Lyserøde og violette

Vi skal lige nå en runde til de lyserøde og violette bede med roser, stauder og sommerblomster. Bedene har forskellige udtryk selvom flere af stauderne går igen, men fordi de er plantet sammen med forskellige partnere virker det ikke bare som en gentagelse.

Jeg synes at det er gået så stærkt med blomstringen af pæoner og den uægte jasmin, men hvor var det vidunderligt at træde ud på terrassen og blive omgivet af duften fra “jasminen”.

I det runde staudebed er der helt vildt. Alle planter væver sig ind i hinanden og står i total uorden højdemæssigt. Her er rosen ‘Reine des Violettes’ sammen med Lavatera og en hel masse andre.
Jacques Cartier indhyllet i afblomstret slangeurt.
– lidt tættere på.

Langs hækken mod bagerste del af haven står roserne Louise Odier og Rhapsody in Blue sammen med digitalis, kermesbær, salvia, astrantia og lodden løvefod.
Mit nyeste bed langs baghavehækken er spændende at følge.  Indtil nu synes jeg at det fungerer rigtig godt.

Og det har sørme været muligt at dyrke valmuer i det, det har jeg normalt ikke succes med. 
Bag pavillonen er rosen ‘Bleu Magenta’ efterhånden kommet op og dække. Det er en skøn, skøn rose som desværre kun blomstrer en gang.

Bedet på den anden side af pavillonen er tilplantet med sommerblomster, stauderne forsvinder simpelthen efter en sæson, jeg ved faktisk ikke hvorfor purpursolhat, hestemynte og indianermynte ikke vil vokse her.

13 Comments

 • Gitte H

  Det hele ser skønt ud. Jeg er vild med billede nr.to – så skønt of frodigt.

  Findes der virkelig steder hvor indianermynte ikke kan gro…

  Hvis du høster frø fra dine slangeurt, så er jeg interesseret i at bytte frø 🙂

 • Høneballehaven

  Dejlige billeder fra din have. Min jasmin er også ved at være færdig, men den dufter endnu.
  Godt det endelig er lykkedes med valmuer. Bleu Magenta ser rigtig fin ud, men det var selvfølgelig rart, hvis den var remonterende 🙂
  Indianermynte kommer godt nok igen hos mig, men alle mine Monarda er forsvundet i vinter. Solhattene spiser sneglene 🙁

 • Madame

  Din have er eventyrlig dejlig, Lisbeth – skønne billeder! Min 'jasmin' blomstrer stadigvæk, og i går sprang mine lilla valmuer ud. Man kan jo blive helt høj af alt det, der blomstrer lige nu 🙂

 • Anette Nielsen

  Lækker lækker bede Lisbeth, og skønne billeder af dem! Min jasmin er ikke så gammel, den satte de første 4 blomster i år, glæder mig til den forrygende duft. Kan godt forstå du undres over at stauderne forsvinder, har selv indianermynte og den virker let medgørlig her i sandjorden.
  Hilsen fra Anette

 • Jette

  Hej Lisbeth.Dejligt indlæg fra din have……………………..og dine bede ser helt forrygende ud.
  Min jasmin drysser godt…………..men dufter stadig.
  Godt at du endelig har fundet et sted i haven hvor de smukke valmuer vil blomstre.
  Er bare vild med dit runde bed.
  Det er jo rosentid lige nu og nogle smukke du viser…………………….min Constance Spry er desværre færdig for i år.
  Rigtig god dag knus Jette
  Nu har jeg endelig fået mit lille spejlbassin gravet ned. og har også anlagt et lille bed.
  Men er ikke helt tilfreds …………….mangler lidt store sten.

 • Nette

  Sådan Lisbeth! Jeg er begejstret. Det er sådan en fornøjelse at følge dine transformationer i haven. For det er lige nøjagtigt, hvad I har gang i. Transformationer. Du er afgjort blevet inspireret et eller flere steder fra, for haven er meget anderledes end for blot meget få år siden. You go girl!

 • Frk. Anemone

  Hvor er der smukt hos dig for tiden – det er bare med at nyde haven nu.
  Jeg har også tidligere haft både indianermynte og flere solhatte i et blandet staudebed, men de er også forsvundet. Jeg ved godt at solhatte ikke kan lide at det er for trangt, men indianermynten… måske det samme…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *