En rundtur i septemberhaven

Jeg har stadig en del blomstring i bedene og selvom forfaldet bliver mere og mere udtalt så kan det næsten se helt sommerligt ud midt på dagen når solen skinner. Jeg er så glad for at jeg klippede geranium, røllike, slangeurt m.fl. ned i august, for nu blomstrer de så fint igen. Jeg tøvede med saksen og det blev ret sent på sæsonen, men det kan jeg jo så glæde mig over nu.
Jeg er ikke så flittig som nogle af jer rundt på bloggene, med at opdatere krukkesamlingerne efter årstiden. I krukkerne på terrassen står stadig sommerblomsterne, men hvis jeg kan holde trit med at pudse pelargonierne af så ser det ok pænt ud.
Ved pavillonen er det vinrød der hersker og fortrinsvis i form af sommerblomster og dahlia, men en lille Coreopsis har blomstret virkelig længe. Den kæmpede en hård kamp mod sneglene som klippede hvert lille grønne skud i foråret. Men pludselig fik én eneste stilk lov at stå og den blomstrer så det er en lyst. 
I dag var jeg på plantemarked i Lyngby og fik suppleret med flere planter til bedet med de nye blodblommetræer. Jeg fik fat i planter lige efter planen. Nemlig nogle store livskraftige hjortetrøst. Derudover købte jeg en Penstemon med lidt mørke blade, nogle vinrøde Knautia, en Sct. Hansurt og en mørkbladet hjortetrøst – Eupatorium ‘Chocolate’, som jeg faktisk først troede var en mørkløvet fredløs, og det bildte jeg også blogpigerne ind.

De nye planter passer godt til dem der allerede står i bedet, det hele er meget blå-violet nu.
Hortensiaerne ‘Clara’ er i år meget rødlige i deres forfald. Det skyldes den tørre sommer, hvor de decideret lå hen ad jorden. Det er nu pudsigt at der blot skal lidt vand til at få dem til at ranke sig og de ser bestemt ikke ud som om de har lidt, selvom det ved jeg jo, at de har.
Jeg har nye overvejelser for bedet til højre. For vores nabo har fjernet deres garage som stod og dannede en flot sort baggrund for mine rosenbuer og bonderoserne. Den nu hedengangne garage har vi haft i skellet altid og det var med udgang i den, jeg satte buerne for mange år siden. Der er ting man ikke er herre over og det nye byggeri bliver så anderledes, at jeg ikke tror på, at det kommer til at fungere med buerne, der skal noget som kan camuflere i højden…

Da drivhuset var rejst og forskønnede vores hus, kom vi endelig igang med at male skure og tilbygning så det hele fremstår ens, sort og neutralt. 
Der er mere ro over udsigten op i indkørslen og med drivhuset er der også åbnet så man kan skimte haven bag huset derfra. Tidligere var der lidt “Ford Knox” over det på den side. Jeg ønsker mig mere grønt evt. i form af et træ i gården, men det bliver ikke lige med det første.

14 Comments

 • Nette

  Orv, hvor har du styr på det hele Lisbeth. Jeg er imponeret over, hvor tjekket og hyggeligt der ser ud hos dig. (Selv trænger jeg til en uges ferie med 0 regn, så jeg kan komme bare nogenlunde med). Både bede, orangeri og krukker ser dejlige ud. Du må være et særdeles organiseret menneske ;-))

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth.

  Dine billeder er en fryd for øjet. Lækre detaljer og smukke sammensætninger både af vækster og nips. Dit vinrøde bed er lige i øjet. Smukt.

  Hvor er det fantastisk med sådan en blomsterrigdom i slutningen af september. Det lønner sig virkelig at være flittig med saksen. OG at tænke i sensommerstauder, dahlia og etårige.

  Knus og havehatten af for dig

 • marie

  Superflot farve, den vinrøde. og lækre collager i det hele taget. Jeg sidder og bliver helt spændt på, hvad du ender med at gøre ved del del af haven, som nu er blevet åbnet op, ikke mindst hvilket træ, du ender med at vælge. Der er noget endegyldigt over det at plante et træ.

 • Frk. Anemone

  Det vinrøde bed er meget smukt og med tilførsel af nye varer fra plantemarkedet bliver det jo mere end fuldendt. Dejligt med en masse blomster i denne ende af sæsonen også 🙂 Og hvor er det pænt med det sorte islæt.

 • Jette

  Hej Lisbeth,Dejligt med en lille snak i Lyngby i søndags………….og skønne planter du fik med hjem.
  Flot rødt bed du har fået nede ved pavillonen …………er vild med din røde rævehale…………..har du selv sået dem?
  Og det har bestemt pyntet at få malet skurene sorte.
  Lidt ærgerligt med den fjernede garage fra naboen…………..men du finder nok en god løsning.
  Ærgrer mig lidt over at jeg ikke fik klippet mine røllike.
  Kunne ikke lade være med at lægge billede af dig og de andre bloggere i mit indlæg.
  Og i det fantastiske vejr det har været i dag,har jeg fået plantet mit nye bed til………..skønt.
  Rigtig god aften Knus Jette

 • Henrik

  Jeg har helt klart ikke været flittig med saksen….der har været så meget andet. Men skal nok prøve at lære det. Lidt træls når rammerne i ens have ændres, men måske til noget bedre, det lyder som om du får brug for dine evner og planlægning i vinterens mørke. Interessant bliver det at følge udviklingen.

 • Vivi

  Det er dejligt at se alle de fine blomster du har her i september 🙂
  Mine krukker er heller blevet opdateret i dette efterår, og nu kan det næsten ikke betale sig. Inden længe står den jo på pyntning til vinteren.

 • Fru Friis

  Jeg syntes bestemt dine krukker ser dejlige ud, ligesom resten af haven du viser. Hvor vil jeg gerne engang opleve dit flotte drivhus…. altså hvis jeg må….. 😀
  De røde hortensiaer kender jeg også, men det er vel det som er med til at gøre havelivet interessant – at hvert år ikke bliver ens.
  Tak for rundturen i den dejlige septemberhave. :o)

 • CuginaK

  Tak for sidst, kære Lisbeth, det var dejligt med en lille snak. Og godt du fandt dine hjortetrøst, jeg nåede slet ikke sådan rigtigt at få set de I havde købt, tiden fløj afsted. Jeg nåede heller ikke at købe ret meget, så der var overskud med hjem 🙂 Dejlige billeder fra din september have, håber den holder her i starten af oktober også, i dag har endelig fået sol, dejligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *