Blomster lige nu

Jo nu har vi fået regn til haven så det batter! Heldigvis er vi ikke ramt af oversvømmelser inden døre, men udenfor er der efterhånden vandmættet.
Planterne kan lide det – endnu.. de står fint og flot i blomst og min opgave er så at “pudse af” som det hedder i fagsprog – altså sørge for at fjerne visne blomster og blade så det hele ikke rådner eller går i frø.
Lige nu i staudebedet blomstrer bl.a. Buddeleia dav. ’Adonis Blue’, Echinacea purpurea ‘Magnus’ og Dahlia’Pink Giraffe’. I skærehaven er der Cosmos og så er der solsikker på vej og der endelig kommet gang i California valmuerne – Lathyrus er 2m høj nu -dem har jeg i begge bede.
Det er 3 år siden jeg plantede disse hortensia (Hydrangea Macrophylla ‘Clara’) langs havestuen og de er endnu ikke så høje. De har hængt noget i sommervarmen så jeg er lidt i tænkebox omkring dette bed. I midten til højre er sneget en anden hortensia ind – den er købt i et supermarked for et par år siden.
I skyggebedet langs vest hækken står min fantastiske Hydrangea Paniculata ‘Limelight’. Den er vokset til dobbelt størrelse i forhold til sidste år. Den er helt fantastisk som den står og lyser op i disse grå dage:)

7 Comments

 • Monica fra Koseleg

  Åhh- vakkert! Mine erteblomster står nå i knopp- ikke en eneste blomster har jeg fått ennå- det skyldes sikkert en usedvanlig kald vår. Mine Hortensia står grønne og fine- men uten blomster de også…De kommer nok ikke til å blomstre i det hele. Til tider skulle jeg ønske at jeg bodde i ett varmere klima! Solsikkene står i knopp omtrent som dine ser det ut til- gleder meg til desse Solene skal lyse opp i hagen! Egentlig er jeg ikke så glad i gule blomster- men solsikker om høsten hører til- mange- slik at jeg også kan plukke noen med inn. "Limelight" står høyt på min ønskeliste- og nå etter å ha sett bilde av din – står den i kategorien:Må ha!

 • Sussi / Sussinghurst

  Meget smukt, og et godt eksempel på hvad der blomstrer nu – min have er lidt kedelig i øjeblikket – roserne er lidt ødelagte, så der næsten kun Lathyrus, sommerasters og lidt løvemund, men adwr der er larver i mine sommerblomster og dermed i buketterne

 • Pondside

  That last hydrangea is gorgeous. I am very happy with the one that bloomed here this year – purple and pink on the same plant, but I have no idea of the name. We have some similar plants – do you know that the buddelia is considered an invasive species here, and we are encouraged to dig it out? I can't bring myself to do that!

 • Annette

  sikke frodige og flotte blomster du har og Limelight er jeg helt vild med. Jeg har ikke så mange blomstrene stauder på denne tid af året, det må jeg har lave om på.
  Knus
  Annette

 • Ninni

  Nyyydelig, Lisbeth! Du har det så frodig i haven din at det er en fryd å se 🙂 Limelight har jeg nettopp plantet, blomstene er fantastisk skjønne. Om den dobler størrelsen til neste år blir jeg overlykkelig! Nydelige Hortensiaer du har også 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *