De lyserøde- og violette staudebede

Det er ikke så meget jeg har vist fra de lyserøde- og violette bede i år, for jeg har været så betaget af de hvide, gule og grønne planter i skyggebedet. Men altså de andre bede er også drømmedejlige og faktisk smukkest når regnen har været forbi og solen kommer frem – så bliver især det runde staudebed helt eventyrligt.

Bedet bag haveskuret og under den nye Røn er fint i forkanten. Roserne har været så flotte og er nu ved at takke af. Snart begynder Phlox og Drejeblomst og det er på tide at klippe Storkenæb og Lodden løvefod ned.

Ved pavillonen har rosen ‘Bleu Magenta’ blomstret et godt stykke tid. Sammen med den står en “rød” klinte som matcher fint i farven og en skøn tofarvet Torskemund som jeg har fået af Lisbeth fra Høneballehaven
Rose ‘Bleu Magenta’
På den anden side af pavillonen er der også fuld power i baghavebedet. Overalt er der nu violette klatter fra stauden med det misvisende navn Blåhat
Astilbe og Hjortetrøst med mørkt løv

Bleg purpursolhat (Echinacea pallida) 

Det runde staudebed har et udtryk af grøftekant i morgenlyset, men de fleste planter der står her er almindelige stauder også blandet med roser. Alligevel virker det mere vildt end de andre lyserøde bede – måske fordi det ligger frit i græsplænen.

I modlys
Og fra en anden vinkel, men stadig kl. 7 om morgenen
Campanula ‘Pink Dwarf’ er en skøn staude der blomstrer så det er en lyst

Ved spejlbassinet står fire krukker med lyserøde dagliljer i

‘Catherine Woodbury’

Regnmåleren har i den grad fået vand, men dog ikke over 40 ml. på én gang…

15 Comments

 • Høneballehaven

  Ja regn har vi fået nok af, og de lover bare mere, nu vil vi gerne have sommer.
  Skøn lyserød daglilje og fin campanula, den kendte jeg ikke. Jeg har de blå, de breder sig meget. Mine echinacea blomstrer ikke endnu, så nu kom du foran trods skyggehave 🙂
  Det ser flot ud med Bleu Magenta, den har jeg ikke.

 • Birgitte

  Hej. Det var et godt billede i modlys kl. 7 om morgenen og dine bede er meget frodige. Det ser godt ud. Jeg eynes også vi har fået meget regn og det kan ses på roserne nu, de har det lidt svært. Men bortset fra det, er der mange planter, der nyder godt af al det vand. Det er meget pænt med de fire krukker med dagliljer ved bassinet. Jeg synes ligefrem det ser lidt sydlandsk ud.

 • Kirsten Boutrup

  Hold da op hvor er den Bleu Magenta bare flot – vildt vild. Den ryger lige på listen over roser der skal købes næste gang.
  Men det er nogel rigtig fine billeder du viser at havens blomster. Det er Dejligt at der noget der afløser noget som slutter for denne gang.
  Dagsliljer er rigtig godt at have i krukker, for de kan placeres der hvor der mangler og efter blomstringen står de flot med deres blad.
  Kh
  Kirsten

 • marie

  Det er meget stemningsfulde billeder. Jeg blev nærmest forelsket i den lave campanula, som har samme farver som en høj mælkeklokke (lodden anne), som altid vælter.

 • Anette Nielsen

  Skønne kig, jeg holder jo meget af det vilde look, og dit bed gør sig utroligt godt. Og den rose der, hvor er den lækker, den må jeg vist søge lidt på:-)det er hermed gjort:-)
  For mig er dit varemærke efterhånden dit spejlbassin og dets placering, med udtryk, hække og krukker, det er bare så GODT, som en rolig oase, midt i frodigheden.

  • Countryliv

   We also were in drought in may-june until about midsommer and it was a relief when the rain began. I hope you'll get some rain too. Our garden is about 900 m2.

 • Malene, Lad Romantikken Blomstre

  Hej Lisbeth.
  Det ser dejligt frodigt ud.
  Bleu Margenta er så smuk, og du har fået et godt match med klinten. Blåhatten kunne også gøre det samme….
  Det er sjovt du har fået Torskemund af Lisbeth, for den har hun fået af mig. Den er rigtig sød, men du skal være opmærksom på, at klippe den ned, så snart den er ved at være afblomstret. Den sår sig selv som ukrudt…. men den er også nem, at luge væk, skulle den så sig selv alligevel.
  Venlig hilsen
  Malene

 • Jette

  Hej Lisbeth.Så er jeg her igen efter min tur til London og Hampton Flover Show.
  Og dejlige billder du viser fra dine bede.Har jo altid været vild med dir runde bed.Og trenden i London ligner meget dine bede.Især den limefarvede gik igen og det samme med rølliker i alle farver.
  Selvom vi har fået meget regn er alle mine krukker tørre……..så der skal vandes hver dag.
  Godaften Knus Jette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *