Rigtig godt nytår

Farvel til 2015 og goddag til 2016 – det er altid spændende at kikke tilbage på det gamle år og fundere over hvad der mon venter i det nye.
Mit haveår 2015 var ret dejligt. Bortset fra de grå perioder i vintermånederne har det været en stor glæde være i haven og havens rum har fantastisk dejlige at være i. Lige her og nu er det ret specielt at se mine fotografier igennem – jeg kan næsten ikke forstå at haven igen bliver så dejlig som på billederne, men jeg ved det sker og jeg glæder mig usigeligt.

Hver række i collagerne repræsenterer en måned

Januar – februar – marts
Jeg er ikke så flittig en havegænger i vintermånederne og det bærer min fotobeholdning også præg af og  derfor er der billeder af pelargonie og påskepynt fra stuen.

Men så blev det forår og det var igen værd at fotografere derude. Jeg har så mange gode haveminder, og i april og maj måned knoklede vi for at få haven klar til Åben have. Vi fik lavet finish rigtig mange steder og det glæder vi os stadig over. Jeg kan på det varmeste anbefale jer at holde åben have. Det er en stor og berigende oplevelse at møde andre ligestillede og at snakke have hele dagen. Vejret var skiftende – sol, blæst og styrtregn, men hvilken dag!

April – maj – juni
Arbejdet i de første forårsmåneder lønnede sig – resten af året var det ingen sag at følge med og her har emmet af ro og fred. Med undtagelse af fire dage i Rom blev sommerferien holdt hjemme – det er på denne tid alt det jeg har tænkt over, sået og flyttet rundt på skal vise om det du’r. Der er ikke meget jeg vil ændre på i forhold til beplantningen, men jeg må hverken glemme at så opiumsvalmuer eller stolt kavaler – blomsterne på disse er noget af det smukkeste.

Juli – august – september
Tænk at oktoberdage kan føles både sommerlige, varme og idylliske. Og så pludselig river blæst, regn og kulde bladene af hasselbusken og idyllen forsvinder i mørke eftermiddage. I år væltede sneen min have i november og der bliver ingen vinter med strunke stauder og frøstande her. De ligger hulter til bulter og jeg burde fjerne dem, rydde lidt op, dække med lidt gran o.s.v. Men nu er vi tilbage til det med mig og havearbejde om vinteren – jeg gider simpelthen ikke….

Oktober – november – december
Tak for året der gik og tak for alle jeres kommentarer her hos mig – jeg sætter stor pris på det fællesskab vi har i blogverdenen, men jeg får ikke altid givet jeres kommentar et lille hip. Jeg håber at få mere tid til blogning i det nye år, der er så meget jeg gerne vil dele med jer og jeg nyder også at følge med i jeres haveliv på jeres blogge.
Rigtig godt nytår til jer alle 🙂

13 Comments

 • Sussi.Sussinghurst

  også godt nytår til dig. Og vi ved jo at de hele starter snart igen, og som det første skal jeg ud og så opiumsvalmuer – jeg glæder mig til at se det hele igen – både i min egen have – og i haverne på bloggen

 • Ina

  Godt nytår. Skønne billeder. Jeg glæder mig også vildt meget til foråret ligeom jeg gør hvert år. Men jeg har det også sådan, at jeg endnu ikke rigtig tror på, at haven kan blive ligeså flot som sidste år. Men det gør den heldigvis 😀

 • Frk. Anemone

  Godt nytår, Lisbeth – det var skønt at se din årsfortælling gennem tekst og billeder. Din reminder om at sø valmuer og Cosmos har jeg (igen) skrevet mig bag øret – det er utroligt hvor meget disse planter kan berige bedene i sommermånederne.
  Vinterhave er heller ikke mig – jeg kryber sammen indendørs med alt muligt andet og nyder så at læse på I andres blogge 🙂

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Flotte kollager af din skønne have! Selvom det begynder at krible lidt i fingrene, og hive spaden frem, så nyder jeg nu også denne tid, som giver anledning til lidt andet:-)
  Også et rigtig godt nytår til dig, og tak for en god blog!
  Kærlig hilsen Anette

 • Jette

  Kære Lisbeth.Tak for skønne collager fra din dejlige have,som jeg har haft den fornøjelse af at have besøgt nogle gange.Her bliver det heller ikke til noget i vinterhaven.Men bruger tiden til planlægning og til at renovere indendørs.Og selvfølgelig også tid på bloggen og årskavalkade.Ser også frem til et fantastisk nyt haveår 2016……..hvor jeg da håber vi ses igen.
  Rigtig god dag knus Jette

 • Birgitte Sværke Pedersen

  Godt nytår, Lisbeth. I din have er der altid smukt. Tak for alle dine opmuntrende og søde kommentarer i 2015. Jeg glæder mig til at læse med i 2016 og du kan roligt regne med en kommentar i ny og næ, for hvad er sociale medier uden det sociale 😉
  Kærlig hilsen
  Birgitte

 • Birgitte

  Hej. Også rigtig godt nytår til dig. Det var en smuk kollage. Din have er rigtig flot, så jeg kan godt forstå, at du har holdt åben have. Jeg har også prøvet det og det er nemlig rigtig hyggeligt med alle de havemennesker, der kommer på besøg, så man rigtig kan få snakket om planter osv. Jeg glæder mig også til at havesæsonen snart begynder, men nyder også lige nu, at der ikke er så meget at lave derude.

 • Min Grønne Verden

  Hej Lisbeth
  Dejligt og tankevækkende indlæg, super kollager med dine fine billeder. Jeg ser virkelig frem til haveåret 2016, hvor 2015 for mig ikke var et af de bedste, som nærmest susede forbi.
  God søndag.
  Mange hilsner
  Anita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *