Magnolietræet og blomster i august

Der  er ofte et lidt kedeligt udtryk over haven i slutningen af juli og begyndelsen af august. Hvis det har været en solrig sommer er planterne lidt svedne og hvis det som i år har været meget regnfuldt kan der være kedelige spor af svampesygdomme på blade og blomster og hvis man ikke har haft støtte til sine stauder ligger de ofte og roder mellem hinanden. Men det hjælper gevaldigt at tage en runde med beskæresaksen og klippe ned så nye blade og blomster kan nå at komme frem.

I august kommer der også en lille genblomstring i mit Magnolietræ og i næsten 2 uger havde jeg denne skønne udsigt fra min franske altan på 1. sal. Der er noget særligt over denne blomstring fordi træet nu har mørkegrønne blade.
Det minder om et grønt bølgende hav med hvide åkander.
Heldigvis er der også blomstring rundt omkring – lige nu er roserne så småt igen begyndt at blomstre og sommerblomstrene blomstrer også flittigt. Kom med mig på en lille vandring rundt til de forskellige bede..
De mørke – Rose Rapsody in Blue, Sct. Hansurt ‘Jose Aubergine’, Klematis  ‘Star of India’
De lysegule – Tropaeolum ‘Milk Maid’, Coreopsis og Heliantus ‘Vanilla Ice’
 
De hvide – Dahlia ‘Love’ og skærm fra gulerod og mere lysegult Tagetes ‘Creme Vanilla’

 I skærebedet står bl.a. Lavatera og stokrose
Glimt fra træterrassen, hvor jeg netop har ryddet op og smidt ud. De store mængder regnvand har gjort at nogle af planterne her var druknet så her er ikke så farvestrålende, men heldigvis lever Heliotrop stadig. I mit lille drivhus spirer studenternelliker som bliver næsten sorte samt hvide primula.
I år var jeg overbevist om at mit figentræ var gået ud, men langt hen i sommeren voksede pludselig lange skud far jorden. Nu har jeg gravet det op og plantet det i en stor zinkpotte og jeg håber at kunne høste figner til næste år, hvis jeg bærer træet ind til overvintring.
I foråret havde jeg en bagekartoffel der var spiret i køleskabet. For dekorationens skyld lagde jeg den i toppen af en urtepotte på terrassen og her har den så pyntet i et par måneder indtil det pludselig så sådan ud:
– og sådan fik jeg 6 kartofler af egen avl og de smagte forrygende…….

17 Comments

 • Frøken Solhat

  *SMILER* – ja sådan kan man jo så også lige føje egne kartofler til husholdningen ;0)

  Skønt med ektra blomstring på Magnolien – gør den det hvert år eller er det specielt for i år ?

  Tak for vandringen forbi dine flotte bede Lisbeth…..din Vanilla ice ligner mine…..ikke særligt buskede som der ellers stod på posen – men når det er sagt så er de smukke :0)

  Knus

 • Eva

  Hvor her du det fint. Et lille august-paradis.

  Og den med kartoflen fik tænderne til at løbe i vand, – ny kartoffel med rugbrød, mayonnaise og purløg. Mums.

 • Signe

  Tak for rundturen – det ser da dejligt ud 🙂
  Og skønt med sådan en ekstra omgang blomster på Magnolien. Jeg drømmer også om at få en i min have.

 • Gro

  Hej Lisbeth
  et skønt syn med magnolia træet jeg elsker dem 🙂
  Det er så dejligt når roserne begynder at blomstre igen, jeg har savnet deres flor.
  Gulerodden er det en du bare har stukket i jorden?
  Da jeg skal lave et lille gult bed – til næste år tror jeg nok…. så er det altid dejligt med noget inspiration og den `milk maid`ser bare skøn ud :-)Da du var forbi snakkede vi om at så digitalis og nu har jeg så to gange – hver gang er de små potter blevet spoleret af fugle eller den kraftige blæst. Øv jeg er virkelig irreteret.
  Det lykkedes vel på et tidspunkt?
  Rigtig god weekend
  Knus Gro

 • Pondside

  This was a wonderful 'high summer' post, Lisbeth. I always enjoy a little tour and this one was lovely. The Magnolia is gorgeous – we don't have one that blooms so late.
  You were very lucky with your potatoes – yummy!

 • Ina

  Magnolien er lige så skøn, som om foråret, og nu med blade 😉
  Skønne stemningsbilleder fra din have lige nu. Den ser i hvert fald ikke august-kedelig ud, tvært imod 😉

 • Sussi / Sussinghurst

  Vores have er lidt blomsterfattig i øjeblikket, så jeg har været ude og investere i et par Skjolddrager og en Perovkia for at få lidt farve i lavendelbedet – som er gået helt i gråt. Men jeg er stadig på jagt efter blomster, der kan lyse lidt op her i august og september – de må ikke være for store og dominerende så det er dejligt med lidt inspiration fra havebloggerne.

 • Countryliv

  Frk. Solhat: Det er almindeligt med en ekstra men sparsom blomstring i denne slags Magnolia. Vanilla Ice er smuk, men ud af den store pose frø har jeg 4 planter resten er spist af sneglene.
  Eva: kartoffelmad uhm ja og disse smagte simpelthen så godt.
  Signe: Det er bare om at få købt en Magnolia jeg synes at den har været længe om at komme igang.
  Gro: Guleroden er bare stukket i jorden i foråret. Jeg har fået lavet en spirebænk – igår opdagede jeg at en kæmpe leopardsnegl krøb op i potten med nysåede digitalis, åd spirerne og krøb tilbage. Nede under kassen lå den så sammen med en stor bunke æg så nu har jeg foret kassen og håber at festen er slut (det er den i hvertfald for denne her).
  Pondside: I'm glad you liked the tour. The potatoes was very delicious:)
  Havehyrde: jeg må have lidt flere til næste år og faktisk var de meget dekorative blandt de andre krukkeplanter:)
  Ina: Det hjælper gevaldigt at klippe vissent og kedeligt ned – så er haven til at holde ud igen:)
  Sussi: altså Perovskia er jeg vild med og jeg tror at den vil være god sammen med en lyserød solhat. Jeg har lige købt en Japansk Asters den er også fin i sensommeren.

 • Høneballehaven

  Tak for turen rundt i haven, det var skønne billeder af skønne planter.
  I dag havde jeg netop besøg af gæster, som fortalte at deres magnolia blomstrede for anden gang. Det har jeg aldrig hørt før, så det var helt sjovt, at jeg bagefter kunne læse om det her på bloggen.
  Jeg må ud og kigge mine efter i sømmene i morgen, måske er der knopper.

 • Nette

  Hej Lisbeth, 🙂 Orv nogle fine blomster OG kartofler du kan præstere. Jeg glæder mig til vores kommende Tour-de-Blog-Sjælland, hvor jeg forhåbentligt får lov at se din have i dagslys.

 • Madame

  Hvor er det smukt at se de mange sarte farver i din have netop nu og tænk at Mangnolietræet blomstrer igen! Jeg ser gerne ved denne tid, at violer, æbletræ og jordbær begynder at blomstre igen, og det er jo en dobbelt glæde 🙂 Lysegule Tropaeolum har jeg aldrig set før – men den er vel nok fin!

 • Annette

  Tak for en dejlig havevandring, din have ser så fin ud. jeg har desværre ikke noget magnolie træ længere, det var blevet for stort, og jeg har prøvet at beskære den, men det satte den bare endnu flere skud af, så der var ingen vej udenom, hvis jeg skulle have lidt aften sol i haven.
  Ha en god aften
  Knus Annette

 • TANTE GRØN

  Kære Lisbeth<3

  Tusind tak for en smuk havevandring i din imponerende og blomsterrige augusthave. Hvor er det skønt at se sådan et flor på denne årstid. De folk som nærmest bare anser haven for værende et nødvendigt onde, glæder sig jo næsten allerede til at få pakket havemøblerne væk og "ryddet op" i al det bøvlede havehalløj. Det er lidt trist at se, at så mange haver ligger helt døde og afblomstrede hen i august og september. Jeg holder liv i haven sålænge jeg overhovedet kan, og sommetider giver jeg den næsten kunstigt åndedræt.

  En havebekendt fortalte mig om hendes nabokone som med stor lettelse i stemmen havde kommet og fortalt hende, at hun nu endelig var færdig med at tage knoldbegonier etc. op og nu var fri for alt det havevæsen:o) Og det var i slutningen af juli måned. Man ser det lige for sig, ikke?

  Jeg er imponeret over dit blomstrende magnolietræ. Har aldrig før hørt om en genblomstring på dette vidunderlige træ.
  Vi har til gengæld altid en sparsom genblomstring på vores kinesiske syrener. Og det er netop nu, vi kan nyde dette syn:o)

  Elsker billedet af dine lavatera og stokroser. Jeg vil have plantet stokroser i vildskab…. i alle bedene. De er da fantastiske på denne årstid og de genblomstrer i eet væk, hvis man hele tiden sørger for at knibe frøkapslerne væk. Så jeg jagter stokrosefrø i sarte pastelfarver lige nu:o)

  Nyd din smukke sensommerhave, søde Lisbeth. Og tusind tak for kigget.

  De kærligste hilsner og tanker

  Goodnight, sleep tight and don`t let the big bedbugs bite….zzzz

  De kærligste hilsner og tanker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *