Små og store glæder i september.

Rølliken ‘Credo’ har haft det svært i skyggebedet, oprindelig plantede jeg 2 stk i bedet i foråret 2011 men har åbenbart plantet dem et sted hvor de stod for mørkt og fugtigt for i foråret skrantede de begge gevaldigt. Jeg nåede at redde den ene og flyttede den helt frem til udkanten af bedet og nu står den med lave blomsterskærme og lyser op. Bedre sent end aldrig.
Achillea ‘Credo’
Lige som den lysegule røllike har den hvide høstanemone også svært ved at slå sig til rette og rodfæste sig i skyggebedet. Jeg har plantet 5 stk og kun én af dem er kommet igen dette år. Den som nu blomstrer så smukt har haft en del udfordringer med sneglene, men heldigvis kan den klare det. Jeg vil gøre alt for at den skal leve og blive ved med det for den er for mig aldeles uundværlig i efteråret.Anemone japonica ‘Honorine Jobert’
Den cremegule solsikke er utrolig yndig, men sidste år var jeg lidt træt af af den stak 2,5m høje stængler i luften og derefter væltede rundt i bedet, derfor såede jeg dem lidt senere i år.  At “skrue” planter ned i mine bede kommer der desværre ikke så meget godt ud af, for de små planter bliver enten ædt af snegle eller kvalt af de planter der er kommet godt igang og i år er der kun én enkelt solsikke der er blevet til noget, men den har den perfekte højde og har heldigvis flere knopper.
Helianthus annuus ‘Vanilla ice’

September er er tiden til eftertanke og jeg har dejlige steder at opholde mig, mens jeg funderer over hvad der gik godt og hvad der gik skidt.

Jeg elsker at lade øjnene hvile ved vand og jeg nyder at se på de smukke guldsmede der skvulper i mit lille kar.
I den bagerste del af haven er der grønt og ro på synsindtrykket i sensommeren.
Her er fred til at visualisere fremtidens projekter. Et af dem bliver at lukke dette område ved at videreføre buxbomhækken så der ikke bliver udsyn til den hvide bænk.
September er min måned – og jeg har lært at sætte pris på at jeg lever og har det godt, frem for at græmmes over det tal der står på dåbsattesten. Jeg er ikke til stor festivitas og mange gæster, men nyder at der bliver hygget lidt ekstra og jeg elsker at få gaver.
– det var en dejlig torsdag

Jeg har ønsket mig en lille figur til haven og helst en enkel og fin af slagsen – jeg er simpelthen så glad for denne lille dame som jeg nu kan se fra mit stuevindue.

Fin, enkel og smukt patineret

25 Comments

 • Jette

  Hej Lisbeth.Jeg vover at sige tillykke med i torsdags var det et rundt tal?En virkelig fin dame du har fået til din dejlige have.
  Og den cremgule røllike er da bare så smuk.Har selv haft gang i et stort projekt,med anlæg af nye bede.Er lige blevet færdig med det store bed.Men nu er min mand også lidt træt af at grave rhodoer op og flytte min opstammede parykbusk.Så nu må jeg vist klare mig selv.Ses vi på næste søndag i Lyngby til Kornagermarked?
  Kan godt forstå at du nyder dit smukke spejlbassin.God søndag Jette

 • Hyacinth Bucket

  Din have er så efterårs smuk, og det spejlbassin er fantastisk flot.
  Rølliken har en smuk farve og høstanemoner elsker jeg.
  Jeg græmmes over min egen have, den er totalt forsømt og overgroet på grund af min arm jeg ikke kan bruge.
  En omfattende operation i skulderen satte en stopper for alle mine gode intentioner denne sommer så nu må vi se om det kan blive lidt bedre til næste år.
  Men nu venter et ½ års genoptræning og har fået at vide jeg nok aldrig får fuld bevægelse i armen igen..at det er min højre arm er det værste.
  Men så er det dejligt at kunne følge med på alle de dejlige haveblogge som findes her inde..:-)

  Fortsat rigtig god søndag.

  Kram fra Lisbeth i nord..:-)

  • Countryliv

   Kære Lisbeth
   Det er en hård omgang du har været igennem og jeg håber at din arm bliver klar til næste sæson, når du har været gennem genoptræning. Jeg kan godt sætte mig ind i at det må være trættende at lade stå til. Det er dejligt at du kan sidde og samle inspiration i bloglandet.
   Ha det godt, knus/Lisbeth

 • Annette

  Søde Lisbeth
  Tillykke med fødselsdagen, jeg fylder også år i september, ja skidt med det tal der står i dåbsattesten, det er jo bare et tal. inden i er vi jo stadig unge ;0)
  Blomsterne i mit hvide skygge bed har det heller ikke så godt, så jeg må nok bruge vinteren til at finde nogle planter der kan tåle meget skygge. Jeg tror det bliver rigtig flot hvis du videreføre buksbomhækken ved dit smukke spejlbassin.
  Knus
  Annette

 • Anne

  Hej Lisbeth,
  Tillykke med fødselsdagen. Det var en meget fin kvindestatue der er landet i din have. Dejligt at få skønne gaver.
  Røllikken " Credo" er sart og smuk i farven. Den vil jeg holde øje med.
  Jeg går også og tænker over hvordan haveåret indtil nu er forløbet.

 • Madame

  Tillykke Lisbeth – sikke nogle dejlige gaver du har fået! Så fin en figur til haven, nogle smukke kopper og søde fuglehuse. Dit lille kar med guldsmede er vel nok smukt! Er det nyt? Jeg synes ikke, jeg så det på Havens Dag.
  Ha' en dejlig aften – med Forbrydelsen 😉

 • Lene

  Forsinket tillykke med fødselsdagen, søde Lisbeth. Jeg håber dit hvide/lysegule bed bliver mere tilfredsstillende til næste år. Jeg er vild med dit lille vandspejl og guldsmedene. Jeg tror jeg vil prøve at støbe sådan ét til næste år. Grusbunken har jeg da 🙂

 • Høneballehaven

  Tillykke med dagen Lisbeth, det er da en fin lille dame, du har fået der. Jo ældre man bliver, des mere vænner man sig til tallet på dåbsattesten, og alternativet er et ganske andet, så lad os glæde os over den alder, vi nu engang har.

 • Sussi / Sussinghurst

  Tillykke med dagen, med den fine dame og med at du har masser af haveplaner – jeg kan fortælle dig, at jeg er fyldt 60 i år, og det gjorde ikke spor ondt, tilmed fik jeg dermed mulighed for at gå på efterløn….. og ohhhhhh, selvom jeg var glad for mit job, er det altså skønt at få tid til alle de kreative ting som jeg ikke orkede med et job og lang transport tid. Du må nok vente lidt længere med at gå på efterløn, men alderen skal du ikke bekymre dig om – det er blot kedeligt at man må indse at man ikke kan lave planer der strækker sig 50 år frem i tiden :)))))

 • Havehygge

  Tillykke med fødselsdagen, Lisbeth. Det er godt at være september-barn – jeg er født d. 8. :o)) Dejlige gaver, du har fået. Figuren er rigtig fin, og der er også lidt til havens dyr, kan jeg se på din flotte collage.
  Rølliken er yndig, og ja – høstanemonen et must. Den sartgule solsikke er også fin.
  God idé med at videreføre hækken. Jeg tror, at bassinet vil få større fokus og komme mere til sin ret.

 • Landliggeren

  September er en god måned – og så garneret med en fødselsdag :-). Hjertelig tillykke, Lisbeth. Og, jeg siger som dig: Pyt med årgangen. Det er det indre der tæller. Nå, ja og så er det da ganske rart med et par gaver af den fine slags der står på dit fødselsdagsbord. Damen passer perfekt til dig – og din have.

  /Birgitte

 • Monica fra Koseleg

  Gratulerer med overstått dag Lisbeth! (Jeg har også blitt et år eldre nå i denne måneden…tiden går). Tenkte jeg ville takke så mye for pakken som jeg fikk i posten her forleden. Den er nå plantet og jeg håper den får feste før frosten tar til på alvor- Vi har alt hatt et par frostnetter. Jeg satte veldig stor pris på din hjelpsomhet- nå må du bare si i fra om jeg kan hjelpe deg med noe en gang eller om jeg evt. skal sende penger som kan dekke porto?!
  Din anemone blomstrer da i det minste- Jeg har to små, som jeg plantet i fjor- men de har ikke kommet blomster på i år- Jeg tror de får for lite sol- så jeg får vel flytte dem neste sesong… Solsikken din var nydelig!
  Håper du får en fin ny uke!
  Klem fra Monica!

 • Ina

  Forsinket til lykke med fødselsdagen. En skøn dame du har fået dig. Den ville også passe fint i min have 😀

  Jeg har tilplantet et halvskyggebed under et træ i år. Det viste sig at være rigtig dumt, for træet tog for sig, så der er knastørt og planterne er blevet ret klejne bl.a. rølliker og solhatte. De vil altså også helst have sol. Nogen gange fatter man det kun ved learning by doing 😉

  Jeg er endnu en gang betaget af dit flotte spejlbasin 🙂

 • Pondside

  A belated Happy Birthday to you, Lisbeth! At least I am still able to offer birthday wishes in the correct month!
  Your garden must have given you such pleasure this past summer. It seems as though the mirror pool was a star!
  This week we have guests from Arhus with us, so my husband is enjoying the opportunity to speak his native language and I am tuning my ear to understanding Danish again. The guests are cousins of my husband, and they have visited many times – always a pleasure to see them and to see our garden through their eyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *