Smagsdommer

For tyve år siden fik jeg i 40-års fødselsdagsgave 100 tulipanløg af min nære veninde og tidligere gartnerkollega Lone. Dengang var det ualmindeligt at lægge 100 tulipaner af samme slags og jeg følte mig ualmindelig rig hvert eneste forår når de dukkede op i mit skyggefulde hostabed.

Sidenhen blev bedet udvidet og omdannet til et hvidt-gul-grønt bed og de orangegule appeldorn tulipaner blev knap så velkomne som de førhen havde været. I virkeligheden er jeg jo ikke vild med orange, så jeg begyndte så småt at fjerne tulipanerne, så bedet farvemæssigt holdt sig i de rette toner.

Men selvom jeg fjernede mange løg og synes, at jeg var ved at være i bund, så vil de tulipaner altså frem og jeg synes også at de vil formere sig for de bliver ved med at dukke op i flokke. Og da jeg idag kikkede ud igennem stilladset som står foran stuevinduet, fik jeg lyst til at give op, for de er jo smukke som de står der i morgensolen.

Hvad er det for noget pjat med mig, at der ikke må være orange tulipaner her? 

Tja, smagsdommeren i mig tog alligevel en hurtig beslutning og klippede hele bundtet og nu er vaserne i stuen fyldt med orange.

– og bedet…….

11 Comments

 • Høneballehaven

  Kender det godt, jeg har de røde, de er heller ikke til at slippe af med. Jeg har også truet med at klippe dem ind i vasen, men har ikke fået det gjort endnu, så mon ikke jeg i stedet snart kan rykke hovederne af dem. De farver larmer for meget, når de står sammen med lyserøde, lilla og hvide.

 • Haveliv i nr. 16

  Super god ide at klippe dem af og sætte dem i vase. Jeg er heller ikke så glad for farver der falder udenfor de andre farver i bedet. Dit bed ser fantastisk ud :-). God søndag til dig. Mange hilsner Mette

 • Susanne

  Ja, det gav jo unægteligt noget mere ro i bedet. Jeg holder nu meget af de røde, orange og gule tulipaner, men det skal være sammen med de rigtige farver for ellers ja, larmer de for meget. Håber du vil nyde tulipanerne i studen 🙂

 • Fruens Flora

  Hei. Jeg er heller ikke så glad for farger som ikke harmonerer med de andre i bedet. Men det er jo fint med oransje tulipaner da. Bedet ditt ser flott ut. Ønsker deg en fin søndag.
  Hilsen Hanne-Lise.

 • Nana

  Ja, det er ikke nemt med de farver 🙂 Jeg er selv super farvesart når det kommer til tøj og indretning, men i haven er jeg mere tolerant. Jeg kender dog godt det dér med at noget bare larmer for meget. Sidste år fjernede jeg nogle dyblilla klematis fra gårdspladsen fordi de stod og råbte ad de mørkerøde roser. Rød og lilla er jo faktisk smukt på et Nolde maleri, men jeg kunne bare ikke rumme det på gårdspladsen. Dine orange tulipaner er nu smukke på deres egen måde, og der er noget over blomster der bare breder sig. Men, igen, jeg forstår dig godt 🙂
  God søndag til jer!
  Kh Nana

 • Anette Nielsen

  God måde at få dem væk på;-) jeg er jo farveglad, og syntes bedet ser godt ud både med og uden orange tulipaner. Det lyder næsten som om du er igang med at runde igen, hvis du har haft fødselsdag så kæmpe stort TILLYKKE Lisbeth:-))))

 • Berit Lypart

  Meget smukt både med og uden orange 🙂 Men hvilket vidunderligt minde om en gave og en veninde. Og så oven i købet tulipaner som ofte forsvinder lige så stille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *