Projekter og noget af det der blomstrer

Her et stemningsbillede fra baghaven, hvor Flemming er igang med at lægge fast tag på pavillonen. Det er ikke noget nemt projekt, men det det bliver helt sikkert godt.

 Jeg glæder mig til vi igen kan sidde og nyde udsigten til spejlbassinet.
Og så er det vidst på tide med en tur rundt og se på noget af det der blomstrer her i haven
Tulipanerne Purissima synger på sidste vers

Forårsvortemælk (Euphorbia polychroma) lyser op flere steder med sine limegule farver

Gul blærespirea (Physocarpus opulifolius ‘Darts gold’ er ny og den er et forfriskende lys i et mørkt hjørne af haven

Narcissus Thalia set fra oven
– og lidt fra neden
Min Magnolia blomstrer så smukt i denne tid

Her et par tulipaner fra det runde staudebed, i baggrunden Shirley og en fra sidste år uden navn

Rød løjtnantshjerte (Dicentra spectabilis) 

Lathyrus vernus
Flemming har gravet det lange bed langs havestuen færdigt for mig først kan du se hvordan det har set ud indtil nu – billedet er fra oktober sidste år:
Kønt har det ikke været, men effektivt med pladerne til at slå græsset ihjel.
Og så kunne jeg selv komme igang med at plante forkanten som er en lav buxbomhæk. Bedet ved buerne er tilplantet med bonderoser og inden længe er de oppe i højden sammen med prydløg.  I den nye del som er foran ligusterhækken har jeg plantet hortensia og en sommerfuglebusk. Derudover skal jeg fylde op med sommerblomster indtil jeg helt har overblik over bedets sammensætning

25 Comments

 • Madame

  Hvor har du mange dejlige planter i blomst allerede! Det er nogle skønne kig ind i din have! Dejligt at I får fast tag på pavillonen, og dit nye bed er kantet så smukt med den lave buxbomhæk. Her det forsythia, ribes, primula, lungeurt og kirsebær, der blomster.

 • CuginaK

  Hvor er det dejligt, Lisbeth, smukke billeder. Ikke overraskende er jeg ret vil med din fuglebure 🙂 Vernus skal jeg reseache lidt på, Hanne har også vist den og jeg er blevet småforelsket. Godt at høre din glade stemme, det er altså også smukke farver du viser. Kh Anne Mette

 • Fru Friis

  Hvor ser det herligt ud Lisbeth. Din magnolia og tulipan matcher perfekt og den gule blærespirea har en pragtfuld farve. Jeg har en meget mørk blærespirea som måske kunne tænke sig en partner med knald på farven!
  Pavillonen med fast tag skal nok blive et hit, kan lige forstille mig hvordan freden sænker sig, når man sidder der med et køligt glas i hånden en lun sommeraften. 🙂

  • Countryliv

   Jeg har planer om at den gule blærespirea skal have den mørke som partner jeg tror også at de vil klæde hinanden.
   Vi nyder i den grad at sidde i pavillonen, indtil i år har vi haft stoftag, men det var ret hullet og mørnet sidste år så det skal blive godt med tørvejr;)

 • Ina

  Flotte fine afstemte farver i din forårshave. Sådan en limegrøn/gul blærespirea røg lige på den lange liste hos mig. Og så er jeg altså også vild med din nye header 🙂

 • Høneballehaven

  Det bliver skønt at sidde i tørvejr i pavillionen og kigge på spejlbassinet. Tømmer I det om vinteren?
  Nu har jeg fundet en bytteplante hos dig. En bid forårsvortemælk vil jeg være glad for.
  Det er skønne billeder, du viser.

  • Countryliv

   Nej vi tømmer ikke bassinet det kan ikke rigtig lade sig gøre så det står med is og sne. Jeg skynder mig at notere forårsvortemælk overalt så jeg husker den:0)

 • Bente

  Det ser herligt ud Lisbeth og den blærespirea er da et lys i mørket. Den er vel nok dejlig. Pavillionen bliver også mere brugt, når den bliver overdækket, tænker jeg. Det bliver flot!

 • Jette

  Hej Lisbeth.Purissima-vortemælk-løjtnantshjerte-magnolie og Thalia er alle blomster jeg også lige har vist i mit nye indlæg…….skønne blomster alle sammen.Din lille pavillion bliver rigtig flot med det nye faste tag.
  Jeg synes også at dit nye bed tegner rigtig godt.Kan rigtig godt li din lille buskbom hæk…..har dem selv flere steder.
  Rigtig god aften knus Jette

 • Nette

  Kære Lisbeth

  Flemming er en dygtig knag. Husk at kysse lidt på ham, for han er da guld værd i en have.

  Tulipanen "fra sidste år" ligner Holland Chic 🙂

  Der er sket mange ting i jeres have de sidste par år. Store ting!

 • Katinka Raabymagle

  Super fint. Hvor har I det bassin fra? Ser dejligt ud…

  Hvad med plads til en siddeplads der under en af de nye rosenbuer? Elsker selv sådanne fredelige lommer hvor man får planterne helt, helt tæt på…

  Dejlig dag fra Katinka

 • Sussi.Sussinghurst

  Dejligt med et nyt bed hvor du har mulighed for at sætte nogen af de "nye" planter man hører om hele tiden 🙂 Nu f.eks. Lathyrus vernus – den kender jeg ikke men har set den omtalt flere steder på bloggen, så den må jeg igang med at studere. God ide med tag på pavillonen, jeg har ikke tag på min, men ville elske at sidde derude og høre en god sommeregn tromme på taget 🙂

  • Countryliv

   Jeg har købt den hos Mathildestien sidste år og er virkelig glad for den – Hanne i haven har en mere lyserød som er mere sjælden.
   Jeg har ikke set den i naturen, men jeg fandt den beskrevet hos Havenyt hvor de bl.a. skriver:

   Vårfladbælg vokser naturligt i frodige næringsrige løvskove i en fugtighedsbevarende jord. Den er ikke særlig almindelig, men meget smuk når man støder på den. Den kommer med mange oprette stængler med fine ovale tilspidsede blade og bliver 30–40 cm høj. Straks efter, at den er kommet frem i april, kommer den med de rødviolette ærteblomster i klaser med 3–6 blomster i hver.

 • Frøken Solhat

  Så godt det bliver med fast tag Lisbeth……hvad skulle vi dog gøre uden vores mænd. Bassinet får jo stadig mit hjerte til at slå et ekstra slag elsker den spejlende effekt det giver :0)Det er ovre næsten inden det får begyndt…. vores tulipanparade…..vi skal nyde i fuldedrag det mens det står på….regnen forleden gjorde det af med mine spring green….de blev desværre slået synder og sammen og er nu deadheadet :0)

  det bliver et super skønt og romantisk bed og skønt at kigge ud på en regnvejrsdag :0)

  Rigtig dejlig pinse til dig og dine
  Knus Dorthe

 • OddStyle.dk

  Smukke billeder fra haven og blomsterne ser bare skønne ud 🙂 Det er en herlig tid vi går i møde…
  Håber du har nydt pinsen og ønsker dig en dejlig 2. pinsedag – hilsener fra OddStyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *