REJSEN TIL ENGLAND #1- SISSINGHURST CASTLE GARDEN

Nu er det vidst på tide at fortælle lidt om min første haverejse i England. Det var en oplevelse som jeg havde drømt om i flere år og det virker som lidt af et must for en haveglad, at se nogle af de mest berømte haver i sydengland.
Jeg havde fået rejsen i 60 års fødselsdagsgave af Flemming. Han var med på turen og helt fra start lovede han, at klare det med venstrekørsel. Jeg har ikke tænkt mig at fortælle andet om venstrekørsel  end, at jeg er verdens dårligste passager og at tilbyde sig som chauffør, når man kender mig så godt som han gør – er tegn på stor kærlighed.
Til forskel fra mange andre haverejsende, valgte vi at bo et sted og køre ud derfra og det var for os en rigtig god beslutning. Vi boede ved vandet i Hastings med udsigt til havet og det var simpelthen så skønt at vi morgen og aften kunne nyde det skønne sommervejr ved vandet.

Vi ankom til Sissinghurst Castle Garden i god tid inden haven åbnede og havde derfor tid til at nyde en kop kaffe og efterfølgende snuse til planterne i planteskolen før det gik løs. Jeg var spændt – Sissinghurst er ligsom den “helt store” af de Engelske haver, ihvertfald i min optik. Og det skulle vise sig at holde stik.
Sissinghurst Castle Garden er skabt af poeten Vita Sackville-West og hendes mand forfatter og diplomat Harold Nicolson
Uden for slottet forholdsvis nyplantede frugttræer på en langhåret blomstrende bund – det lover godt allerede.
Ind i porten og op i tårnet som det første. Her er et godt overblik over haven og et smukt kik tilbage mod indgangen og de charmerende kegleformede tage med røgvendere (eller hvad det nu er) på toppen.
Fra tårnet ser jeg den – den berømte White Garden og den ser fantastisk ud, selv denne dag hvor solen skinner stærkt fra en skyfri himmel. Hvem der bare kunne blive og se den i måneskin…
Prøv lige at se den enorme Prydpære til venstre for rosenportalen. De af jer der har fulgt min blog i flere år, ved nok hvor glad jeg var for min hvide have og jeg vil anbefale alle at lave sig en hvid have – den fanger øjet til enhver tid.
Den overdådigt blomstrende Rosa mulliganii i centeret af The White Garden – det er bare umuligt at få et billede uden mennesker på.
Vild og frodig cottage have
Fra tårnet over mod The Rose Garden

Vita Sackville-West gik ind for at plante meget og meget tæt i hvert et hjørne, hver en sprække og det fungerer – det er så overvældende og flot!

Hvor der var vildt og overdådigt nogle steder, var der “ordentligt” med klippet plæne, flisegange og lange bede inden for murene ved tårnet. Herover blomstrende roser op af husmuren.

Jeg er nødt til at lave endnu et indlæg om Sissinghurst Castle Garden for nu, hvor jeg er igang og har vækket sommerminderne, kan jeg sket ikke begrænse mig.
Køkkenhaven og området uden for murene fortjener også at blive vist frem – så forsættelse følger….

OBS! Jeg har flyttet beretningen om vores nye hus over på min gamle blog COUNTRYLIVSHUS der er link i sidebaren øverst her på siden – vær også opmærksom på at du kan abonnere på mine indlæg ved at tilmelde dig øverst på bloggene. Jeg håber at du har lyst til at følge med og du må også meget gerne linke til siden.

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *