Status pt i haven.

Det er vintergækker og erantis som dominerer bedene lige for tiden, men hvis jeg roder imellem de visne stauder og blade i bunden kan jeg se at anemoner, martsvioler og krokus er på vej, så nu er det vidst på tide at jeg klipper stauderne ned og gør lidt forårsrent derude.

Erantis

Vintergæk

 Et par små klynger dobbelte vintergækker
Ugens tulipaner i stuen er et blødt brus som minder mig om softice med jordbærsyltetøj – uhmmm.
I morgen er der atter en dag til havearbejde, det er en fornøjelse.

17 Comments

 • Sussi.Sussinghurst

  Det er vel nok en skøn tid vi går i møde… hvis vejret bliver som de lover i morgen – så bliver der vist travlt i haverne…. vi sidder alle sammen på spring 🙂
  Hvem mon bor i det lille hus ved de dobbelte vintergækker?

  • Countryliv

   Ja, en rigtig skøn tid 🙂 Når jeg kikker i huset ser det tomt ud, men jeg er sikker på at der bor en lille familie eller flere, måske havealfer og bænkebidere..

 • Anne

  Hej Lisbeth,
  Ih hvor der myldrer op hos dig med skønne erantis og vintergækker. Mine bede ligner dine. jeg skal også ud i dag og gøre haven mere forårsklar. På denne årstid tænker jeg om det havde været en ide at klippe stauderne ned om efteråret. Når jeg rydder bed efter bed kan jeg se at alt gro og nok skal komme. Min Marmelukærmebusk er ikke frosset tilbage i år og har 2 lysegrønne blade. Det er første gang på 3 år det lykkedes. Pakket ind i juletræets grene som de andre år.
  Gravede du din op? Jeg ville jo gerne have lidt flere blomster end på 2 grene. God søndag til dig i haven. Du ved jo meget om de der planter.

  • Countryliv

   Jeg tænker det samme som dig vedr. nedklipning af stauder, men jeg holder meget af at se på dem om vinteren. Før i tiden klippede man altid ned om efteråret og da er det også et godt tidspunkt at fylde topdressing på fordi løgplanterne ikke er oppe – sidste år var der nogle af mine Allium der ikke kom fordi jeg havde hældt topdressing ned i bladrosetterne..
   Det er dejligt at din Lavatera har klaret den, jeg gravede min op og har overvintret den i drivhuset.

 • Pondside

  This time of year brings one delight after another. We are enjoying the early plum and cherry blossoms and waiting for the tulips to bloom. I hope you have fun in the garden this weekend!

 • Jette

  Hej Lisbeth.Lige en hurtig hilsen inden jeg skal i haven……………….var i Wallmans i går.
  Så er lidt træt i dag.
  Skønne billeder af alle de smukke forårsbebuder i din have………………dejligt at komme ud og få fjernet alt det visne og se alt det der er på vej op.
  God dag i haven knus Jette

 • Lone

  Lækre samlinger af vintergækker! Jeg har selv lagt de få løg i min have, så der går lang tid før de bliver til så mange. Min – hvor er de skønne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *