Krukkeplanter på terrasserne

Snart er det min tur til at holde ferie og jeg glæder mig til at nyde sommeren på terrasserne. Jeg holder stadig fast i min nordiske middelhavsstemning omkring siddepladserne. Jeg mikser eksotiske træer med krydderurter, dahlia og sommerblomster.

Ved huset har jeg to terrasser og drivhuset. Der er udgang fra havestuen til en lille træterrasse  på venstre side af huset.  Derfra er en trappe ned fliseterrassen foran huset.  Indtil videre er det kun rosen Alchymist som er plantet i jorden på venstre side af facaden, alle de andre planter er krukkeplanter.
Ved havestuedøren står oliventræ, en vinstok, rosmarin og indianermynte (Agastache)

Langs rækværket står bl.a. Squash, Helicrysum petiolare, Felicia, Nicotiana, Lathyrus, Efeu og Gul japansk græs (Hakonechloa ‘All Gold’) Sidstnævnte er nu løftet op på et lille bord fordi hundene ellers spiser af den. Derfor er den ikke ret stor selvom jeg har haft den i fire år.
På trappetrinene står Tagetes ‘Vanilla’ og Annanassalvie og foran trappen Solbærsalvie, Sølvsalvie, Chokoladecosmos, Kanna og Prydpære (Nordens oliven).
Her har de fået selskab af Bakkestjerne (Erigeron karvenskianus)

Ved græsset foran træterrassen står en stor terracottakrukke med krydderurter – timian, salvie, persille
På bordet står et par pelargonier ‘Nicolai’, Pletter i luften og Nyresnerle (Dicondra argentea). Ved siden af bordet står to træer – citron og kumquat.
I den anden side af fliseterrassen står et ferskentræ, et figentræet, Lathyrus, Dahlia, Sølvsalvie, og Lobelia ‘Hadspen Purple’.

Helt ude på hjørnet af drivhuset står et nyt træ som jeg har købt for mine “jubilæumspenge”. Det er Pærekvæde som foreløbig er plantet i en krukke, men skal have en blivende plads i jorden på et tidspunkt. I denne gruppe står også Hortensia ‘Pinky Winky’, Pelargonier ‘Dronning Ingrid’, Edderkoppeplante (Cleome), Sølvsalvie (Salvia argenta), Rosmarin, Citron-Aloysia, Prydpære (Pyrus salicifolia ‘Pendula’), en dværgsyren – ja der er mange små og store planter.

Tæt på Cleome

Foran drivhusgavlen står lige som sidste år Agapanthus og Dahlia 
Og tilbage  til pladsen foran træterrassen fire zinkkrukker der fungerer små højbede da de alle har mistet bunden, i dem har jeg plantet Cikorie, Rød havemelde, Olivenurt, Agastache, Persille og Pebermynte.
Ja altså temmelig mange krukker som skal passes med vand og gødning og her har jeg ikke nævnt dem i drivhuset, i pavillonen og på østsiden af huset ved hoveddøren….

9 Comments

 • Jette

  Hej Lisbeth.Hvor ser det bare godt ud med alle dine krukker………..men også meget at passe.
  Det kukke jeg jo selv se da jeg vendte hjem fra London.
  Elsker den stemning du har i din have.Kan se du har fået en ny sølvsalvie………min er lidt kedelig lige nu.
  Og den edderkoppeblomst du viser har jeg også lige købt.Men er da i tvivl om det er en staude?
  Rigtig dejlig solskinsdag til dig Knus Jette

 • Birgitte

  Hej. Hvor er det flot og sikken en variation af planter. Jeg kan rigtig godt lide, at du mikser med både træer og buske og små planter. Det får det til at se rigtig frodigt ud. jeg har også mange krukker, ca. 130, så det tager tid at vande det hele.

 • Havehyrden

  Jeg er imponeret over den orden du har i din have, især når den er så stor som den er. Min er visse steder ved at gå til at ukrudt…og endnu mere nu efter vores 3 ugers ferie. 🙂

 • Kirsten Boutrup

  Kære Lisbeth
  mnge fine krukker med indhold du har. Jeg har det lige som dig at jeg forsøger at skabe stemning via krukker med sommerblomster, pelargonier, hosta, dahlia, grøntsagr plus meget andet.
  Der er en del der skal vandes, gødes og nippes, men jeg synes det er det værd.
  Tak for kigget
  Knus
  Kirsten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *