På opfordring – forhaven som ikke altid tager sig smuk ud

Først på ugen kom Jeannett (bloggen ævlebævle )med en opfordring om at vise vores haver fra vinkler, som vi ikke sædvanligvis viser på bloggen. 
Den tager jeg gerne og vi skal en tur i forhaven, som for fem år siden blev udråbt til at være en eyesore/øjebæ.
Når jeg tager billeder i haven foregår det for det meste i baghaven, hvor jeg stopper ved portalen hvor I lige får et glimt af forhaven bag tremmerne. 
Rosa Helenae Lykkefund pryder portalen som godt kunne virke overdimensioneret da den blev lavet. Denne rose kan virkelig blive stor og så er det godt at vide at portalen kan holde den.
Når man kommer via indkørslen byder pergolaen med roser velkommen. I denne tid ser det ud som på billedet nedenunder og her mangler opbinding af den vildtvoksende Arvensis Splendens og så skal her stikkes kanter. 
Det er ikke det smukkeste syn på denne årstid, men om sommeren når roserne blomstrer er synet anderledes dejligt se bare herunder:

Rosa Awakening og Arvensis Splendens – nedenunder vokser lavendel.

Jeg vil henlede jeres opmærksomhed på bedet i baggrunden af billedet. Det er meget sjældent jeg viser det. I forkanten står en lav buxbomhæk og bag den er plantet hortensia Annabelle og lodden løvefod, men det har været utrolig svært at vise det uden at det virker rodet, fordi Annabelle stadig ikke er vokset til.

Ovenover et foto fra igår, hvor I kan se Annabelle blomsterstande som er kommet op i højden, men stadig mangler lidt pondus i “kroppen”. De to Hortensia med farver som blander sig er ‘Blaumeise’ som blev plantet i bedet for nogle år siden, men som aldrig blev til noget – de er alligevel dukket op i år og kan nu regne med at blive flyttet for dette skyggefulde bed skal kun være hvidt og limegrønt.

Som bedet så ud i juni 2016

Her portalen set fra forhaven i juni 2016 og til højre det hvide og limegrønne bed som nok skal vokse sig stort og flot. 

16 Comments

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Jeg synes din forhave er smuk og rolig.Er vild med din portal/pergola.Og har jo prøvet at gå igennem den med de smukke roser i blomst.
  Lime og hvidt er bare så smukt sammen.Og hortensia synes jeg passer ind de fleste steder.
  Godt at du tog udfordringen op så vi kan nyde din forhave.
  Godaften Knus Jette

 • Frk. Anemone

  Jeg så godt Jeanetts opfordring, men har ikke grebet den (endnu). Husker udmærket vores lille serie om øjenbæ i haveblogland for de år siden – er det virkelig SÅ længe siden…. Men hvor var det faktisk dejligt at se lidt fra din forhave og din Helena Lykkefund er da perfekt der på pergolaen, det ser bragende godt ud.
  Mon ikke tiden arbejder for dit limegrønne bed med Annabelle'erne – det kan da kun blive helt vildt flot, inden længe.
  Tak for kigget – jeg synes du har en spændende og meget smuk have 🙂

 • Nana

  Årh, den portal + pergola er da bare så fine! Det er sådan noget jeg går og ønsker mig. De gange jeg har plantet Annabeller er de lynhurtigt vokset til, så mon ikke også dine snart er store og tætte … Det tror jeg 🙂
  Du kan roligt vise flere billeder af forhaven 🙂
  Kh Nana

 • Merete Sørensen Kjeldsen

  Kære Lisbeth. Hvor er det en smuk portal du har fået lavet med rosen. Det må være en stor glæde med roserne under din pergola, sommeren over så meget duft og skønhed at kigge på. Tak for dit flotte indlæg. Kærligst Merete

 • Anette Nielsen

  Det ser så super godt ud hos dig-og den pergola, og den havelåge, og de kanter, det ser godt ud. Jeg har også en annabelle som er lidt pjevset, jeg har lige givet den mere plads/luft, i håbet om den vil komme sig næste år:-)
  Vi-manden er nemlig med på ideen, drømmer også om at lave en pergola:-)
  Ha en dejlig dag:-)

 • Gittho

  Hej Lisbeth

  Din portal med Lykkefund er altså bare så lækker… alt det andet ser også skønt ud, men jeg tog mig selv i hele tiden at vende tilbage til den :). Du skriver at den virkede en smule overdimensioneret, da den blev opført. Tvært imod efter min mening. Den er høj, men virker meget let og elegant.
  Kunne man måske lokke dig til at tage et billede af den når planterne ikke skjuler den så meget? Evt. også lidt ca. mål? Den ryger direkte i inspirationsbunken!

  Mvh. Gitte

 • Mia Folkmann

  Jeg synes, at du har sådan en dejlig forhave, der rent faktisk er anvendelig. Man har lyst til at sidde her under blomsterne, og det er så smart med havelågerne i begge sider… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *