Oprydning iblandt de hvide, gule og grønne

Selvom weekenden var svedende varm for at bruge et af Bamses skønne udtryk, så tog jeg alligevel endnu engang saksen frem, denne gang for at klippe lægebaldrian, sporebaldrian og andre forvoksede stauder i bund i det hvid-gul-grønne bed.

Det lettede stemningen i bedet og giver luft og plads til næste hold, som hvid purpursolhat ‘White Swan, Phlox, sølvbynke, dagliljer m.fl.
Det gav også plads så jeg kunne udplante hvid nicotiana. Mine egne udplantningsplanter var blevet store og kraftige, men da jeg gik haverunden i morges sad grupper af dræbersnegle og åd løs, så jeg er ikke sikker på at det bliver til noget med sommerblomster i det bed i år.
Jeg har rekord i antallet af dræbersnegle i år. Jeg synes at det er så enerverende at møde nye hårder hver morgen og aften. Jeg ved, at mine naboer ikke bekæmper dræbersnegle, men på den anden side kan jeg ikke fortænke sneglene i at drage herind i haven, hvor der er så meget guf – i år føles bekæmpelsen som skruen uden ende… Jeg må kikke lidt mere opad end nedad.

Flotte hvide Allium
Anthemis ‘Sauce Hollandaise’, Phlomis russeliana
Efter nedklipningen og oprydningen stod den på opbinding. Det er et kedeligt, men nødvendigt arbejde og man fortryder ikke den tid der er gået med opbinding og slet ikke hvis der skulle komme et skybrud forbi. Heldigvis fik vi ikke skybrud, men regn kom her og det var også tiltrængt.

Cenolophium denudatum er en fantastisk skøn skærmplante
‘Karen Blixen’

Staudedigitalis og bagved roserne Ghislaine de Féligonde og The Pilgrim

Ghislaine de Féligonde
The Pilgrim
Aïcha

Den uundværlige i alle blomsterbede – Alchemilla Mollis

Achillea ‘Alabaster’

Verbascum

Rosa Helenae ‘Lykkefund’
Jeg halser lidt bagefter med at blogge om alt det jeg gerne vil, men det kender I nok også? Jeg har endnu et par uger til sommerferien, men sommeren som sådan nydes i fulde drag i haven så snart jeg har mulighed for det.

15 Comments

 • Anette Nielsen

  Hej Lisbeth!
  Tror ikke vi har flere dræbersnegle end tidligere, men det er mange, da vi bor ved skoven, vi har fundet en del snegleboer, det ene ved en rose som opførte sig sært ved at smide friske grene, og der nede ved roden var der et stort hul med snegle, så klamt:-(
  Jo jo kender godt der er meget bloglyst-emner, haven skifter jo hele tiden:-) men laver heller ikke alle de indlæg der er trang til for udelivet trækker mere.
  Jeg er helt grøn i opbinding, men har gjort det ved at par stykker, og kan se der er flere der trænger.
  Det er meget smukke billeder og blomster du viser. Kigger en del på slyngroser i tiden, og du har nogle flotte bud;-)
  Hilsen fra Anette

 • Madame

  Hvor er det smukke billeder, Lisbeth! Her har vi også en del dræbersnegle, men ikke så mange som tidligere år, hvor jeg kunne samle en spand fuld hver morgen.

 • Frk. Anemone

  Det er altid dejligt at få ryddet lidt op og heldigvis er der nye planter der står klar til at komme på scenen.
  Ærgerligt med de ækle dræbersnegle, men der er vist kun én vej, og det er at bekæmpe dem så godt man kan.
  Det er ellers et par flotte damer, du præsenterer her med Karen Blixen og Ghislaine Feligonde. Den er vel nok smuk. Min er også lige begyndt blomstringen.
  Ja, blogemnerne står i kø, men vi skal jo også nyde haven…. Selv nyder jeg at slappe af ved pc og blog i stedet for at se TV.

 • Høneballehaven

  Ja det problem kender jeg, om vi så slår aldrig så mange ihjel (310) i aftes, så er der lige så mange igen næste aften, det tager lidt af haveglæden, og så må vi kigge op. Godt du kiggede op, for hvor har du mange skønne planter trods kraftig nedklipning.
  Mine dahliaer står i potter i pavillionen, ellers var de blevet snegleføde, også solhattene er de ude efter for ikke at tale om lupiner 🙁
  Nå men vi må glæde os over det skønne, der heldigvis også er i haven.

 • marie

  Oprydning er en nødvendig og derfor tilfredsstillende del af at have en have, men sneglejagt, som aldrig får ende, må være SÅ frustrerende. Fine billeder og fine motiver.

 • Lea

  Det er trist med snegle, god du prøver at udrydde dem. Det ser flot ud hos dig, altid. Nu har varmen sluppet og det er til at holde ud at gå i haven igen.

 • Sussi.Sussinghurst

  Hvor har du dog mange smukke blomster i de hvid gule farver – og din 'Lykkefund' må næsten opveje lidt af snegleærgrelserne. Det er næsten ikke til at holde ud at tænke på, at vi ALDRIG bliver fri for de snegle igen, vi bor tæt ved et å-område med store grønne (vilde) arealer, og dér vil jo altid være snegle og dermed også nye forsyninger til vores haver æv æv æv æv æv

 • Min Kolonihave- Casa Asti

  Øv for dræbersnegle, jeg har dem ikke i haven endnu men har hørt at de skulle være meget tæt på. Det er de skønneste billeder du vise fra din have,min Karen blixen måtte desværre bøje sig for skybruddet og knækkede et par store gren af.
  Skønne skærmplanter du viser, i nogle smukke blide toner.
  Og nyd nu din ferie, vi er sikkert en del bloggere der hellere vil være i haven og nyde dens frodighed lige nu. Så kan vi sidde og smæske os i de lækre billeder når det bliver koldt :o)
  Forsat god Ferie.
  Kh Linda

 • Nette

  Kære Lisbeth, Din have sidder lige i skabet i år! Jeg må også i gang med saksen, for alle mulige storkenæb vælter rundt, som om de har fået for meget at drikke. Du er så meget på forkant, at jeg føler mig helt kørt agterud, når jeg læser med på din blog 🙂

  Du viser mange skønne sager i dette indlæg, men jeg hæftede mig en smule ved dine smukke rølliker. Jeg har hidtil kun haft én slags rølliker, som har selvsået sig i et lille bed blot 30-40 cm fra hvor de står. (Jeg er kommet til at købe Lilac Beauty i Aldershvile for nylig). Så jeg tænkte, at jeg ville få nogle flere pink til lyserøde Pretty Belinda – men nixen. De selvsåede er lige sprunget ud, og de er cremefarvede. Hvordan kan det dog gå for sig? Med mindre bierne har lavet ulykker. Min havenabo Gro er nogle lysegule. Credo vistnok. Skidt pyt. De er da lidt pæne alligevel.

 • Nette

  PS: Jeg glemte helt at kommentere det med sneglene. Jeg har ALDRIG tidligere haft så mange dræbersnegle. Jeg samler ind både morgen og aften. Gro og havenaboen lige over for mig, samler også begge ind hver aften. De går oven i købet ind i andre haver, hvor der ikke er låst, og samler ind. Det er UTROLIGE mængder! Jeg fatter ikke, at der kan blive ved med at være så mange!

 • Jette

  Kære Lisbeth.Hvor jeg føler med dig med alle de ækle snegle………………..har heldigvis ikke nogle.Og de planter jeg fik hos dig satte jeg i potter efter jeg havde skyllet dem godt.Så krydser fingre.Håber også at hostaen er gået fri.
  Men ellers synes jeg der der ser dejligt ud hos dig.Og jeg har også klippet en del storkenæb ned.
  De sidste dages regn og blæst kan mine roser ikke lide……………….men vi må jo tage det som det kommer.
  Billedet med drivhuset i baggrunden er bare så smukt.
  Jeg har også en del indlæg der bare ligger og venter.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

 • Fru Friis

  Hvor er det skønne billeder fra dit gul hvide bed, jeg er vild med roserne. Min Gislaine er nu 3 år gammel og har nu virkelig fået fat. Den står så frodig og flot er jeg vild med den rose. Jeg kigger også langt efter Helena Lykkefund, men tør ærlig talt ikke inviterer den ind i min lille have. Har jo set hvad den kan præsterer, – men hvor er den dog smuk. Aicha og Pilgrim må jeg altså også ha' fundet plads til… :o)
  Udfordringen ved at klippe div. tidlige stauder er de huller der opstår. Jeg klippede ned igår aftes og som du skriver, så letter det gevaldigt men der blev også lidt tomt. Kunsten må være ikke at plante for mange at de tidlige sammen!
  Snegle… ak ja. Det er det store samtaleemne i øjeblikket. Jeg har dem men i disse år ikke så voldsomt. Der dukkede dog et par fætre op under de nedklippede geranium… de lever så ikke mere!!
  Og hvad angår blogtiden kan jeg kun nikke og bekræfte, det er svært at nå det hele… men pyt! Vi må bare vente på hinanden. ;o)
  Masser af hyggehejsa fra fru friis.

 • Malene, Lad Romantikken Blomstre

  Hej Lisbeth
  Det kender jeg godt, jeg er også langt bagefter alt det jeg gerne vil fortælle om på bloggen – en lille ny pige gjorde det ikke bedre! Nu er hun 15 måneder og jeg har fået en lille smule mere luft igen, selvom der jo nok går længe, inden jeg har lige så meget overskud til bloggen som før.
  Jeg har også gang i oprydningen i haven, hvor der er især nogle Geranier der skal klippes ned og nogle valmuer der er for mange og for store.
  Det er nogle rigtig dejlige billeder du viser.
  Venlig hilsen
  Malene

 • Lone

  hej Lisbeth
  Du har godt nok mange planter jeg misunder dig for. Sikke en samling. Smukke digitalis og verbascum – rosen Aïcha ikke mindst. Jeg har bare ikke plads til mere 🙂 … Men – hvor er det flot!
  Kampen mod sneglene er også træls her hos os. Jeg får ikke samlet sammen, men klipper og klipper. Stabler i bunker og venter på næste hold kommer for at spise. Så bliver de også klippet. Så klamt!!

  Tak for dine skønne billeder. Og rigtig dejlig sommer til dig.
  Kh. Lone

 • Lonni´s Verden

  Skønne billeder du viser. Dejligt med et bed hvor det ene overtager det andet.
  Her i haven er der heldigvis ingen dræbersnegle. Jo de er der nok, men jeg har endnu ikke fået øje på dem.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *