Nu bor vi i Birkerød

Nu er vi flyttet til “mellemstationen” og bor til leje i en spritny to etagers lejlighed i Birkerød. Vi er lykkelige for at vi fandt et godt sted at bo, da der godt kan gå noget tid før vores nye hus står færdigbygget.
Vi er ikke de eneste der vil bygge nyt og Hillerød Kommune har forlænget tilden det tager at få byggetilladelse, leveringstiden på mursten er forlænget o.s.v. o.s.v. Men endnu lader vi os ikke slå ud, vi glæder os til vores kommende nye lækre hjem.
I mellemtiden har jeg indrettet en lille lækker minihave, som består af de mindre krukkeplanter og de små staudebidder som det trods tørke lykkedes mig at holde liv i.

Som jeg skrev i mit forrige indlæg er de store krukkeplanter blevet sendt på plantehotel, men undervejs i løbet af sommeren, måtte jeg indse at det var spild af godt vand at holde liv i alt hvad jeg havde i krukker, så en del fik lov til at gå ud og blev kasseret, alle de tomme krukker skulle jo med på flyttelæsset.
Nogle krydderurter som rosmarin og citronverbena (Aloysia) plantede jeg og vil lade op til de nye ejere om de vil holde liv i dem til vinter.

Men en pæn del er flyttet med her til Birkerød og vi har nu de grønneste terrasser i bebyggelsen.

På forsiden af huset har vi en lille fliseterrasse, hvor der er sol eftermiddag og aften. Der står allerede flere planter end på billedet ovenover.
Fra stuen er der udgang til en lukket træterrasse. Flemming valgte lejligheden blandt mange i karreen og han valgte helt perfekt, for de andre har fliseterrasse med udgang til et grønt område, men under vores terrasse er der indgang til en kælder og derfor er vores terrasse lukket.
Her kan vi sidde lidt på afstand af løsgående hunde, katte og børn – man skal huske på, at vi har boet i hus med hække omkring i 38 år, og det er en omvæltning for os at bo så tæt på naboer – det kræver tilvænning f.eks. at ignorere, at en stor hundehvalp er ved at splitte ting og sager, som den har stjålet på de andres terrasser, ad.

Vi er på plads med det vigtigste her i lejligheden og vi har endnu en her ferieuge tilbage. HOLDOP, hvor har det været hårdt at pakke huset ned og vi har været ved at segne af træthed og … (nu kom  varmen næsten på tale).
På onsdag d. 1/8 overdrager vi nøglen huset i Bagsværd til de nye ejere og derefter kører vi et smut til Aarhus på hotel. 
Og derefter igen begynder en ny tid for os.

24 Comments

 • Madame

  Når I nu var nødt til at flytte til en mellemstation, lyder det som et skønt sted, I har fundet.
  Pyha, det må have været hårdt at pakke ned i denne varme. Men man kan overkomme det mest utrolige, når der er noget godt i vente 🙂
  Jeg glæder mig til at læse om, hvordan du vil indrette din nye have.

  • Countryliv

   Tak Madame, det er et rigtig fint sted og vi glæder os til at udforske området.
   Jeg satser på at få god tid til at blogge om den nye have, hvor jeg allerede har de store linjer planlagt 🙂

 • Høneballehaven

  Hold da op det havde jeg ikke klaret. Godt I er tilfredse med mellemstationen, selvom I nu har fået naboer og hunde meget tæt på. Heldigvis er det kun en overgang, men jeg kan forstå, at den kan blive lang.
  Mon ikke det trods alt er vemodigt at forlade jeres hus?

  • Countryliv

   Jo, selvfølgelig er det vemodigt at forlade det sted som har været vores siden vi var først i tyverne og som vi har lagt meget hjerteblod i. Det er vores børns barndomshjem og vi har elsket det.
   Men vi har på intet tidspunkt fortrudt beslutningen, for vi ønsker et liv med mere frihed og flere penge til andre sjovere ting end til et hus som kræver en indsats for at bevare sin værdi – det nytter ikke, at blive der til vi er firs og skindøde og har måtte lade det forfalde, fordi vi ikke magtede at holde det – det er sket ikke os 🙂

  • Høneballehaven

   Ja når vi bliver ældre, skal der tages beslutninger. Selv om vi er ældre end jer, er vi ikke nået dertil endnu. Det er svært, for her er så rart.
   Får I virkelig flere penge ved at bygge nyt hus?
   Jeg kan slet ikke tænke mig at bo i et nyt hus blandt andre nye huse, de har ingen sjæl. Godt vi er forskellige, der skal være plads til os alle 🙂

  • Countryliv

   Jeg kan sket ikke forestille mig at I flytter fra Høneballehaven 🙂 Vi arbejder begge to stadig og skal gøre det i en del år, så det er godt for os at slippe for for meget vedligeholdelse. Sjælen tager vi med os – heldigvis er vi gode til at holde liv i den uanset hvor vi er.
   På Instagram fik jeg følgende kommentarer fra to dejlige haveveninder "Home is where the heart is" og "Home is where the plants is" 🙂

 • Nana

  Til lykke med den fine mellemstation! Da vi byggede hus, boede vi et 3-4 måneder i et koldt sommerhus hvor komfuret ikke fungerede. Det fortrød vi mange gange! Det er vigtigt at også mellemstationen er rar at være i. Fortsat held og lykke og god arbejdslyst med nybyggeriet!
  Kh Nana

  • Countryliv

   Tak Nana. Uha jeg forstår godt at I fortrød det kolde sommerhus uden komfur… Vi havde også sommerhus eller fremleje af møbelerede 2 værelses inde i overvejelserne, men vi er taknemmelige over at vi fandt dette her – det er nemlig først nu vi indser at processen med nybyggeri ikke kommer til at vare et halvt år som vi fik stillet i udsigt 🙂

 • marie

  I har min dybeste sympati – så mange ting, der skal gøres, og så mange beslutninger, der skal tages, og så i den varme. jeg sveder bare ved at skrive denne kommentar.

 • Lea

  Fin at selv beslutte hvor og hvornår man vil flytte. Gamle hus de koster hele tiden, og alle ens penge. Det var en pæn pris i fik for det. Held og lykke.

  • Countryliv

   Ja, det er godt at have egen indflydelse på sin fremtid, det er også vigtigt for mig, at jeg selv bestemmer hvorhen og hvornår. Tiden for hussalg var gunstig for vores vedkommende, men selvfølgelig har det også indflydelse på prisen for at bygge nyt. Vedligeholdelse bliver heldigvis på et minimum for os i de første mange år i det nye 🙂

 • Casa Rosen- en Kolonihaveblog

  Efter at have stået med 2 forældre der er over firs og IKKE ville flytte, kan jeg kun sige at det er den da noget af den bedste beslutning i har taget.
  Man skal flytte men man kan og mens man selv kan bestemme hvor man gerne vil bo.
  Og en så fin mellemstation er da ikke så ringe, det giver mulighed for at få ryddet op endnu engang når i skal pakke igen :o)
  Knus fra Mig

  • Countryliv

   Du kan tro at jeg har tænkt på dig og flytningen af dine forældre imens vi pakkede – for det må have været hårdt at stå med. Forældre må gerne tænke sig om, men ofte kommer følelserne for meget i vejen for de store beslutninger.
   Det har været meget sundt for os at tage stilling til vores habengut – for her i huset har vi en samler (det er ikke så meget mig) og desuden er det sundt for os at se på vores liv på ny, frem for at køre i samme spor som vi har kørt siden vi var 20 år.
   Jeg glæder mig til at planlægge den nye have og den kommer jo nok stadig til at kræve vedligeholdelse, haha :o)
   Knus fra mig

 • Anette Nielsen

  Det er altid specielt at gå runden i det hus man har haft, en sidste gang. Det må være ekstra specielt for jer som har boet der så mange år.
  Skønt med en god base som mellemstation, tror da jeres terrasse kunne inspirere andre i området. Jeg elsker at se den slags frodighed på altaner/terrasser -det viser der er LIV og intimitet og overskud!
  Håndværkerne har så travlt nu, min Kim er en af dem, også han skal vente længere på visse ting.
  Glæder mig til at følge jeres nye sted, og det nye kapitel i jeres liv. Rigtig god tur til Århus:-)
  Knus Anette

  • Countryliv

   Hvor er jeg glad for at du nævner terrassen, som jeg er ekstra glad for. Jeg håber også at kunne inspirere andre med den, for ellers kan det let blive goldt at se på 🙂
   Det er rigtig godt at håndværkerne har nok at lave, bare ærgerligt når man selv skal bruge dem – haha.

 • Lisbeths Haveblog

  Jeg synes, det er en klog beslutning. Vi vil heller ikke blive her så længe, at vi ser det forfalde. Foreløbig tilpasser vi haven. Så må vi se. Og hellere flytte mens man selv kan være aktiv. Tænk at skulle flytte på et tidspunkt, hvor man måske ikke selv kan komme ud og se på boliger. Uf.
  Flot, at du trods alt har fået så meget med dig. Lækker altan I har fået lavet jer. Og rækværket er bestemt et plus. Klog mand.
  God aflevering og tur til Århus.
  Mange hilsener Lisbeth

  • Countryliv

   Jeg følger med i jeres havetilpasning og det er inspirerende, det er noget jeg skal have i mente når jeg anlægger den nye have 🙂 Det er en skræmmende tanke, at man ikke selv kan have indflydelse på hvor og hvordan man skal bo.. Én af mine kolleger sagde i den bedste mening at vi skulle huske at det nye hus skulle være rullatorvenligt – dér var jeg dog lige ved at kløjes i kaffen – men han havde jo egentlig ret 🙂
   Tak, vi glæder os til en tur til Århus.
   Mange hilsner Lisbeth

 • Frk. Anemone

  Selvfølgelig har det været vemodigt at flytte fra jeres hus, men med de planer I har, så er det hurtigt vendt til gode minder og så ellers kurs fremad. Vi byggede dette hus for 19 år siden og boede også på mellemstation i en lejlighed her i området i 6 måneder. Det var egentlig OK. Spændende hvor længe I må vente på byggetilladelsen – det er en stor oplevelse at være husbygger og få et spritnyt hus med ens egen indretning og planer – det er jeg tilhænger af ! Sjælen skal man nok få med alligevel, og med de erfaringer I har fra den nu tidligere have, så bliver det enormt sjovt at se hvordan I anlægger den nye have.
  Skulle I få lyst til en kop kaffe eller lignende mens I er i Århus, så giv lyd – vi bor 20 min. kørsel ud ad Randersvej.

 • Moster Tulle

  Kendte ikke din blog men blev fanget af "Birkerød" hvor jeg boede for mange år siden. Har læst lidt tilbage og wauv 38 år i samme hus, når jeg tænker hvor meget vi gennem årene har samlet sammen på bare få år, når vi er flyttet, tør jeg slet ikke tænke på hvor meget i har haft at skulle pakke og vurdere om skulle med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *