Mere havearbejde – det er skønt!

2000l champignonmuld står i min indkørsel og venter på at blive fordelt i haven. Jeg plejer bare at købe nogle nogle sække planteskolejord, som jeg fordeler tyndt når stauderne er klippet ned, men i år skal der gerne være til et pænt lag i samtlige bede.

Derfor var det også bare med at komme ud og forsætte med nedklipningen af stauder, hvor jeg slap for en uge siden. 
Med sol og varme som vi har haft idag, går det pludselig stærkt. Forårsløgene vokser hurtigt nu og de kan ikke lide at få jord ned imellem bladene, det skal fyldes på med omhu. Men jeg tror at det bliver godt!

Stauderne er klippet og det runde staudebed er klar til et lag topdressing.
Både jeg og planterne nød det dejlige solskin og som denne Helleborus fik jeg også lyst til at vende ansigtet imod solen, så jeg holdt pause i staudeklipningen og fandt min firmajulegave – en sort trallebænk frem på terrassen.
Ud kom også hornvioler og løgplanter fra sidste weekend – endelig blev det forår på terrassen og forhåbentlig er det slut med hård frost for dette år. Hvor var det dejligt at sidde der og mærke varmen og lytte til en sagte banken fra mejsekassen, hvor der åbenbart var gang i indflytningen.

Jeg håber på en weekend hvor jeg når en hulens masse mere derude og jeg stornyder at være igang derude.

24 Comments

 • Nana / www.mitlandliv.dk

  Det er så skønt at foråret er kommet! Jeg opdagede for nylig at vi bor tæt på en champignonfarm hvor man ret billigt kan hente champignonmuld, og nu har vi fået en trailer, så jeg tænker at jeg skal forbi og hente et læs.
  Det er en pæn bænk! Gad vide om en westie kan hoppe derop og ligge og sole sig …?

  • Countryliv

   Ja det er så skønt med forårsdage. God tur med traileren – mulden er ikke så dyr når man henter selv:-)
   Vores Vilmer kan ikke hoppe op selv, men han vil SÅ gerne op og ligge – han får en hjælpende hånd for det er så hyggeligt;)

 • Høneballehaven

  Ja vi bliver helt forårskåde i sådan et dejligt vejr, jeg håber, du når alt det du gerne vil her i weekenden, og at vejret er med os alle.
  Lisbeth du har en gang skrevet, at man roligt kan klippe hortensia Limelight ned her i foråret. Ved du om det også gælder for Vanilla Fraise, min trænger nemlig meget til en klipning. De hedder begge paniculata, så mon ikke det er det samme?

 • Countryliv

  Hej Marie, jeg forstår ikke havd du mener med to og to? Send mig meget gerne et screendump på mail, hvis det er grafisk?
  Jeg oplever det ikke selv, hverken i Safari som jeg anvender eller explorer eller crome som jeg også har testet i.

  • Countryliv

   Jeg er også spændt på hvad jorden siger til forbedringen;) Forårsglæde – ja, jeg har nærmest ikke været til at styre i denne weekend, jeg har lagt voldsomt ud med 1000 l kørt ind og fordelt i bedene.

 • Haveliv i nr. 16

  Ikke dårligt med sådan et lag muld i haven. Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer med det. Jeg kan godt forstå, at der blev holdt pause på terrasen. Hvor er det en indbydende en af slags du har dig. Og sikke en dejlig julegave du fik, den passer perfekt ind :-). Rigtig god søndag til dig, tænker at den skal bruges på at køre mere jord ind i haven :-). Mange hilsner Mette

 • Birgitte

  Hej. Det er vist rigtig godt, at bruge champost i haven – det har jeg i hvert fald hørt. Sikken en flot julegave, du har fået, jeg forstår godt,at du måtte holde en pause i solskinsvejret.

 • Sussi.Sussinghurst

  åh ja – det ER en skøn tid. Sikke lækker dine bede bliver med Champosten – jeg har haft brugt champost i min mistbænk (hvor jeg har salat uden snegle) – men det har en underlig struktur, så jeg tror faktisk det havde gjort mere gavn som topdressing….. er dog lidt dyrt synes jeg

 • Frk. Anemone

  En ægte arbejdsweekend har det vist været hos dig, det bliver godt og frodigt i år, med den gode topdressing. Jeg tog turen for to år siden, og ja – det er lidt tidskrævende at lægge det ned mellem alle løgplanterne men bagefter ser det bare så fint ud og det gavner jo utroligt godt. Tillykke med den fine julegave, det er så fint der på din forårsterrasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *