Ugen der gik

Vejrmæssigt var det noget af en blandet landhandel vi var igennem i ugen der gik. Én nat skrev sig inde i dette års historie med den første nattefrost!
Varslingen om den kommende nattefrost fik mig ud i haven på oktober måneds sidste søndag. Og jeg gav den gas! Pokker stå i at have investeret i planter, vandmåler o.s.v. og så lade det gå til i frost – det vil være for dumt – så der blev ryddet godt op.

Hverdagsugen begyndte mørkt og vådt. Det er altid overraskende, hvor tidlig det bliver mørkt når uret er stillet en time tilbage til normaltid og når det ovenikøbet er overskyet og regnfuldt, så er det bare endnu mørkere kl 16:30 når jeg går hjem fra arbejdet.

Mandag aften blev pludselig til en aften med gang i forskellige julekreationer fordi jeg skulle stå for en fødselsdagsgave til en kollega – og hun ønskede sig julepynt.

Ude i haven fandt jeg stikkende enebær, buxbom, thuja og bær fra rosen Helenae Lykkefund. Inde blev stuen fyldt med stikkende enebærs kraftige duft imens jeg bandt årets første krans.

Tirsdag morgen vågnede vi op til den flotteste morgen med rim på græsset og frost i vandkarrene.

Sådan en morgen hvor skoven er helt gul og oplyst af solen, får jeg næsten lyst til at holde ind i nødsporet, når jeg kører med Hareskoven på hver side af motorvejen – det er så ubeskrivelig smukt.

På parkeringspladsen på mit arbejde er det dog også smukt – bøgepur og ahorntræer.

Og imellem bygningerne søjleavnbøg, som godt nok er ved at være lidt voldsomme i deres udtryk. Sidste år blev der desværre fældet et par stykker så der er kommet “rod” i rækkerne, jeg så gerne at man løftede kronerne så de synes knap så bastante i bunden.
Jeg har fri hveranden fredag, og det gjalt denne uge. Fridagen blev benyttet til en Københavnertur med min søster og jeg fik lokket hende med ind i Tage Andersens univers i Ny Adelgade. Det koster 40 kr. at se butikken. Butikken er ikke specielt stor og den er fyldt til bristepunktet med Andersens design/kunst/dekorationer. Man snor sig rundt og op og ned og det er spændende og inspirerende.

Ugen sluttede med at jeg bandt endnu en krans, som jeg gav i værtindegave, da vi var til middag hos venner lørdag aften. Nu er jeg ligesom igang og jeg tror der kommer en del kranse fra min hånd i år for jeg hygger mig med det. 
Som teenager arbejdede jeg i et kransebinderi i Roskilde. Hele november sad vi og bandt adventskranse. Det var så superhyggeligt og stemningen var glad. Firmaet var et familieforetagende og de voksne børn kom alle hjem og hjalp med kransebindingen. Jeg elskede det job og selv efter jeg var startet i gartnerlære og flyttet på kollegie spurgte jeg om jeg måtte komme og være med i weekenderne, jeg elskede den stemning.

12 Comments

 • Mia Folkmann

  Hvor ser det smukt ud med de gyldne farver, Lisbeth. Og kransen er virkelig yndig… sådan noget kan jeg slet ikke… 😉 Tage Andersens butik lå lige ved siden af min arbejdsplads (for mange år siden) – og jeg skulle altid lige ind og kigge. Dengang kostede det ikke noget… 😉

 • Jette

  Hej Lisbeth.Smuk og enkel krans du har lavet.Må snart tage mig sammen til at lave nogle…….har jo masser af grønt i haven jeg kan bruge.
  Dejligt med sådan en smuk køretur på vej til dit arbejde.
  Men mørkt er det jo rigtig tidligt nu.
  Synes også mine billeder i dag er lidt kedelige og mørke i farverne.
  Får helt lyst til at besøge Tage Andersens smukke butik……..det er længe siden sidst.Er der stadig skøn musik dernede ?
  Rigtig god søndag Knus Jette………..der er næsten færdig i haven

 • Ina

  Det er ligesom at vejret igen har slået om samtidig med vintertiden. Nu er det bare novembervejr med udsigt til nattefrost igen ;-(
  Men det giver jo også de flotte gyldne farver lige før tæppefald 😉

  Du er ferm til kransebinderiet, og jeg glæder mig til at se flere i de næste par måneder. Det er bare en super god idétil værtindegave.

  Jeg er lettere forarget over entréen til Tages univers…..

 • Høneballehaven

  Fine kranse du har lavet, jeg fornemmer næsten stemningen fra din ungdom, det er hyggeligt at være fælles om et arbejde, man kan lide.
  I skrivende stund er det mørkt udenfor, der skal lidt tilvænning til, når man sætter uret tilbage, især for jer som ikke længere kan nå at se haven i dagslys, surt når det så ender med en weekend som denne, men så er det godt, du kan hygge med kransebinderi.

 • marie

  Det var et hyggeligt og interessant indlæg i dag med smukke billeder, selvom det mørke vejr ikke ligefrem gør det let at tage billeder. Jeg er enig med dig i, at søjleavnbøgene ville vinde ved at blive stammet op og gjort mere søjleagtige. Jeg synes godt om dine kranse, de har en lethed, jeg godt kan lide.

 • Birgitte

  Jeg kunne heldigvis vente til i går med at gøre haven vinterklar. En af fordelene ved at haven ligger ved kysten. Alle sarte planter og krukker flyttet ind og lige inden regnen plaskede ned igen. Nu er det tid til det kreative liv indenfor. God fornøjelse med kransebinderiet. Måske vi også ser lidt inspiration fra Tage Andersens finurlige univers 🙂
  /Birgitte

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Skønt og hyggeligt indlæg. Det giver mig et par ideer-for syntes nogle gange der er så meget at vise, og det her er en skøn måde at gøre det på.
  Jeg holder meget af at høre om din glæde ved kranse binderiet, og det er tydeligt at se på dine kranse, de er smukke, tænk at få sådan en værtindegave. Hjemmegjorte gaver(eller planter;) er og bliver et hit, for ikke længe siden fik jeg hjemmestrikkede karklude-læs glæden:-)))
  Ha en god ny uge
  Knus Anette

 • Fru Friis

  Det var da nogle dejlige glimt fra din uge, og hvor skønt du nåede vinter sammenpakning af haven. Tage andersen ser selvfølgelig spændende ud, der må jeg altså ind engang. En dejlig enkel krans du har lavet, lige min stil. Ønsker dig en ny dejlig uge. 🙂

 • Frk. Anemone

  Skønne dagbogsnotater her fra din hånd og så en smuk krans til sidst – jeg vil også nyde at se flere af dine kranse, du er god til det og jeg kan slet ikke sådan noget.
  Her er sne til morgen…. Ha' en god dag.

 • Birgitte

  Hej. Ja, her er der sne og frost,så vi har også været igang. Det er flotte kranse du laver og hvor lyder det til at være et godt arbejde hos det familieforetagende. Det er altid godt at få en oplevelse med en god arbejdsplads, hvor stemningen er god. Sådan noget husker man længe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *