Oprydning ude og frem med forårspynten

Søndagens dejlige solskinsvejr lokkede gevaldigt og jeg benyttede lejligheden til at fjerne granpynten udenfor. Pyha, det var skønt at få fejet visne blade væk fra hjørnerne og pyntet op påny med erantis, vintergækker og juleroser. Den lokale Superbedst har sat prisen på juleroser ned til 25 kr./stk og det er til at have med at gøre. Senere skal de plantes ud under de buske jeg opstammede for nogle uger siden
Jeg synes at det er for tidligt at tage kurvestolene, som vi købte sidste år, ud så ind til videre, må vi bruge den gamle bænk, hvis vi vil ud og sidde i solen. 
Erantis fra haven og en julerose sætter forårsstemningen på træterrassen
 Det er heldigvis iorden at bruge vintergækker fra haven, da de nemt tåler at plantes ud igen

Jeg ved ikke om det er for tidligt at sætte “pletter i luften” ud, den har stået i drivhuset i et par måneder, men nu begynder det at være så lunt der i dagtimerne at den ret hurtigt tørrer ud. Det er ikke hver dag jeg kikker ud i drivhuset, men hvis det lune vejr forsætter skal jeg til at passe på at planterne  som har overvintret ikke visner af vandmangel – det kunne lige passe.

 Da jeg var på bytur med familien for nylig, stod de to tallerkenstativer hver nedsat fra ca. 300 kr. til 70 kr. stykket, derfor måtte de med hjem og idag bandt jeg et par reder af birkeris på den ene.

Som så mange andre er jeg også hoppet på støbning af betonæg og en af dagene er de klar til at blive fuldt i rederne.

Julepynten ved hovedtrappen blev også piftet op med lidt erantis.

Forleden dag fik jeg den store og glædelige overraskelse at jeg var blevet trukket som vinder af Drømmegavens lodtrækning – en af de smukke nøglehulsvaser fra Anne Flohr. Da jeg kom hjem fra hundeluftning i lørdags lå den fine pakke her og jeg er virkelig glad for den – endnu engang tak, Nana.

Nøglehulsvasen i isarblau yderst til venstre passer perfekt til de små flasker med perlemorsknap og hvis du spejder længere bagud i billedet, kan du se mine Chiffonflasker som jeg fik for år tilbage igen i samme nuancer.

God uge til jeg alle

21 Comments

 • Nana Hecquet

  Det er så dejligt at forårspynte. Hvor er der blevet fint hos jer! Dejligt at se at vasen allerede er faldet godt til i sit nye hjem 🙂 Og selv tak, det var så lidt. Det er en fornøjelse af forære noget væk når modtageren bliver så glad for det!

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Hvor er det bare nogle fine opstillinger du har lavet.Er vild med dine tallerkenstativer………….og så til den pris.
  Kan se at vores dag har været næsten ens.Har fået ryddet op i udestuen og pottet en del pelargonie stilklinger om i større krukker.Og manden fik fejet og fjerner visne stauder……..så det var en rigtig dejlig dag.Mine pletter i luften har stået ude i bedene hele vinteren………og de er fine grønne
  .Endnu engang tillykke med den fine vase du har vundet………..den passer da bare perfekt ind på bordet.Godaften knus Jette

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Du er da også altid sådan en heldig kartoffel. Det er nogle skønne tableauer, du har lavet både inde og ude. Hvis ikke det var fordi jeg vidste, at du altid har været lidt pyntesyg, ville jeg sige, at det var helt dalbysk. Men det er jo Lisbethsk 😉 Den dersens kugle med dut på toppen på billede 1 og 2, gad jeg godt vide, hvor du har fra? Der er i det hele taget flere rekvisitter, som gerne måtte bo hos mig.

 • Madame

  Tillykke med den fine nøglehulsvase fra Anne Flohr! Det er så dejligt at forårspynte, og hvor har du gjort det smukt, Lisbeth. Du gav mig inspiration til at lave reder af birkeris.

 • Vivi

  Hvor er det dejligt, når vinteren kan pakkes ned. Det ser godt ud med alle de fine ting og blomsterne du har sat frem til at pryde her i det tidlige forår 🙂

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Hvor har du gjort det smukt og fint. Forårsstemningen på billederne, gør godt indeni. Sikke et fund med de tallerkenholdere:o)
  Jeg er glad for, at det var dig, som vandt den lækre vase, for den passer så fint ind i din stil og den lette stemning, du skaber. Nu skriver jeg noget, der lyder helt vanvittigt, men jeg ER jo et følsomt gemyt og på dit indendørs stillebenfoto, kan jeg virkelig MÆRKE, at du elsker hver en statist i dit stilleben rigtig højt og det giver opstillingen utrolig meget sjæl, mening og "feeling".

  Mandagsknus med ønsket om en god ny uge

 • Høneballehaven

  Det ser fint ud, og tillykke med din nye vase. Jeg fik også al granpynten væk i dag, jeg var så heldig at kunne købe ranunkler i Netto til morgen, så nu pynter de ved indgangen i stedet.
  Jeg nåede lige at redde mine påskeklokker, de stod i pavillionen og hang med hovedet, jeg skyndte mig at plante dem ud, og kiggede med bange anelser ud til dem for lidt siden. De havde rettet sig igen 🙂

 • Eliane Petersen

  Hej Lisbeth.
  Jeg har ofte set dine kommentarer på Claus´ blog, men først nu ser jeg DIN blog Og hvilken blog!!
  Den er enormt flot. Sikke en masse skønne stilleben alle vegne.
  Jeg er glad for, at du vandt vasen, den passer jo helt perfekt ind i din stue.
  Mange tak for dejlige billeder og inspiration. Jeg bliver så glad, når jeg ser noget så smukt.
  Mange hilsner fra Eliane

 • Trines Hus og Hage

  Hei Lisbeth!
  Ååå, så deilig og vårlig hos deg! Kjempefine dekorasjoner og stilleben på terrassen din, veldig koselig å se.
  Gratulerer som vinner av vasen også. Moro da!

  Ja, dere i Danmark har nok kommet et langt steg lengre med våren enn oss i Norge, særlig her jeg bor. Men jammen har det smeltet mye hos oss også, og nesten all snøen er borte. Det er varmegrader hver dag, og snart planlegger jeg også å starte å plante ut noen planter i krukker som tåler litt kulde.

  Ha det fint, Lisbeth!
  Klem Trine

 • Frøken Solhat

  Så skønt det ser ud Lisbeth……og ja det krible efter at sætte igang med forårspyntningen. Dine reder er super søde – en god ide til dit super fund ;0)

  Rigtig dejlig 1. weekend i foråret 2014
  Knus Dorthe

 • Pondside

  This post is such a treat to visit today – spring is definitely just around the corner for you! I love the way you have arranged the twig nests on the plate-holders. There may be a version of this still-life at Pondside soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *