Ud i naturen

Jeg elsker at færdes i naturen. Jeg er ikke altid vild med at komme ud i dårligt vejr, hvis jeg skal ud at gå på villavejene herhjemme, men det er noget helt andet, hvis jeg kan komme ud til vandet, i skoven, på engen eller selvfølgelig ud i en have.
Før i tiden kørte jeg dagligt i skoven med hundene, nu gør jeg det kun på fridage. Hundene er hhv. 14,5 og 12 år og alderen har sat sit præg – ja på os alle tre…. halvblinde, halvdøve og med slidte hofter og knæ, skal vi skånes lidt. 
Men så er det heller ikke værre – vi elsker at komme ud og se skoven og søen og vi går i vores eget tempo. Hvor vi tidligere forcerede det ujævne terræn i raskt tempo, hoppede på stammer og sten må vi nu bare se os lidt bedre for og gå lidt kortere strækninger. Og for hundenes vedkommende kan vi  stadig holde deres halten fra døren ved at give dem et skvat lakseolie et par gange om dagen.

Tre skovture på tre dage blev det til i denne weekend – de to af turene i solskin.
I forbindelse med efterårsferien havde vi lejet et sommerhus i Sejrøbugten. Vi har selv haft sommerhus ved Sejrøbugten og derfor kender jeg området og den helt fantastiske natur der.

Hundene er sjældent med på ferie, men ofte med mig i skoven, så når de bliver sat i bilen ved de at der skal ske noget. MEN når vi kører længe i bil bliver de en smule betænkelige, for hvad mon der skal ske?

Heldigvis skulle de hverken til hundefrisør, dyrlæge eller på skafottet – vi skulle gå ture ved havet, de skulle drikke saltvand (host-host-og pøjda) og slappe af sammen med deres to mennesker som hjemme har så svært ved at sidde stille i længere tid ad gangen.

Hybenroser breder sig gevaldigt ud over det hele og selv om det ikke er så godt fordi de er ved at overtage naturen, så var det virkelig et smukt syn.

Området imellem land og vand er et smukt naturområde uden lige – og er levested for mange forskelliger dyr og planter. Køerne var dog hentet hjem fra græsningen i Korevlerne.

I uge 43 havde vi stranden for os selv.

En af dagene kørte vi til Rørvig og også her var der mennesketomt og lukket for sæsonen, men virkelig smukt og dejligt for os som bare var ude og nyde. 

Når jeg går i naturen og især på denne årstid er jeg på udkik efter mos, grene, kogler til kranse og dekorationer og det har jeg fundet. I Odsherred var det pudemos, lav og fyrrekogler, i skoven plademos, lærkegrene, grankogler og ellekogler. Naturens rigdom som vi skal tage vare på og ikke bar tømme for rub og stub – kun tage af de nedfaldne grene og kogler og kun til eget behov, lade noget mos eller svampens rod blive tilbage  så de kan vokse påny – det tænker jeg altid på.

10 Comments

 • Høneballehaven

  Ja det er dejligt med sådan en tur, især hvis man har det hele for sig selv. Jeg tog kun en pose med mos og lav og en enkelt gren med hjem i går, da vi var af sted, så jeg gemte også noget, det skal man, synes jeg også.
  Det overrasker mig, at dine hunde er så gamle, det er ikke så rart at tænke på, men vi må leve med, at de pludselig er væk, og tage hensyn indtil da.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejlige billeder fra jeres tur til Odsherred.Har selv familie der bor deroppe.
  Og man skal da tage hensyn til de gamle hunde og de knap så gamle mennesker.
  Har desværre ikke været i skoven her i efteråret.Men godt at samle lidt til dekorationer derude.
  Fint billede af manden og hunden.
  Godaften Knus Jette

 • Nana / www.mitlandliv.dk

  Åh, så søde de er, de to hunde! Uh, ja, sådan en biltur kan udvikle sig helt forfærdeligt hvis den går til dyrlægen eller trimmeren; godt det ikke gik så galt 🙂 Er det ikke utroligt at man kan have en hel strand for sig selv? Det undrer jeg mig ofte over, for der er også skønt på stranden udenfor sæsonen.
  God ny uge til dig, Lisbeth!
  Kh Nana

 • Anne

  hej Lisbeth, sikke et dejligt indlæg og med smukke billeder. Skønne vovser og kan næsten dufte havluften ud af dine billeder. Elsker også de skønne gåture der nu kan blive plads til på denne årstiden. Jeg er også en samler af mos, kogler og andet.

 • Anette Nielsen

  Det er et skønt indlæg du har lavet, så fyldt op af nærvær og nu, at roen smitter her til:-) og fantastisk at være helt alene på stranden, ren frihed. Skønne billeder!
  Selvom jeg henter meget i naturen, driver jeg heller aldrig rovdrift, jeg vil jo også gerne komme der igen året efter:-)
  Ha en god ny uge!

 • Sussi.Sussinghurst

  Nøøøj hvor I ser ud til at have nydt det alle samme. Jeg har lige været ude og spadsere, vi prøver at gide gøre det hver dag, men hjemad bliver jeg noget langsom i fremdriften, mine ben er med alderen ligesom blevet løse der hvor de er skruet sammen !!!!…. måske skulle jeg også prøve med lakseolie…. kan en god laksemad mon gøre samme gavn hi hi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *