Åben have 2017

Dagene efter jul og nytår har været præget af forkølelse og hoste her i familien, og det har været stille dage som jeg har tilbragt indendøre/ i sengen.  Jeg har strikket (jo – det er jeg begyndt på igen efter mange år!). Jeg har surfet en del, læst gamle udgaver af Haven, gamle udgaver af mit digitale Garden Illustrated og i min julegave som er en antikvarisk udgave af Ulf Nordfjell’s Forteen Gardens. 
Og så har jeg skitseret en haveoversigt, som jeg tænker skal bruges når jeg holder åben have. For jeg melder haven til den årlige begivenhed HAVEFESTIVAL som finder sted i juli 2017.
Jeg holder åben have d. 9. juli 2017 kl. 11 – 16
Skitsen er tegnet rent ud af hovedet og uden “målepind”. Nord og syd er vendt 180 grader rundt, da forhaven vender mod nord.
Datoerne for havefestivalen rykker rundt fra år til år. I år ligger de i sommerferien for nogles vedkommende……. Jeg kunne jo sagtens vælge nogle andre dage at åbne haven på, men jeg går ind for at haveselskabet afholder havefestival. Jeg synes om den tanke at haverne er åbne i samme weekend og at folk på den måde kan planlægge en rute, hvor de ser på haver og derfor støtter jeg op om det.
I forhold til 2015 hvor jeg sidst åbnede haven er her lidt forandringer og jeg synes at haven bliver bedre og bedre år for år. Jeg håber at se både gamle og nye havevenner her, det skal nok blive hyggeligt!

23 Comments

 • Esther - Ildkattens Scriptorium

  Sikke en fin tegning. Jeg ville ønske jeg kunne hitte ud af at lave en lignende over min have, men jeg tror efterhånden jeg har prøvet over ti gange og hver gang bliver det helt skævt…og jeg bliver irriteret og krøller papiret sammen…! 😉

  Jeg prøver at holde åben have for første gang i år. Dog ikke i havefestivalen, selvom jeg synes det er en god ide. Men – eftersom jeg ved, at maj/juni kræver en del af mig pga. eksamener (er lærer), så får jeg først tid til at gøre min egen have klar, når jeg får sommerferie omkring 1. juli. Jeg er ikke sikker på at kunne nå det på en lille uge, derfor jeg først holder åben have i slutningen af juli måned.
  Fordelen er så også, at jeg selv vil kunne nå rundt og se nogle haver til Havefestivalen.
  Hav en god dag.

  • Countryliv

   Tak Esther 🙂
   Jeg er teknisk tegner og for mange år siden var det håndtegninger jeg lavede i hverdagen, dog selvfølgelig i målforhold og med linealer, men mit øjemål har det ret godt og jeg kender min egen have ud og ind. I mit profesionelle job handler det kun om digitale tegninger.
   Et lille fif som kan bruges når man skal optegne et terræn eller bare en grund, er at tage et screendump fra google map, printe det og lægge som underlag når du tegner. Især når det gælder en skitse som min gør det jo ikke noget at det er lidt skævt og fortegnet nogle gange er det bare charmerende.
   Hvis du derimod ønsker en tegning med nøjagtige mål kan du stadig bruge google map som udgangspunkt og derefter gå ud og måle de mere nøjagtige afstande og så skal der også gang i målestokken.

   Det lyder spændende med din åbne have og jeg forstår godt at det vil være lige lovlig presset for dig til havefestivalen. Og det er heller ikke dårligt at komme ud og se nogle haver også:-)

   Forsat god dag til dig også.

  • Esther - Ildkattens Scriptorium

   Tak for tippet….det duer desværre bare ikke til en lille have 🙁 Har lige prøvet…men med kun 220 m2 fylder billedet kun 2×3 cm i stærkeste zoom og man kan ikke rigtig se nogle detaljer. Nok fordi jeg har så meget på så få kvadratmeter 🙂

   Til gengæld, hvis jeg nu boede på genboens grund, som er ca. 2500m2, så ville jeg kunne bruge Google maps, kan jeg se 🙂

 • Høneballehaven

  Jeg synes også, at det er en god idé at flere holder åben have samme dag, altså i Haveselskabets regi, så man bare kan planlægge en rute. Det dur desværre ikke hos mig, men pyt så kommer folk på andre tidspunkter, håber jeg da.
  God bedring med forkølelsen.

  • Countryliv

   Tak:-)
   Ja hos dig er det anderledes. Jeg tror at det er rart for folk som kommer til Samsø på ferie at kunne lægge turen omkring Høneballehaven og få den oplevelse med.
   Det kunne være hyggeligt hvis du lagde vejen forbi her engang.

 • Nana

  God bedring, Lisbeth! (Jeg hoster selv, så jeg slet ikke får sovet, og det bliver man altså lidt træt af!)

  Havefestivalen er en super idé. Vi havde nogle skønne dage sidste sommer hvor vi kørte fra den ene skønne have til den næste. Jeg håber at jeg en dag har en have der er værd at vise frem, for så vil jeg også være med.

  Og så siger jeg som Esther at jeg godt kunne tænke mig at kunne lave sådan en tegning, men det kan jeg SLET IKKE! Din er smuk!

  Kh Nana

  • Countryliv

   Tak Nana og i lige måde med bedringen. Hoste er trættende og kan trække i langdrag:(

   Det vil være spændende at se din have på et tidspunkt.

   Se mit tip under Esthers kommentar til hvordan en grund kan tegnes op, det er et sted at starte og det er jeg sikker på at du kan! Tak 🙂

 • Sussi.Sussinghurst

  Fin tegning, jeg har også prøvet – udgangspunktet var den grundplan vi fik da vi købte huset (som nyt) – så målene på havens placering på grunden i forhold til huset, så det burde vel være a piece of cake….. men det nåede at blive NOGET forvansket inde det blev færdigt hi hi. Håber jeg får mulighed for at besøge din have…. og se giraffen – er jeg fræk?

 • grethe pedersen

  Hej Lisbeth .
  Sjovt vi har vist haft samme ide. Da jeg også har syslet med en haveplan da jeg også melder mig til åben have i år. Det bliver SÅ FEDT…hvor jeg glæder mig men også lige nogle stier der skal graves først…så jo jeg giver dig ret haven bliver bare bedre år for år…go vind…til dig.
  Kh. Grethe..

 • Merete Sørensen Kjeldsen

  Kære Lisbeth. Så magisk at se din haveplan. Jeg satte min datter til at tagne og male hvordan haven så ud sidste sommer, hvor der var åben have. Det gik fint nok.. 🙂 Rigtig god bedring til dig og held og lykke til med åben have, når den tid kommer… Kærligst Merete

 • Countryliv

  Hej Maria. Det er en rigtig god ide at du holder åbent samtidig med Ege. Jeg vil rigtig gerne se din have, men ved ikke om det kan lade sig gøre i år – nu må jeg se:-)

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Utrolig flot tegning, det giver også mig lyst til at printe vores ud fra maps:-) det bliver så spændende at åbne have lågen, rigtig god fornøjelse.
  Jeg tog også fat på strikketøjet i november, men det har holdt pause, fingrene sagde det var en god ide, samtidig med alt det binderi. Men det lyder, trods snot, altså hyggelige ting du har gang i.
  Knus, hilsner og god dag fra Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *