Søndagspusleri

Weekendens vejr blev solrigt og lunt og jeg nød det.  Først i skoven, hvor bøgens blade stadig er grønne, og senere i haven, hvor jeg byttede lidt rundt på møblerne i pavillon og drivhus. 
Først et kik på de sædvanelige høstasters, som jeg viser her hvert efterår, og som jeg er så glad for. Jeg holder mest af den klare blå øverst th. Jeg har kun navn på den nederst th. (A. ageratoides ‘Asran’). De andre er fra en tid hvor jeg “bare kunne plantenavne” og derfor smed skiltene ud – ha!
Jeg ønsker mig flere af asterfamilien bl.a. en lyserød og en mørk lilla med gul midte, men især den sidste er svær at finde.

Bladene fra min store hassel fløjter rundt i denne tid, og der var behov for lidt oprydning i pavillonen. Gyngesofaen er flyttet, men da eftermiddagssolen luner i dette hjørne, er det for tidligt at lukke ned for sæsonen og her kan vi stadig være ude og i læ grundet pavillonens stofsiderne og så har vi den skønneste udsigt til spejlbassinet.

 Mit dejlige hjørne

Gyngesofaen er flyttet ind i drivhuset og sammen med endnu et par kurvestole er her nu lidt mere bekvemmelighed i forhold til i sommer, hvor vi sad mere “til bords”.
Denne lille Cyklamen købte jeg på plantemarkedet i Lyngby i sidste uge for 30 kr. Den skal plantes ud i haven, men lige nu nyder jeg den i drivhuset.

9 Comments

 • Madame

  Smukke billede, Lisbeth! Dit drivhus må være dejligt også nu, hvor det er efterår. Og høstasters er bare så smukke – dem kan jeg slet ikke få nok af 🙂

 • Jette

  Godaften Lisbeth.Skønne efterårsbilleder fra din have.Dejligt at i har to steder hvor i kan nyde efterårets sidste gode dage.Der er blevet rigtig godt i dit drivhus med møblerne fra pavillonen
  Jeg har kun en enkelt asters…………som jeg faktisk viser i dag.Men vil også gerne have flere…………….de lyser så dejlig op.
  Smukke blade på den lille cyklamen……………..har også fået plantet det meste af det jeg købte i Lyngby i mit nye bed i græsset.
  Jeg har brugt den dejlige søndag på et besøg til Gisselfeld.hvor der var Bondens marked.
  Besøgte da også det smukke Paradehus og Isabella.
  God aften Knus Jette

 • Vivi

  Høstasters er så skønne, nu hvor så mange andre stauder går på hæld 🙂
  Jeg har været ved at samle stole sammen rundt omkring i haven, men de kommer ikke helt ind endnu, for det er jo med at nyde efterårets gode dage i solen på en læfyldt plet 🙂

 • Høneballehaven

  Ja mange asters er skønne, men de er også invasive.
  Den mørklilla med gul midte, er det ikke den jeg har? For så hedder den Aster Marina Wolkonsky og kan købes hos Thyboesminde Stauder.

 • Anonym

  Jeg savner helt klart høstasters i min have. Dine er skønne 🙂

  Jeg har også brugt dagen til oprydning og flytten rundt på have-nydepladserne.

  Hilsen Ina

 • Frk. Anemone

  Det er med at nyde de gode dage, mens vi endnu har dem, så jeg kan godt forstå at du værner om dit hjørne i pavillonen. Asters er skønne, jeg har desværre ikke rigtigt nogen, men dejlige farver lige nu.

 • CuginaK

  Dejlige billeder, håber vi får et par solskindage mere, det har været så mørkt i dag. Jeg tror du har ret mht Asran, kunne godt ligne den. Med den lilla så vil jeg sige det samme med Lisbeth, jeg har også Marina Wolkonsky, den er meget mørk lilla. Vi har lidt problemer med at den vil vælte, men hvis man tager det i opløbet er det jo til at løse. Aster ericoides 'Pink Star', som jeg har vist på min blog, har de fineste, små lyserøde blomster (synes jeg :). Men den er anderledes end høstasters, mindre blomster, jeg har set den kaldt lyngasters. Den er så fin, din cyklamen, det nåede jeg slet ikke at kigge på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *