Opstramning efter første runde

Et par lørdage har det taget mig at gennemgå staudebedene, stikke kanter, klippe visne planter,  fjerne efter løgplanterne, udtynde og evt. binde op hvad der var dejset omkuld i blæst og regn. Nu er der klar til nye blomstringer og det hele ser igen fint ud.
I dag havde jeg havebesøg af Jette (Mit lille gods) og hendes søster Gitte (Majas Arv), det var virkelig hyggeligt endnu engang at snakke have og planter. Jette havde en kæmpestor Hosta fra hendes have med til mig – broget i grønne nuancer og virkelig flot – billeder af den kommer senere. Derudover havde hun en fin bandit med fra Fru Friis – en cypresvortemælk. De to passer så godt sammen og de skal begge i krukker.
Men nu til haven – jeg har taget så mange billeder, at de må fordeles over nogle indlæg, så lad mig begynde med de lyserøde bede – det bag haveskuret og det runde staudebed.
Bag haveskuret har især dagpragtstjerne domineret og den forsætter stadig, men er blevet trimmet med hård hånd så den ikke overtager det hele. Slangeurt dominerer også lige nu og både bier og brumbasser elsker dem.

Staudevalmuen ‘Pattys Plum’ 

Geranium ‘Rose Clair’

Dagpragtstjerne, Silene ‘Dioca’
Første udsprungne rose i det bed er ‘Odyssey’
Det runde staudebed er svært at gengive i al sin pragt på billeder. Det er et grøftekantsbed eller Cottage stil og planterne væver sig ind i hinanden og det er også med hård hånd jeg trækker planter op hvis nogle truer med at udmanøvrere nogle andre.
Slangeurt er helt klart en af mine favoritter

Salvia

Rosenskovmærke
Storkenæb i forskellige udgaver

14 Comments

 • Nette

  Åh Lisbeth. Skønne billeder af en skøn have med dejlige planter. Det ser SÅ godt ud. Jeg smiler af dine pileurt. Tror ikke at der findes en plante, som tiltrækker flere insekter end den. Jeg er imponeret over, hvor meget check du har på det hele i år. Ikke at jeres have ikke plejer at være i orden, men det virker som om, at den har fået en ekstra en over nakken i år. Godt gået.

 • Anette Nielsen

  Hvor er dit bed lækkert, smukt, frodigt og vildt! Har aldrig oplevet så meget summen af aktivitet i blomsterne før, elsker den lyd, og når der skal plukkes en buket må man pænt bede "dem" flytte sig;-)

 • Rose

  Rigtige skønne blomster i smukke bede – ikke noget at sige til bier flokkes her 🙂 Virkelig flotte dronningebuske du har i skellet. God midsommer.

 • Lea

  Det ser dejligt og ordnet ud hos dig. Det er jo et stort arbejde at holder det på plads. Jeg har ofte huller efter alle forårs løgene. Sætter krukker ind de steder. Men du er lykkes med nye planter som kommer op efter løgplanter.

 • Jette

  Hej Lisbeth.Tusind tak fordi du åbnede din have for min søster og jeg.Også tak for alle de blomster du gravede op til os.Vi nød rigtig din dejlige have og drivhus.
  Der ser bare så skønt og frodigt ud.
  God dag knus Jette

 • Gitte

  Hej Lisbeth,
  Tak fordi min søster og jeg måtte komme forbi og nyde synet af din dejlige have. Den fremstod frodig og fuld af skønne planter. Slangeurt er også en favorit hos mig. Tak for planter, det var dejligt. Det bliver fantastisk når alle dine roser blomstrer. Var især betaget af den i forhaven på din pergola.

 • Fru Friis

  Jeg må tilslutte mig resten af flokken, det ser frodigt og dejligt ud overalt i din have. Selv om slangepileurten ser fristende ud, med sine bi-gæster, tror jeg ikke jeg tør indføre den i haven. Der er rigeligt der allerede skal holdes lidt i ørerne, på den anden side handler det jo "bare" om at have krukker nok!! ;o)

 • Sussi.Sussinghurst

  Dejligt ser det ud….. og slageurten ser mageløs ud. Jeg kom forbi en "brakmark" hvor der engang har ligget en landejendom, der er stadig fyldt med lupiner, akelejer og netop slageurter….jeg overvejer at tage en lille graveske med næste gang,…. men er den slem til at "ekspandere"?….den skulle jo helst ikke blive en plage

 • Bruuns Have

  Det ser dejligt ud, jeg holder også rigtig meget af slangeurten, det ser smukt og "tilfældigt" ud i din have og dine overstander er prikken over i'et :-), kh Margit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *