Kongeturen – Gensyn med Tante Grøn

Blogturen sidste år var så stor en succes at  Lone (Kreakrampen), Nette (Nettes lille have), Gro (Gros Rosenhave, Lene (Bag havelågen) og jeg hurtigt blev enige om, at vi ville tilbage til Tante Grøn og se mere have – og ikke mindst få mere tid sammen med det dejlige menneske der havde skabt den. 
Nu ved jeg, at de er to dejlige mennesker om haven, for i år lærte vi også Syrenprinsen at kende.
På turens første stop i Heides planteskole blev vi modtaget af John (syrenprinsen) som havde dækket op med kaffe og lækker kage og bagefter viste han os rundt og svarede på spørgsmål og hjalp med at finde  planter som vi gerne ville se nærmere på. Det var en fantastisk modtagelse og jeg må tilstå, at jeg var mere optaget af at se på planter end af at tage billeder og med hjem i kamerakassen kom et eneste foto, nemlig spejlbassinerne som jeg viste i forrige indlæg.
Efter en overnatning i Lones fars sommerhus (tusind tak for dejligt logi) stod vi op og kørte forventningsfulde afsted. 
E-n-d-e-l-i-g var vi tilbage og gensynsglæden var stor (ja, ok vi er voksne mennesker, men I skal bare vide hvor mange gange vi har sagt “ih, hvor jeg glæder mig” i bilen på vej dertil).
Her er så meget at kikke på og materialegården er lige så flot og dekorativ som resten af haven. Her stod masser af sommerblomster klar til udplantning.
Overalt er der dekorative opstillinger og glæden ved blomsterbinding fornægter sig ikke. Jeg kan her afsløre at Tante Grøn og jeg engang skal være fejepiger hos Frk. Iberis her skal vi suge til os alt vi kan for hun er vores Guru.
Inde i haven begynder blomsterfesten. Man føres rundt på stier og farverne vælder frem i buxbom-omkransede bede og så er det ellers med at bruge øjnene og se alle de forskellige planter. 
Fik jeg nævnt at vi var blevet advaret om at der ikke var så meget at se på? Nu var vi i haven i tiden efter løgsæsonen og lige før roserne og der er ingen tvivl om at der var en større blomsterrigdom på vej, men her var altså så mange dejligheder at det ikke var noget vi tænkte over.
Hvert år sine musthaves, flere Iris, tak og den hvide ranunkel og den hvide “ballonkjole med frynser, desværre er navnet på den pist væk, men måske vil Tante Grøn eller en af jer derude bidrage med det? 
Til venstre er en anden herlighed – blå kulsukker. Den blå Iris er også helt fantastisk.
Et helt vidunderligt kik ud over en lille del af haven. Duernes hus i baggrunden og de hvide duer der flyver over haven fuldender oplevelsen. 
Pattys Plum og nederst th. Tante Grøn med sit nye skønne skræmsel Claus-Paw

Alle elementer som gør en have rig på oplevelser findes her og selvfølgelig også en allé igennem frodige bede.
Danmarks grøfter og enge er taget ind i haven – uklippet græs med stier og skønne lupiner og en ny rusten pergola som inden længe er dækket af skønne slyngplanter.
Duerne igang med deres morgenbad
Jeg lader billedet stå et øjeblik…..
(Klik på billederne for at se dem i stor størrelse)
Kære Tante Grøn og Syrenprins tusind tak for gæstfriheden, jeg håber at vi ses igen til næste år.

20 Comments

 • Madame

  Wow, wow, wow – ja, lad endelig billedet stå et øjeblik, for det er da noget af en blomsterfest 🙂 Sikke nogle skønne oplevelser I har haft på jeres tur! Hvis jeg ikke var lidt doven, ville jeg straks gribe ideerne med fx en rusten pergola med slyngplanter og en allé gennem haven. Det var øjenfryd at se dine fine billeder 🙂

 • Ina

  Ja, de tåler at blive stående en god stund. Mangel på blomster og seværdigheder er vist noget af en underdrivelse. En fantastisk have med masser af gode ideér, og skønt at I gjorde turen igen i år.

 • Anonym

  Kære Lisbeth

  Skønne billeder du har lagt på din blog fra Tante Grøn og Syrenprinsens haveparadis. Det er helt udtroligt hvad de to har formået, der er så mange flotte detaljer rundt i dette haveparadis at man helt taber pusten af bare beundring. Det er virkelig en kvinde der har hænderne skruet rigtig på og som kan skabe stil og stemning i dette haveunivers.
  Min mand og jeg har selv lige været på et meget vellykket besøg og jeg drømmer stadigvæk om denne skønne plet på Mors og disse to fantastiske mennesker.
  Det var et godt påhit med fugleskræmslet Claus-Paw, den var rigtig sød.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

 • Jette

  Hej Lisbeth.Tak! for de skønne billeder fra jeres tur.Er helt misundelig-hvis der er plads til næste år er jeg der som en mis.
  Er rigtig glad for at jeg tog mig tid til at besøge din have.
  Var på en dejlig tur i Tivoli i går.har lavet et indlæg derfra,og også lidt fra min køkken og blomster have.Rigtig god dag til dig Jette

 • Helle

  ……Og tak fordi du delte oplevelsen med os – der ser rigtig rigtig dejlig ud hos Tante Grøn og Syrenprinsen. Den lille allé indbyder til at blive brugt og sikke en lækker materialgård, her får man da også helt vildt lyst til at gå på opdagelse.
  God weekend

 • Bente

  Ja det var da en herlig tur – og tak fordi du tog os med på den. Sikker på at det er en tilbagevendende tur for jer Tour-tøser.
  Dejligt med en have, man kan gå på opdagelse i – skønt at haven er så stor, at der er plads til et vildt område med høje græsser, det ser smukt ud. Tænk jeg synes også, der var meget at se på ud fra dine billeder.

 • Havehygge

  Tak for turen via dine flotte billeder. Det ser ud til at være en rigtig skøn have. Sikken en orden i Materialegården. Sådan én kunne jeg godt bruge her. Tror du, den kan købes færdigmonteret?

 • Frk. Anemone

  Tak for en dejlig tur med rundt i Tantens have. Ingen tvivl om at det er et fuldstændigt fantastisk sted med kreative indlæg overalt og en skøn, skøn cottage stil. Tante Grøn er vist stor inspirator for mange, og det er ikke uden grund. Hvordan i alverden kan man dog udtrykke sin beundring med få ord ? WOW altså 🙂

 • Frøken Solhat

  Elsker simpelthen din overskrift og dine skønne skønne billeder Lisbeth. Kan godt forstå at I glædede jer til et fantastisk gensyn med denne have…….det er jo som taget ud af den mest fantastiske havebog :0)

  knus Dorthe

 • Gro

  Tak for gensynet Lisbeth 🙂
  Det er nogle flotte billeder som du har taget, af vore fantastiske tur 😀
  Jeg har lige lavet et indlæg fra Clauses have.
  Go weekend til dig, knus Gro 😀

 • Blomsterhatten

  Tak for turen.. Og tillykke med din have festival succes. Jeg har for første gang ikke nået og se nogen åbne haver , min faste have makker har svigtet mig + mit helbred i den uge, så vil prøve og kigge lidt frem og ellers prøve nogen af dem som bare skriver man skal ringe ,det plejer da og lykkes:o)

  Hilsen Helle

 • Pondside

  Beautiful, beautiful, beautiful! What a wonderful time you must have had.
  I am in the process of trying to 'downsize' my comfrey, which is in danger of taking over an entire bed!

 • TANTE GRØN

  Søde Lisbeth,

  tusind tak for en meget fin fortælling og billedreportage fra vores have. Jeg sidder helt og får kuldegysninger heroppe på 1. salen, selvom der er mindst 100 gr varmt her. Og under gennemlæsningen af alle de søde kommentarer kom jeg også til at svede lidt ud af øjnene, må jeg indrømme. Vi havefolk er nok lidt til den følsomme side, ikke?

  Vi sørger sjældent for at få taget billeder af haven og derfor er det en stor glæde, at se dine dejlige collager. Jeg elsker collager, ved du:o) Tusind tak for alle dine søde ord, Lisbeth. Vi var også MEGET MEGET glade for at se hele Tourholdet igen.

  Materialgården? Selvfølgelig! Det er jo det stedet skal hedde:o)Hvor bliver det hyggeligt, når vi to skal være fejepiger hos Frk Iberis. Hendes skraldespande vil blive endevendt for guf:o)

  Claus-Paw er et rigtigt sødt og effektivt skræmsel. Ikke alene sørger han for at holde fuglene væk fra morellerne, – han bidrager også rigtig meget til den gode stemning. TUSIND TAK FOR HAM, PIGER:o) Jeg knuselsker ham.

  Stort knus og tusind tak igen engang

 • Landbohaven

  Gode billeder.
  Tak for rundvisningen igennem den smukke have med alle de skønne blomster.
  Jeg synes rigtig godt om billedet hvor duerne tager morgenbad. Godt " fanget".
  Ha` en god dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *