Plantebyttedag

I dag var det plantebyttedag i Gladsaxes havevenner, som Marianne fra Den hebredende have er initiativtager til. Denne gang havde jeg taget mig sammen og samlet planter, pottet op o.s.v. så jeg havde noget at bytte med. Marianne havde opfordret os til at møde tidligt så vi kunne nå at pakke planter ud og det tog jeg bogstaveligt, men jeg fik et lille chok da jeg ankom til pladsen foran Gladsaxe biograf og så at  der var gabende tomt.
Efter en lille gåtur rundt om blokken gik jeg tilbage til min bil og sad så lidt og ventede. Efter 5 minutter dukkede nogle folk fra Grønt Idecenter og Bibliografen op så jeg gik over og hilste på.  
Marianne var desværre blevet syg, men kort efter ankom Bente og hendes mand (vi kendte ikke hinanden) og selvfølgelig var Bente og jeg nysgerrige om der var noget vi kunne bytte, så vi stillede vores borde frem og pakkede planterne ud.
Der skal kun 2 haveglade byttere til at gøre et arrangement til en succes og på ret kort tid byttede Bente og jeg en del planter og frø – jeg fik bl.a. 3 spændende duftpelargonier, hvid fredløs, frø til lyserød valmue og en dobbelt lyserød akeleje og Nicandra.

I forgrunden ser du min lille stand.  
Fine frøposer
Snart var vi 3 så 4, 5, 6, 7 og 8 med planter og der blev snakket og byttet og dem der kom forbi for at kikke fik ikke lov at gå uden at have fået planter eller frø for der er intet bedre end at dele ud af de planter som man er så glad for. 
Der kom bl.a. en ældre dame med sin knallert læsset med store potter løvehaler (Phlomis) – juhuuu det var lige hvad jeg ønskede mig:o)
Kl. 12 kørte jeg hjemad – med bilen fuld af nye planter – ud over dem jeg allerede har nævnt er der Kærmindesøster, små buxbom, et lille fyrtræ, bordeux knopurt, Lyserød Torskemund, lyserød stjerneskærm, kæmpe stenbræk – og så har jeg nok glemt nogle, men der er noget at arbejde med imorgen.
Tak til Marianne for initiativet, jeg håber at der bliver en anden gang og jeg håber at lokalaviserne og måske handelsforeningen vil støtte op om lignende arrangementer for Bagsværd er jævnt kedelig, men der er ingen tvivl om at, hvis der sker noget og folk ved det (og jeg ved godt at du og andre har sat mange plakater op) så gider de rigtig godt komme og støtte op.
Ha en rigtig god søndag, jeg tror det bliver havevejr.

16 Comments

 • Høneballehaven

  Dejligt med plantebytte og sikken en masse fine planter, du fik med hjem.
  I morgen skal jeg på plantemarked ved Glud Museum, det glæder jeg mig til. Staudefeen er der og jeg har bestilt planter 🙂

 • Fru Friis

  Nej, for et sjovt arrangement og dejligt at det blev en succes. Kan næsten mærke din ærgelse og panik da du stod der alene med dine planter… ;o)
  Der er masser af spændende og sjove initiativer man kan kaste sig ud i.
  Ha' en dejlig søndag, der loves vist forrygende vejr :o)

 • CuginaK

  Så alligevel ikke ren afslapning 🙂 Og dog, dette er jo tættere på hjem, jeg forstår dig. Tak for dine søde ord – det er jo smag og behag, godt at høre at andre synes om det også.

  Det var da ikke den værste knallert du mødte der, godt du var tålmodig…. Jeg har også byttet (og købt) mig til Phlomis i år, lysegul og rosa/lilla, glæder mig viiiildt til at, forhåbentligt, se dem næste år. Sammen med hvide drejeblomster, håber jeg 🙂

  Jeg havde ikke lige fanget byttedagen, men pyt, der kommer nok andre en anden gang. Og Bagsværd minder mig alligevel så meget om arbejde – og det er jo lørdag 🙂

  Håber du får en god søndag – kh Anne Mette

 • Anonym

  Tusind tak for i dag. Jeg kom også hjem med en masse nye planter og har været i gang med at plante om til den store guldmedalje.
  Kh Anne Mette (med det orangeprikkede tørklæde)

 • bente

  Tak for en dejlig dag med hyggeligt samvær. Skønt at komme hjem med en masse skønne frø og planter….
  Det endte da med at blive en succes, og det er jeg sikker på vi kan gentage til foråret!! Der har vi sikkert også en masse overskud af planter sået i stuer, drivhuse, garager eller udestuer. Det blir' spændende.

 • Marianne

  Hej Lisbeth. Hvor er jeg glad for din lille reportage, når jeg nu ikke selv kunne være der. Det var en spæd start, det må man sige, og måske ikke det hyggeligste sted i Bagsværd, vi havde fundet (kunne f.eks. Være nede ved Aldershvile-ruinen til foråret).
  Det var meget svært ikke at kunne deltage, men jeg glæder mig sådan over, at det har kunne glæde andre.

  Det var da nogle dejlige planter, du har fået med dig hjem. Godt det bliver havevejr de næste dage!
  De bedste have-hilsner fra

  Marianne
  Den Helbredende Have

 • Madame

  Sikke et dejligt initiativ – der burde jo være 'bytte-planter-dage' mange steder i løbet af året. Jeg synes, det er genialt fundet på, og det er nogle spændende ting, du fik med dig hjem.

 • Pondside

  You are developing a lovely gardening community, aren't you? I think that plants that come from a friend's garden are treasures. With any luck, you should be able to keep this initiative going.

 • Sussi / Sussinghurst

  Sikke mange fine ting du fik byttet dig til….hvad gør I for at undgå at få de forfærdelig farlige dræbersnegle med i potten, jeg er skrækslagen for at få dem ind i min have…… selvom jeg godt ved, at det kun er et spørgsmål om tid, før jeg også har dem (de er i nabolaget) uhhhhhhhh uhhhhhh

 • Ina

  Det lyder som en rigtig god idé med plantebyttedag. Håber det spreder sig ud i landet 😉
  Jeg skal til plantemarked i Sorø på søndag. Det er også rigtig hyggeligt.

 • Gro

  Kære Lisbeth hvor er jeg glad for at du ikke var der helt alene trods alt. Jeg havde desværre alt for travlt i min egen have til at komme. Men til næste år … sås skkl det være 🙂
  Mange knus Gro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *