Stadig tulipantid

Heldigvis har tulipanerne en lang sæson og jeg er virkelig glad for det farveflor som jeg mere eller mindre bevidst har i bedene i denne tid. 

I det runde staudebed dominerer de lilla nuancer. Stauderne er ved at dække jorden og akelejerne står på spring.

I det nye rosenbed bag haveskuret vovede jeg at lægge en løgblanding og det er et sandt festfyrværkeri og jeg bliver så glad når jeg kikker på dem.

Den røde løjtnantshjerte blander sig fin med både mørk lilla og ferskenfarvet tulipan.
Nedenunder ser du de tulipaner (bortset fra de få Queen of night) som jeg købte i Amsterdam. De orange tulipaner har bevæget sig fra knaldgul til nu orange med lidt rød flamme , de røde har været postkasserød og er mere mørk pink nu. 
Jeg synes egentlig at de er fine, der skal bare ikke være rødt i det bed.
Så er der anderledes afdæmpet i det hvid-gul-grønne bed – ikke noget spræl her, men det er ALTID skønt at kikke i den retning – her er altid noget der lyser op og fanger øjet.

Tulipanerne Spring Green og narcissus Pipit blomstrer her
En hvid-gul-grøn collage

22 Comments

 • Nette

  Wow Lisbeth. Du er modig. Du har nogle frække kombinationer. Selv jeg får smilet frem. Selvom der er en del ORANGE :0) Det er alle dejlige billeder, men den nederste kollage taler mest til mit hjerte.

 • Madame

  Din have er helt eventyrlig smuk, Lisbeth – det er elegant at se de forskellige afdelinger opdelt efter farve! Jeg er helt betaget af dit nye rosenbed med løgblandingen i et sandt festfyrværkeri af farver.

 • Katinka Raabymagle

  Skønne fotos af forskellige farveoplevelser i din have. Er SÅ begejstret for, at du også viser billeder der favner store bedområder. Giver dejlig forståelse for komposition. Og du er altså ret skarp til at sammensætte, må jeg tilstå;0)

  Dejlig dag fra Katinka.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Sikke da et blomsterflor.Dejlige tulipaner,selvom de er blandet i mange farver.Jeg kan også godt li dit hvid/gule bed.Smukke forårsvortemælk,og hosta……det er lige mig.
  Rigtig god dag……håber det går godt med knæet? knus jette

 • Susan Durup

  Ej hvor er det bare flot….
  Jeg er vild med det gamle frugttræ – og nu det står i blomst er det jo ekstra smukt. Dit lilla farvede bed er også skønt… men træet bliver ved at fange min opmærksomhed.
  SMUKT
  Mange havehilsner fra Susan

 • Pondside

  It's all truly lovely, Lisbeth. I've heard, each day, from my husband. After a week in Copenhagen he is now in Arhus where it is very rainy. All that rain must be good for the spring gardens!

 • Gro

  'hej Lisbeth,
  Jeg ælsker det første billed 😉 Men sikke du også kan i de andre bede.
  De orange og pink tulipaner fanger virkelig min opmærksomhed 😀 hvorimod det hvid/gule bed bliver lidt for pænt.Sidste år satte jeg en pink bleeding hart/ nu kan jeg ikke huske det danske navn… Men jeg er blevet rigtig hooked på den hvid nu også. Det hvide storkenæb jeg fik af dig sidste år, har det rigtig godt 🙂
  Mange knus
  Gro

 • Lise Lotte

  Kære Lisbeth. Sikke nogle flotte bede du har. Og de tulipaner er bare skønne. Jeg er af en eller anden grund ikke god til det med tulipaner. De kommer altid til at stå forkert og spredt på en mærkelig måde. Men flot når man forstår og sætte dem rigtigt.

  Kh
  Lise Lotte

 • Hanne i haven

  Hvor er dine bede skønne. Lisbeth. Hold op hvor har du mange tulipaner. Og jeg er helt vild med dit festfyrværkeri-bed, wow 🙂 Sådan et har jeg også planer om at lave i min Orange Have. Kan du huske hvor du købte løgblandingen?
  Og jeg kan se at du også har en af de skønne cremegule gyvel.
  Og så vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine søde og altid opmuntrende kommentarer i mine indlæg. Du skal vide at de altid varmer rigtigt meget, Lisbeth 🙂
  Knus

  • Countryliv

   Kære Hanne
   Jeg er så glad for min cremegule gyvel, var faktisk lidt nervøs efter denne vinter, men den har klaret sig. Festfyrværkeriet er købt hos Peter Nyssen som jeg har rigtig gode erfaringer med – det er også ok priser, synes jeg
   http://www.peternyssen.com – kik under Single late, der er en pakke der hedder Single late Mixture. Der er ikke nær så mange røde i min blanding som på billedet.
   Knus

 • Henrik

  Maj måned er den skønneste, forventningen om den perfekte sommer, bekræftes af den grokraft løgvæskterne præsterer, alt er igang igen. Åh jeg elsker maj, mit humør topper på 10 skalaen.
  Henrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *