Julestjerner og påskeliljer

Jeg har det med påskeliljer til påske som med julestjerner til jul – jeg kan ikke lade være med at købe nogle stykker for jeg synes de hører til, men dårligt nok er påsken ovre før de ryger ud i et hjørne og gemt væk – men se nu lige her hvad jeg fandt i onsdags da jeg liiige kom forbi min yndlingsbutik De fire årstider på Lyngby Hovedgade – de yndigste påskeliljer – tynde lette grågrønne blade, spinkle nikkende knopper som faktisk minder lidt om knopperne på Vibeæg og så blomsten, lys gul med grønne aftegninger. Disse bliver helt sikkert gemt til næste år. Jeg vil rigtig gerne vide navnet, hvis du kender det.
Og mens jeg stod dér i køen og ventede på at betale blev jeg ramt af en duft så dejlig fra nogle Cytisus – Stuegyvel – (som for år tilbage var allevegne – og jeg blev lidt træt af dem), men det fine luftige løv og duften…….. ja jeg måtte altså have en med hjem og denne gyvel får lov at stå på terassen inden længe.

5 Comments

  • Ninni

    Så nydelige påskeliljer du har! Det er så koselig med tradisjoner både til jul og påske synes jeg 🙂 Jeg pynter både med ny pynt jeg kjøper som passer interiøret, men også gammel pynt etter mine foreldre som vi hadde i barndomshjemmet og pynten mine barn laget i barnehaven og på skolen. En herlig blanding 🙂

    Stuegyvelen din var så vakker! Jeg har hatt gyvel i haven, men aldri inne. Den dufter sikkert deilig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *