Ud og nyde lyset

Idag blev det grå vejr afløst af solskin og det var bare med at komme ud og nyde min fridag. Jeg nyder lyset og at dagene er blevet længere og selvom der stadig kan dukke en snestorm op i løbet af februar og marts – og jeg håber det ikke – er ingen tvivl om at vi er på vej mod forår.

Mit fuglebad i beton har klaret frosten i fin stil.
Både hundene og jeg nyder, når vi kan komme i skoven og i flere måneder har det jo kun været i weekenderne. Der var en del mudret, men ellers er der ikke forårstegn i skovbunden som sådan, det eneste grønne der er er mos.
Der er is på Bagsværd sø. Sidste år var min ene hund Luffe ved at drukne da han løb ud på isen efter en blishøne og isen brast. At han efter meget lang tid alligevel reddede sig op på isen var et mirakel . Jeg glemmer det aldrig og siden da har jeg altid hundene i snor når vi går her.
Stormene har især været hård ved granskoven, hvor mange træer har lagt sig ned. Det er ret barskt  at se, for generelt er der ikke meget granskov tilbage derude. De senere år har man fældet ret store områder med gran. Jeg tænker jo at der må være en plan med det, men nogle af områderne har bare ligget hen i flere år og masser af birketræer har fået lov at vokse op.
Ofte bruger man birk til at trække andre træer f.eks gran op i højden, men de områder som jeg taler om er ikke genplantet med gran. Jeg synes at det virker underligt hvis man ønsker en birkeskov.

 På vores tur idag mødte vi en “hundehave” sammen med en professionel hundelufter, det var hyggeligt og der blev hilst og snuset i god ro og orden
Der er også en del andre træer der har lagt sig under stormene. En stor birk lå ud over en sti og jeg tillod mig derfor at plukke en stor buket grene, så en af dagene skal jeg binde kranse til reder for jeg synes at det er ved at være tid til at pynte med reder og æg.

15 Comments

 • Madame

  Dejlige billeder, Lisbeth, og sikke en god idé med birkegrenene! Uha, det er uhyggeligt, at Luffe ved at drukne, da han løb ud på isen. Godt du holder hundene i snor, når I nu er ved vandet.
  Hvor er det sødt at se 'hundehaven' 🙂

 • Høneballehaven

  Sikken en dejlig tur I har været på, godt det ikke var mig, der mødte sådan en flok hunde, det havde ikke gået godt. Mine hunde er ikke socialiseret, ikke så godt, når man møder andre hunde.
  Godt du har nydt det i haven i dag, det mærkes helt tydeligt nu, at dagene er blevet længere, nu er det ikke helt mørkt, når vi går aftentur ved 18.30 tiden, dejligt.
  Uha en historie med Luffe, jeg kan godt forstå, at du holder den i snor nu, man bliver så forskrækket.

 • Sussi.Sussinghurst

  Ja det er dejligt at det er blevet lysere – jeg har også nydt en dejlig tur i skoven i dag. Blev inspireret da jeg læste om dine birkegrene – jeg har en stor buket inde, som har fået små grønne blade, og (takket være dig) så bliver der nu bygget påske-reder af dem, når grenene ikke mere skal pynte herinde 🙂

 • Lea

  Ja, det lysner der ude. Mærkeligt så glade man bliver for solen, på denne årstid. Trænger nok til at komme lidt mere ud. Godt din hund klaret den, sidste år.

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Ja solen og de længere dage er da lige til at blive glad af, det nyder jeg virkelig også, for det var bare blevet for meget med de mørke og regnfulde dage.
  Dejlig fridag du har haft og fine billeder du viser fra en god og solrig dag.
  Hold da op et chok det må havde været at se sin hund kæmpe for livet på søen, godt han reddede sig op !
  Mange hilsner
  Anita

 • Karin Nielsen

  Sikke dejlige billeder fra skoven ved Bagsværd sø, måske jeg skal smutte ned til Farum sø om der også er is på? Skønt skønt med solen igen idag. Det kribler for at klippe ned og fjerne blade, men frosten kan jo nå at vise tænder endnu, så jeg tror jeg venter lidt. God dag til dig fra Blomsterlyst

 • Jette

  Hej Lisbeth.Skønt med en gåtur i skoven og Bagsværd sø………..et af mine ynglingsmål.
  Det er lidt ærgelig med alle de væltede træer.
  Var en hurtig tur forbi søen i går på vej hjem fra udstillingen på Ordrupgård.
  Den kan varmt anbefales.
  Dejligt at det nu er længere lyst………..og vi har da også haft nogle gode dage med
  sol.Er spændt på at se hvad du får lavet ud af grenene.
  Rigtig god weekend knus Jette

 • Anette Krogh Pedersen

  Det er næsten ikke til at få armene ned, når man bliver beriget med sådan noget skønt solskinsvejr. Jeg har nydt det i fulde drag og været mest muligt ude og nyde det.
  Sikke en grim forskrækkelse på isen sidste vinter, kan godt forstå at de holdes i snor nu.
  En birkeskov kan nu være ganske smuk, men det lyder lidt mærkeligt, at der ikke er plantet noget ud.
  God weekend

 • Vivi

  Dejlige billeder 🙂
  Sikke dog en uhyggelig historie med din Luffe, godt han overlevede. Forstå godt, du ikke længere tør lade hundene løbe løs ved isen efter sådan en forskrækkelse.

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Tak for en dejlig skovtur med vapserne. Jeg har ikke været i skoven i lang tid, så jeg har ingen anelse om, hvad der sker. Tilsyneladende er der ingen forårstegn, men det var rart at få bekræftet. Ja, gad vidst hvorfor de fælder granerne, hvis ikke de planter noget andet i stedet?

  Godt at du har de 4 benede i snor ved søen, for sådan nogle frækkerter kan jo være pist væk på nul komma dut. Og der er vist ingen garanti for, at jægeren er blevet klogere af skaden.

  Forår, forår kom nu snart
  Vi har ventet længe ……

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Tusind tak for en smuk tur til sø og skov. Dejlige billeder som altid. Synet af de dejlige gækker og birkegrene, gør een forårskulret. Ja, reder skal der til. Og helst mange af dem. De er skønne. Min veninde og mig har støbt betonæg i æggeskaller og de blev så fine. Det var mit første betonstøbnings-projekt. John var murer-oppasser. Nogle af dem skal også i en birkegrene-rede.

  Åh ja, vores elskede vovser kan virkelig få nerverne til at flosse, når vi er bange for at miste dem. Luffe, din bisse:o)

  Knus og kærlige tanker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *