Rhododendron

Der bliver ikke mange ord i dette indlæg, jeg er simpelthen bare nødt til at dele min glæde. 5 dage med sol og varme gør en verden til forskel på humøret og det betyder at vi netop nu har chancen for at opleve haven i sin allerbedste tid på den allerbedste måde – i sol. Derfor bliver det heller ikke et langt skribleri, jeg er allerede på vej ud i haven igen.

Jeg har tidligere fortalt at jeg ikke er kæmpe Rhododendronelsker, de kan være meget påtrængende i deres overdådige blomstring. Jeg har dem fordi de er stedsegrønne og kan blive kæmpestore.

Men altså de er så påtrængende at de trænger igennem min arrogance hvert eneste år når de som her til morgen står med deres vidunderlige knopper på spring – så smelter jeg.

R ‘Nova Zembla’ 

 – og her sammen med en fantastisk duftende azalea

(klik på billedet)
 R ‘Catawbiense Grandiflorum’
Ha en dejlig dag allesammen!

14 Comments

 • Madame

  Hvor er de dog smukke, Lisbeth! Mine rododendroner sprang ud i går, og det er, som du skriver, helt overvældende at se de mange blomster. Varmen har gjort haverne rigtig godt. Mon dine rododendroner stadig blomstrer, når du er med i havefestivalen?

 • Høneballehaven

  Ja men hvor er det godt, du kan se noget ved dem trods alt. Det var måske derfor, du ikke skulle til Samsø ;o) Du er velkommen næste år, det kan være, at du overgiver dig så.

  • Countryliv

   Nej Lisbeth du kan tro at det ikke var derfor, jeg vil meget gerne se din have, men i år skal jeg så mange ting i juni at jeg var nødt til at blive hjemme fra Samsø;o)

 • Karina

  Jeg syntes at de fåes i så mange variationer, at de kan passes ind i enhver have.
  Og så er de stedsegrønne, det er da et kæmpe plus:-)

 • Monica fra Koseleg

  Hei Lisbeth!
  Ja nå lever vi livets glade dager i hagen og nyter solen og varmen. At man får energi er det ikke tvil om- en skikkelig vitamininnsprøytning! Jeg er faktisk av dem som liker Rhododendron- men her i min hage venter jeg fortsatt på blomstringen…
  Ønsker deg en flott Pinsehelg!
  Mvh Monica

 • Frøken Solhat

  ……ja de ser jo skønne ud Lisbeth – men lige netop med Rhododendron og Azalier har jeg det akkurart på samme måde…..de har endnu ikke smeltet mit hjerte og jeg er ikke noget dertil hvor jeg får lyst til at flytte dem ind i haven…..men som med så meget andet så skal man aldrig sige aldrig ;0)

  Må Pinsesolen danse lystigt og spejle sig smukt i bassinet ;0)

  Knus Dorthe

 • Havehyrden

  Ja jeg er faktisk ikke den store fan af Rhododendron, men må indrømme at de store buske der blomstre nu faktisk er ganske flotte. Og jo jeg har en enkelt selv, ud af 4 som jeg købte mit første år med have. Den ligner din den røde, men navneskiltet er gået tabt.
  God pinse 😉

 • Sussi.Sussinghurst

  Man kan ikke sige andet en at det er fantastiske blomster, men (som så mange andre)varer blomstringen jo desværre ikke så længe, så hvis man ikke har en kæmpe have, så kan der være plads til så mange andre fine ting, på den plads Rhododendron buske kræver.

 • Lene

  Jeg er heller ikke rhododendron-fan, selvom min mand synes de skal indføres i vores have. Det skal dog ikke afholde mig fra at nyde blomstringen i andres haver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *