Det er hvidt derinde

Det er så skønt med alle de forårsløg som er i butikkerne i denne tid og jeg holder forår indendøre med  hyacinter, perlehyacinter og tulipaner. Det passer lige når jeg køber friske blomster til weekenden, at de holder godt en uge inde i varmen.

Hos mig behøver det ikke være overvældende mængder, jeg kan godt lide det enkle og denne uge er det hvid der hersker.

 Jeg er vild med perlehyacinter og disse bliver plantet ud når de er afblomstrede og så håber jeg at de kommer igen til næste år.

Tulipaner
Det er lige før (men også kun lige før) jeg fortryder at have nedlagt urtehaven, for jeg har købt en juicer og der er næsten ingen grænser for hvad der køres igennem apparatet og kommer ud som den mest farverige saft – det kan anbefales. 
Det er altså ikke alting der er hvidt – og slet ikke denne juice af appelsin, gulerødder og ingefær.

38 Comments

 • Eva

  Uhmmm, sådan en juicer har jeg også. Den bliver desværre ikke brugt så meget, – én person i husstanden og ingen opvaskemaskine. Men måske skulle jeg lave en weekendtradition.

  Hvide løgvækster og især perlehyacinter, – det er jeg med på!

 • Pondside

  I have always loved grape hyacinths – the mean that spring is well and truly here.
  I have never had a juicer, but I like the sound of the juice you've made with yours.

 • Anette Nielsen

  Skønne blomster billeder! Og den juice ser ualmindelig flot og lækker ud. Her lavede vi kartoffelporre suppe i aftes, og forstærkede den grønne farve at komme spinat i, det hele blev blendet!

 • Anonym

  Mine vindueskarme er også præget af hvide perlehyacinter, vintergækker og mirabelblomster. Noget af det meget flygtigt, men nemt at udskifte.

  Sådan en juicer er da bare super. Den måjeg også ønske mig 🙂

  Hilsen
  Ina/http://annasplads.dk/

  • Countryliv

   Mirabellagrene der blomstrer er altså også dejlige. Ja du må ønske dig en juicer, jeg er ihvertfald glad for min, havde aldrig forestillet mig at drikke salatblade og persille;))

 • Diana`s

  hej Lisbeth ,hvor ser det dejligt ud , man kan næsten fornemme duften af hyacinter…foråret er en fed tid. Dejligt med en saft presser, jeg har overvejet det flere gange om jeg skulle forære mig selv en , måske jeg skulle overveje igen 🙂 knus fra Diana

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Hvidt ER supersmukt, og dit indlæg her minder mig om, at jeg må af sted i morgen og se, om ikke der skulle være nogle hyacinter af forskellig art, som kunne tænke sig at hoppe op i min kurv. Jeg har efterhånden en stor samling af både hvide og lyserøde afblomstrede hyacintløg, som ligger nede i haven og venter på at blive gravet ned. Jeg venter dog lidt, for jeg er bange for at stikke løglæggeren lige ned i nogle tulipaner, som er på vej opad. Så de må vente, til jeg kan se, hvor det er sikkert. Perlehyacinter kommer fint igen næste år, men hvad er din erfaring med "rigtige" hyacinter? Og hvornår smækker du dem i jorden?

  • Jette

   Hej Nette.Kommer lige med en indskudt sætning.Havde ca.30 hyacintløg i efteråret…….både mine egne og foræringer.De lå hele sommeren og tørrede………..og i efteråret lagde jeg dem i jorden.
   Og kan konstatere at de næsten alle er på vej op…………ca.5/6 cm lige nu
   Så nu bliver det bare spændende om de blomstre.Mener jeg har læst at de først blomstre efter et par år.Håber du kan bruge mine informationer.Knus Jette

  • Countryliv

   jeg synes at de rigtige hyacinter kommer igen, men der er forskel på kvaliteten af blomster. Det har jeg også oplevet med de blå perlehyacinter som jeg satte ud de blev nogle underlige blå duske at se på;)

 • Nana Hecquet

  Det er rigtigt. Det er så dejligt at man kan købe forårsblomster for tiden. Jeg har lige været ude at købe nogle – og hos mig er de lyseblå i denne uge 🙂 Smukke billeder du viser!

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Ja hvis ikke vi kunne tage nogle af de dejlige blomstrende ting ind som er til at få pt, var det da slet ikke til at komme igennem de mørke måneder. Du skal nok få god glæde af dine hvide perlehyacinter i haven i årene fremover, de hvide perlehyacinter jeg har, er kommet "på den måde".
  Det lyder virkelig lækkert med den vitaminbombe til juice.
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

 • Fru Friis

  Det er skønt med alle de løgvækster vi kan købe lige nu, syntes også sortimentet bliver udvidet år for år. Dig hvide tema er meget smukt
  Overvejer lige om jeg skal støve saftpresseren af og brygge mig en gulerodskombi, mon ikke min vintertrætte krop vil have gavn af det!? Jo, jeg gør det … 😉
  Hyggehejsa fra mig til dig.

  • Countryliv

   Hyggehejsa, jeg håber at din juice smagte og gav kroppen et boost? Den slags maskiner har det med pludselig at stå og samle støv, men jeg håber ikke det kommer til at ske for jeg synes at det er virkelig godt at kunne drikke en del af de 600g grønsager om dagen, det er jo ikke til at tygge sig igennem;O))

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor ser det smukt ud med de hvide blomster.Kan se at du også bruger glas til dine blomster.Elsker hvide tulipaner………..og har sat en masse i haven.
  Din vitamin booster ser lækker……….og sund ud.Det er lige hvad vi trænger til.
  God dag knus Jette

 • Sussi.Sussinghurst

  Muuuums, din drik ser MEGET appetitlig ud… og sund!!!! Smukke hvide perlehyacinter…. jeg sætter selvfølgelig også perlehyacinter ud når de er færdige som stuepynt, og har vist kun en enkelt gang haft en hvid.. den blomstrede de første par år efter "udsættelsen"…. men nu er den vist væk… mon de er mere sarte end de blå. Jeg har sat lyserøde perlehyacinter til drivning i drivhuset…. er så spændt.

  • Countryliv

   Den ER lækker og sund den drik:) De lyserøde perlehyacinter er så yndige, dem synes jeg slet ikke man ser i butikkerne nu. Jeg tror generelt det tærer på løgene at blive drevet, men det kan godt være at de hvide er mere sarte end de blå. Det er egentlig også pudsigt at man i mange år kun har set blå og så pludselig dukker de hvide og lyserøde op – måske er de gensplejsede?

  • Countryliv

   Det er også en drink der gør godt og man føler sig så sund tilligemed;o) Det er en fornøjelse med de fine hvide, men dine farverige i det nye orangeri var også skønne:o)
   Knus igen

 • Villrose

  Oi! Nå ble jeg inspirert igjen. Var på et hagesenter og så etter perleblomster etc. men det de hadde var nokså pjuskete… så det ble ikke noen handel (bare såjord).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *