Plantemarked og nyt til det hvide bed

To gange årligt arrangerer Haveselskabet plantemarked i Lyngby (nord for København). Her kan private og profesionelle sælge planter og haverelaterende ting og her er mulighed for et godt køb, en god snak om planter. Til disse arrangementer er der flere specialklubber der sælger sjældenheder og ved disse boder støder man på entusiaster der er parat til at give en arm for noget der på denne årstid er en “vissen pind”. 
Ved én af boderne blev jeg spurgt om jeg var plantesamler og jeg kunne ikke lade være med at grine “ja, hvis du spørger min mand” for jeg samler masser af planter, men jeg går ikke så meget op i om det er sjældne planter, det er mere kombinationerne jeg holder af. Jeg fryder mig meget over det samlede billede.
Jeg mødte flere blogvenner på plantemarkedet, der var et lille træfpunkt ved CuginaK’s bod hvor også Gro havde bod og vi  kunne parkere vores poser med planter. Det er altid hyggeligt at mødes og snakken gå livligt og selvfølgelig skal man også lige kikke i de andres poser.

Af Gro fik jeg den skønne daglilje ‘Satin Glass’ som er i collagen nedenunder, derudover fik jeg en Zebragræs af Bente. Jeg glæder mig virkelig til at se begge planter folde sig ud til næste år.

 En Euonymus alatus (Vinget benved) til 30 kr.var nok det bedste kup – for jeg har ønsket mig den i mange år. Derudover købte jeg en Gulstribet Japansk Star (Carex) ved ikke helt navnet, 2 hvide Eupatorium (Hjortetrøst), en hvid Pulmonaria (Lungeurt), en Rodgersia og et appelsintræ til havestuen.
I kan måske regne ud at de fleste af ovennævnte skal plantes i det hvid-gul-grønne bed?
Igen-igen et billede af spejlbassinet, men denne gang med bølgegang efter at Vilmer lige har skridtet rundt i det.
Til sidst et blik ud over vandet på Bagsværd sø, hvor hundene og jeg nød vejret og fridagen i formiddags.
Rigtig god weekend til jer alle.

20 Comments

 • Gro

  Uha da Lisbeth du fik virkelig meget med hjem 😉 Jeg glæder mig til, at se `Satin Glass` næste år i dit bed! – Det skal nok blive flot 😀
  Det var da dejligt med en fridag og gå tur ved Bagsværdsø.
  Knus

 • Høneballehaven

  Fine planter du har investeret i, vinget benved er bare så fin.
  Jeg troede bestemt ikke, at westier gik frivilligt i vandet, men jeg kom i tanke om, at Vilmer nok er den anden hund?? Spejlbassinet er så fint og udsigten over søen er også skøn.

  • Countryliv

   Jo Vilmer er en Westie, men han ved det åbenbart ikke for han elsker vand og især tykt muddervand og hvis han efterfølgende kan rulle sig i visne blade som kan hænge som guilander om benene på ham, så er han tilfreds med sig selv:o)
   Jeg glæder mig meget over min Vingede benved.

 • Madame

  Det lyder spændende med plantemarkedet i Lyngby og dine køb – og dejligt at I havebloggere mødes der! Skønne billeder fra din have og jeg glæder mig til, at se Satin Glass næste år i dit bed!

 • Jette

  Hej Lisbeth.Ja! tak for sidst.Du fik da nogle dejlige køb med hjem.Skønt at haveselskabet afholder plantemarkedet de to gange om året.Og dejligt lige at få hilst på alle havebloggerene.
  Har også lige købt en gulstribet Japansk Star……som er blevet sat i mit nye rhodobed.
  Laver et indlæg derfra i morgen.
  Meget smukt billede af Bagsværd sø.Også en rigtig god weekend til dig knus Jette

  • Countryliv

   Selv tak for sidst, Jette det var nemlig hyggeligt. ja der er så smukt ved Bagsværd sø når der er så roligt. Sidste weekend var der VM kanomaraton og det var et stort hurlumhej af tribuner, camperende mennesker og flagalléer – så holder jeg mig langt væk.

 • Hyacinth Bucket

  Er plantemarkedet bagved Storcenteret, der hvor man også har kræmmermarked?
  Vi har også et her i Halsen gang om året, jeg har dog ikke købt noget, men min ældste datter har benyttet sig af flere gange.
  Hvor har vi dog gået mange ture ved Bagsværd sø, både med hunde og børn..:-)
  Min yngste datter Pernille havde sin hest på Frederiksdals Slot og hun har redet meget i det område..:-)

  Din have er jo som altid meget smuk og flotte planter du har købt.

  Stort weekend knus fra navnesøsteren i nord..:-)

 • Bente

  Ih så mange lækre ting du fik med dig hjem. Den vingede benved uh den ville jeg også gerne have fingre i! Så til næste forår må jeg på jagt efter den!
  Det bliver spændende at se, når det hele kommer i jorden! Jeg vil nu også kalde dig en plantesamler Lisbeth……men det er de fleste af os havebloggere jo!

 • Achillea

  Det er altid en oplevelse og fornøjelse at komme på plantemarked. Og det er så tilfredsstillende at "shoppe igennem" og så alligevel ikke have brugt mere end 3-500 kr. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *