Sønder Boulevard

Det er efterhånden nogle år siden, at jeg læste om anlægget af en park i midterrabatten på Sønder Boulevard i København. Omlæggelsen af en trafikeret gennemfartsvej  til et langt bånd med rekreative områder og nedsat hastighed lyder på mig som en kæmpe gave til beboerne i dette område.
Det er landskabsarkitekterne SLA der har udarbejdet forslaget og beboerne i området har udvalgt hvilke  aktiviteter de ønskede.
Sønder Boulevard er 1,3 km lang og går fra Halmtorvet til Enghave station.
I går tog vi ud i det dejlige efterårsvejr for at opleve nogle af de rekreative områder i København og Frederiksberg, heriblandt Sønder Boulevard. 
Vi valgte at tage S-toget til Dybbølsbro station (eller hedder stationen mon Fisketorvet nu?) og herfra gik vi ned til Boulevarden. På det første stykke mod Halmtorvet er metrobyggeriet igang og her er ikke særlig rekreativt lige pt.
Parkforløbet er inddelt i forskellige afdelinger, træer af forskellig slags er samlet i grupper frem for i lange lige rækker og stien brydes og skifter side efterhånden som man kommer frem. 

Forskellige rum bryder ensartetheden langs ruten og jeg havde gerne set stedet fyldt med mennesker der bruger området, men så skulle jeg nok ikke have valgt en fredag formiddag uden for ferie og sommersæson. Nu mødte vi nogle få hundeluftere en enkelt mor med sit barn på legepladsen og en lille håndfuld unger der spillede fodbold i et af boldburene.

Boldspil i buret midt i gaden

Legepladsen fuld af lys og luft

Vand og sandbakker omkring legeskibet er af gummi.
 Dette rum med buske, stauder og rigtige bænke er det der tiltaler mig mest – her vil jeg gerne sidde med en bog en sommerdag. 
Det jeg kan lide er fornemmelsen af rum og vægge omkring mig, her er jeg ikke så udstillet.

Men der er ingen tvivl om at mange og måske især unge mennesker kan lide at slå sig ned på en græsplæne, hvor de stadig har udsigt over hvad der foregår i kvarteret.
I rummet ovenover var græsset klippet i højre side, hvorimod det under træerne i venstre side vokser vildt, men der var ikke mange vilde blomster tilbage, her var mest tottet græs.
Da vi nåede frem til området ved Enghave station så det ud som om at vedligeholdesespligten skiftede afdeling, for det var utrolig trist og misligeholdt. Nogle kæmpestore terracottakrukker antyder, at der er lavet et anlæg, men gråbynke stod meterhøjt og alt i alt var det forsømt. 
Vores tur i efterårssolen forsatte videre, men mere om det i næste indlæg – måske kan du gætte hvor vi begav os hen?
Hvor skulle jeg mon hen?

Hvis du har lyst kan du læse mere om SLA
Tæt på mit hjem ligger et kæmpestort område ejet af Novo og netop nu har vi udsigt til de store kraner der er de igang med at bygge et nyt domicil. Det er Henning Larsen Architects, Alectia og SLA der sammen opfører domicilet og jeg ser frem til at vi får et spændende landskab lige om hjørnet, for dette store område har ved gud aldrig været nogen skønhed.

19 Comments

 • Madame

  Hvor ser det spændende ud, Lisbeth, og det er ikke noget jeg har læst om før, så det må jeg ind og se en dag. Det er godt tænkt at lave forskellige rum i den brede midterrabat på Sønder Boulevard! Tak for linket til SLA.
  Nej, jeg kan ikke gætte, hvor du skulle hen bagefter 🙂

 • Hyacinth Bucket

  Jeg tror at I tog til Frederiksberg Have eller hjem…;-)
  Noget af det bedste jeg vidste efter en tur til København var da jeg sat på toget og så stationene nærme sig de grønne områder..:-)
  Rigtig dejligt med træer og grønne områder i storbyen. Og genialt at hegne legepladse og boldbaner ind, så man ikke behøver være bange for sine børn og trafikken.
  Synd med all grafittien på de fine bygninger dog..:-(

  Forsat god weekend fra navnesøsteren i nord…:-)

  • Countryliv

   Du er tæt på, Lisbeth – i hvertfald endte jeg i Frederiksberg Have inden jeg tog hjem igen, men der var endnu et stop på vejen og det har Bente gættet;)))
   Jeg er fuldstændig enig med dig i at grafitti desværre skæmmer mange steder.

 • Bente

  Stationen hedder stadig Dybbøl Station!
  En spændende tur vi kom med på….jeg har en tante der bor tæt på stationen, så det er jo i reglen målet.
  Man kan da se, at anlægget bliver brugt – her så jeg hinkeruder tegnet på fliserne – det er skønt, at der sådanne muligheder i indre by.
  Jeg tænker I tog videre til IC Jacobsens Have..? Det vil jeg glæde mig til, for der har jeg ikke været.

  • Countryliv

   Jeg blev i tvivl om stationens navn fordi der er et stort skilt hvor der står Station og Fisketorvet på. Jeg tror bestemt også at anlægget på Sønder Boulevard bliver brugt og har lyst til at gå endnu en tur der på en sommerdag.
   Du har gættet rigtig, vi gik videre i Carlbergbyen og J.C. Jacobsens have.

 • Gro

  Hej Lisbeth
  Fedt at I tog ind til kbh for a,t opleve hvordan man på en vellykket måde kan lave rum for hygge og fornøjelse inde midt i byen.
  Min søster bor i nærheden så jeg har flere gange være der. En anden fed ting er at man også kan spille bordtennis udendørs – det er et hit 😀
  Din nye haveplan ser spændende ud ;-)vi ses om et par uger, kuns og fortsat god weekend 😀
  Gro

  • Countryliv

   Jeg glemte åbenbart at fotografere bordtennisbordene, men jeg så flere af dem på turen og det glæder mig at de også bliver brugt. Det må være skønt med sådan et anlæg i gaden når man bor i byen, så det ikke altid er i baggårdene det sociale liv foregår.
   Jeg glæder mig til vi ses:o)

 • Skt. Helena

  Da jeg læste dit indlæg, tænkte jeg straks på The High line i NY.
  Hvor er det dejligt, at der bliver tænkt mere og mere på grønne områder og steder hvor bebeoerne i området kan hygge sig og følge årets gang i storbyerne.

 • Frøken Solhat

  Tak for turen – og hvor er det fantastisk når "mellemrummene" i gadelivet bliver fyldt ud med noget der er godt for både sjæl og legeme. Desværre går det desværre ofte sådan at man glemmer vedligeholdesen efterfølgende og det er en skam når nu der er tænkt nogle geniale tanke til at starte med.

  Glæder mig til næste haveoplevelse – for der har jeg heller aldrg været…..super med noget inspiration til man kommer på de kanter igen ;0)

  Knus Dorthe

 • Landliggeren

  Kom forbi en eftermiddag og selvfølgelig en sommeraften. Så syder og bobler Boulevarden af liv. I sær på stykket ved Dybbølsgade men også længere op mod Enghavevej. På den anden side af Enghavevej – ved stationen – er det ikke længere SLA der har stået for udformningen men beboerne selv. Af en eller anden mystisk årsag hører de ikke med. Men projektet er helt klart lykkedes på stykket før Enghavevej. Det er et hit.

  /Birgitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *