Gang i farverne

Det varme vejr fik tulipanerne til at springe ud i farver fra den ene dag til den anden. Det har betydet at nogle tulipaner ikke har nået at få deres normale højde, så det ser noget ujævnt ud.

Negrita har forskellige højder og der er ikke kommet nær så mange som der plejer.

– kønne er de nu alligevel 🙂
I de hvid-gul-grønne bed fik også Spring Green farve på ingen tid, men her er også en del som ikke er dukket op – er der mon nogen der roder for meget i bedene?
Jeg har brugt en del tid på at lægge Dahliaknoldene og plante sommerblomster i krukker for at få nogenlunde skik på krukkerne på terrasserne.
Ovenover er der hornvioler og Felicia amelloides på træterrassen – der mangler lidt garnering med lime Helichrysum petiolare.

Lyserøde Margueritter fås til gode priser for tiden og jeg har dem altid sammen med Dronning Ingrid pelargonier som jeg dog ikke har fået på plads på billedet ovenfor.
 En lille krukkesamling i det andet hjørne af terrassen.
Agapanthus er sat på hylden foran drivhuset. Alle Dahliakrukkerne står i baggrunden tv. stadig dækket af fiberdug.

Ovenover ses mit morgen-yndlingsview mod spejlbassinet, her er de lyserøde dagliljer på plads.

Jeg er kommet bagud med såningen af visse sommerblomster, men jeg håber at nå det.  De kan jo sås på friland nu, men jeg tør ikke på grund af sneglene, så det bliver i store potter. Ukrudt har jeg også i nogle bede og tålmodigheden er sat på prøve af forkølelse/allergianfald – jeg har desværre måtte opgive at være ude et par dage…. ARGH!!!!
Men bortset fra det ser vejret fint ud, så jeg håber, at du nyder det?

10 Comments

 • Høneballehaven

  Nej hvor træls ikke at kunne være ude i det dejlige vejr, jeg håber din forkølelse/allergianfald snart forsvinder. Jeg er selv lige løbet ind i en forkølelse, men jeg holder mig ikke inde af den grund, for dette er "bare" en almindelig forkølelse. Jeg kan godt forstå, at det er dit yndlingsview der ved spejlbassinet, det ser bare godt ud sammen med alt det andet.

 • marie

  Sikke mange spændende krukkearrangementer, du har lavet rundt omkring i haven. Der må skulle vandes en hel del i denne varme. Tulipanerne giver masser af farve til haven, selvom deres højde varierer mere, end den plejer.

 • Jette

  Hej Lisbeth.ØV med allergi.Døjer selv med det og må tage piller hver dag.Og øjnene klør så jeg er ved at blive vanvittig.
  Men dejlige billeder fra din have.Knokler også for at få alt ud af drivhuset og plantet i bede og krukker.
  Er stadig vild med bøde dit store spejlbassin og hylden foran dit drivhus.
  Og alle de smukke tulipaner og blomstrende træer er bare skønt.
  Rigtig dejlig aften Knus Jette

 • Kirsten Boutrup

  Kære Lisbeth.
  Tulipanerne synes jeg står fint – det gør da ingenting af de ikke stor i lige højde.
  Ja det med at så bliver ofte noget fortravlet noget på et tidspunkt når det skal flyttes fra de små potter til større – jeg synes jeg var i god tid, men en del af de frø jeg har sået er ikke kommet, det er øv, så nu prøver jeg igen og håber på at det lykkes.
  Men jeg har besluttet mig for at det må komme det der vil og resten kan jeg alligevel ikke gøre noget ved.
  Jeg synes du har mange fine områder hvor det ser rigtig hyggeligt ud og jeg kan godt forstå at du nyder den fine udsigt ud over dit spejlbassin, hvem ville ikke gøre det – jeg ville
  Kh
  Kirsten

 • Lea

  D. 1.maj havde jeg hue og støvler på fordi det var koldt om natten. Nu er alle tulipaner snart færdige, fordi er der så varmt. Det ser godt ud alt du laver i haven.

 • Frk. Anemone

  En skøn tid lige nu – altså bortset fra stakkels dig med allergi/forkølelse. God bedring.
  Det ser jo ud til at du er nødt til at supplere dine tulipaner…. jeg har gjort samme erfaring i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *