er han sprøjter med.

  Held og lykke med sneglejagten.

  Hej fra Lisbeth

 • Countryliv

  Maleviks og Linda: Ja det er en virkelig dejlig farve – blød og blid:)

  Hyacinth: du har nok ret i det med de blå der mænger sig med de gule og jeg sad også foran skærmen og snøftede lørdags – hvor var de søde….

  Regarding snails, yesterday I found the first Iberian slug ever in my backyard, arghh!!

  Pondside: You're right a Duck would do it I'll think about it! The all-white beds are also very popular here and they are beautyful, but I really love the pale yellow:)

 • Annette

  Hvor er de smukke de lysegule blomster, især Aicha, den har jeg mange gange tænkt på at købe, hvis jeg kunne finde en plads til den. I mit gule bed er der flere kraftig gule blomster, jeg syntes ikke rigtig jeg falder over de lysegule, Hmm men det skal jo også være et solskinsbed.
  Du skal ikke være ked af de blå blomster der dukker op, for som Anne Just skrive i sin bog Haven i Hune. så forandre de blå og violette farver ikke det gule look, men øjet blander selv de to komplementærfarver og resultatet bliver et roligere indtryk.

 • Anonym

  Hі there! Thіs pοst could not
  be wrіttеn аny betteг!

  Reading thгоugh thіs рost reminds me of my prеvious гoom matе!
  He always kеpt talκing abοut this.
  I ωill foгwаrԁ thіs writе-up to
  him. Fairly cеrtаin he wіll haνе a good read.
  Thank уоu foг shаring!

  Also viѕit my webѕіtе;
  http://magicslots.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *