Planterne i drivhuset

To chilliplanter nede efter første nat i drivhuset! Vejret var så sommerligt at jeg flyttede de små chilli og tomatplanter ud i drivhuset og selvom temperaturen rutchede helt ned til lige over nul grader mandag morgen kl 4, klarede de det fint, beskyttet som de var i en stor flamingokasse og dækket med fiberdug. 
Men da jeg lettede på dugen mandag eftermiddag var to planter spist og sneglespor afslørede af hvem. Under potterne lå en stor fed leopardsnegl og hyggede sig og det kom den til at fortryde.. 

Måske ser planterne lovlig små ud, men de skal nok blive store i løbet ad sommeren, hvis de altså får lov at være i fred for snegle.
Jeg har et rod i drivhuset lige nu fordi jeg er igang med oppotning af forspirede planter og skal også have gang i såning af flere sommerblomster. 
Det er nogle uger siden jeg satte et par pelargonier ud i drivhuset og de har ikke være generet af lave nattetemperaturer, tværtimod blomstrer de nu. Disse to er af typen Prins Nicolai som er min favorit.
Mine aurikler står også i drivhuset og blomstrer og de er virkelig smukke i år.

På gulvet står et par kurve med de planter som jeg købte på plantemarkedet i Søborg forrige søndag. Som du måske har læst andre steder var Haveselskabets halvårlige plantemarked flyttet fra sin vante plads i Lyngby, men det blev det bestemt ikke dårligere af. Jeg synes faktisk at det fungerede fint og var rigtig godt.
Det var mange gode sager og jeg kom også til at købe nogle planter som ikke stod på min liste, men omvendt havde jeg også nogle på listen som ikke var på markedet, så det gik vidst lige op, ha, ha. Alle plantrene er købt hos private, men det er så fine planter at det ikke er til at se – priserne var yderst rimelige.
Med hjem fra plantemarkedet kom en dobbelt blodurt (jeg har én som skal have selskab), violfrøstjerne ‘Splendide’, mørkbladet fredløs, virginsk ærenpris, matrem med gult løv, katteurt (jeg ved ikke hvorfor de forsvinder her?), rørblomst med mørkt løv – jeg har allerede en, men den skal have selskab, sommerfugleblomst, hvid græslilje og én som jeg har glemt navnet på, så det bliver en overraskelse.
Der er flere som har spurgt til mit vandkar. Det er lavet af beton oven på en stor grusbunke som er klappet i form og dækket af plastic. Betonen er klappet på lagvis over nogle dage og efter hvert lag er betonen hærdet under plastic.
Sidst på efteråret tømmer vi karret og vender det med bunden i vejret – sådan har det klaret seks år nu.

11 Comments

 • Høneballehaven

  Det var da fælt med den leopardsnegl, her er de almindelige også begyndt at titte frem, øv at vi ikke kan slippe for det skidt.
  Rart med private sælgere, der har rimelige priser, jeg synes ellers, de var begyndt at skrue priserne op, men dem jeg mødte i lørdags var også yderst rimelige i priserne.

 • Kirsten Boutrup

  åh det er så træls med de bæster, man kan næsten komme til at tro at de ligger på lur og tager sig af sagerne når man er gået – det var godt at du opdagede den inden den havde spist mere.
  Dejligt med nye planter i haven, og så til en rimelig pris så sker der ikke så meget hvis der kommer lidt ekstra med 🙂
  Kh
  Kirsten

 • Jette

  Hej Lisbeth.Det er bare så surt med de snegle der æder alt hos dig.Heldigvis har jeg ikke nogle.
  Jeg synes også at det var et godt marked,med rimelige priser.
  Der er også et par af de små planter jeg købte som jeg ikke lige kan huske hvad er.Nu må jeg altså lære at sætte navn på når jeg køber ind.Og jeg er altså stadig vild med dit store kar.
  Rigtig god Kr. Himmelfartsferie Knus Jette

 • Sussi.Sussinghurst

  Meget meget lækker vandskål og sikke nogen spændende planter du har købt. A propos dine aurikler…. har du beskrevet hvordan du "gør" med dem tidligere ??? for så vil jeg lige kigge tilbage. Mine er plantet ud i haven, men de er ikke allesammen lige glade for det, så lidt aurikel inspiration på et ikke for højt niveau ville være kærkomment 🙂

 • Gittho

  Hej Lisbeth

  Lækre indkøb du har fået med hjem fra plantemarked. Sjovt at du ikke kan huske den ene, spændende hvad den så bliver til :-).
  Jeg er også helt betaget af dit vandkar, må sige det er meget vellykket i design og udtryk. Hvis du har mulighed for det, kunne jeg godt tænke mig at vide mere. Diameter, dybde, hvor mange lag beton, tykkelse i alt og andre fif? Det skal jo også være til at håndtere bagefter, tænker det er godt med lidt mål da jeg sikkert ellers ville blive overmodig og lave en kolos der ikke kunne flyttes ;-).

  Mvh. Gitte

 • Anette Nielsen

  Hmmm, så sådan et bæst i dag i haven, under en sten og heldigvis ikke i drivhuset, hvor chilierne med mere kom ned i går. Mine pelargonier har stået i drivhuset i en måneds tid, og har heller ikke taget skade, udover at flere af dem får rødt løv, ved kulden tror jeg, det er velkomment:-)
  God aften Lisbeth!

 • Anne-Kristin Sander Naurstad

  Så kjedelig med snegl i drivhuset! Det har jeg ikke sett hos meg, men frosten tok de første tre plantene jeg satte ut. Første år med drivhus må følges av litt prøving og feiling, men nå regner jeg med at nattefrosten er slutt! Nå må jeg bare kjøpe noen større plantepotter, så blir det snart fullt der ute! Ha en fin maidag! Hilsen Anne-Kristin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *